Kite, Skimboard, Winch - Kipróbálnád valamelyiket? Hír

www.kiteline.hu
2009/08/04
Hétvégén rendezik meg a második Skimboard fesztivált, ahol a skimboard mellett más érdekes vízisportokkal is megismerhetsz, sőt, ha kedvet kaptál valamelyikhez ki is próbálhatod!
Hirdetés
A második Skimboard fesztivál 2009. augusztus 8-9-én veszi kezdetét. A fesztivál helyszíne nem más, mint a kiteosok és szörfösök paradicsoma a Surfcamping-Surfbeach.
A rendezvény során a látogatóknak lehetősége nyílik több extrém sport megismerésére és kipróbálására

A Surfbeach számos sikeres rendezvényt tud már a háta mögött, szörf kupákat és szezonnyitó rendezvényeket. Eljött az idő, hogy bemutasson olyan sportokat, amit kevesen ismernek. Az érdeklődők megtekinthetik és kipróbálhatják a Skimboardot és Winchet. Szombaton a skimboardosok mérhetik össze tudásukat, míg vásárnap a wakeskate ridereké a főszerep.   Itt fontos megjegyezni, hogy a rendezvény mindkét napja alatt nyílt, ingyenes csoportos kite oktatást tartanak 13:00-órai kezdettel, jelentkezni a faházban lehet. Skimboard története:
Az első skimboardosok, akikről képek készültek az 1920 körüli Laguna beach-i vizimentők voltak. Nagy farost lemezekből készített deszkáik hamar népszerűek lettek. Kezdetben nem hasonlítottak a surfdeszkákhoz, de 1970 körül formálgatni kezdték a deszkákat. Az első cég a Victoria Skimboards volt. Az idő múlásával már nem csak furnérlemezből, hanem üvegszálból is elkezdtek gyártani deszkákat. Ebben az időszakban kezdett el szétválni a flatland és a wave skimboarding, mindenki maga dönti el melyik az izgalmasabb számára: nagy hullámokra felcsúszni és próbálni rajtamaradni vagy pörögni, forogni, korlátokon csúszni kis vízben.  A Programról: Szombat
    * Napközben skimboard bemutató     * Ingyenes csoportos kite oktatás  13:00 órai kezdettel     * Paramotoros siklóernyős bemutató 17:00-tól     * Skimboard verseny kezdete 18:00-tól     * 21:00-tól „Karaoke on the Beach”  by Dj. Szőfon  Vasárnap     * Napközben skimboard és wakeskate bemutató és kipróbálási lehetőség     * Ingyenes csoportos kite oktatás 13:00 órai kezdettel     * Eredményhírdetések 16:00 órai kezdettel Helyszín: Siófok Szent László utca 191. www.surfcamping.hu
Hirdetés