Chamrousse

Chamrousse Sípálya információk

A síterep nyitva
45.035.010.0
1409km
1400-2250m
8 Húzólift
7 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2024-02-23
16
86km
2024-02-24
Hirdetés

Chamrousse

Chamrousse síterepe közvetlenül Grenoble városa mellett helyezkedik el, mely város a Rhone-Alpok régió egyik legnagyobb városa a maga 160 ezer lakosával. E település adott otthont az 1968-as téli olimpiának, melynek lesiklószámait Chamrousse-ban rendezték.

A pálya

Franciaországi viszonylatban egy kisebb síterepről van szó, amely viszonylag alacsony magasságban fekszik és „csak”  90 km-nyi pályát üzemeltet. Az helyi adottságokhoz és a szomszédos síterepekhez képest (pl. Alp d’Huez) alacsonyabb magasságának és kedvezőtlenebb, keleties fekvésnek köszönhetően az átlagos hómennyiség szerény, a hóréteg vastagsága rendszerint még a hegyállomásokon sem éri el az 1 métert. Talán ennek kompenzálása érdekében is az üzemeltetők Chamrousseban a franciákhoz képest szokatlan módon haladnak a korral, hivatalos honlapjukon (https://en.chamrousse.com) a jegyek online is beszerezhetők. Aki itt tervezi a téli vakációt, annak mindenképp érdemes időről időre átböngészni az oldalt, ugyanis a szezon folyamán számos online kedvezmény érhető el a sípasszokat illetően. A pályamennyiséghez képest viszonylag kevés, mindössze 16 lift üzemel, melyek közül csak 1 kabinos. Ezen kevésbé pozitív tulajdonságai miatt a síterep viszonylag csendes, a nagy, bulis sítáborok és az őrült riderek többnyire elkerülik. Ez a környezet családosoknak lehet ideális, főleg, hogy pálya déli oldalán szinte csak és kizárólag zöld, illetve kék pályák találhatók. A legkisebbeknek mindenképp érdemes ellátogatni a Teo’s Mountain Parkban, ahol a sípályán állatfigurák között csúszhatnak és különböző mókás feladatokat próbálhatnak meg teljesíteni. A tanuláshoz igénybe lehet venni a helyi síiskolák segítségét, melyek síbérlet árakhoz hasonlóan viszonylag jó áron kínálják szolgáltatásaikat. Természetesen a sísulik mellett síkölcsönző is található a pálya aljában. Chamrousse-ban komoly sífutó centrum üzemel. A komplexum keleteurópai viszonylatban akár egy önálló sípályának is megfelelne, ugyanis majdnem 37 kilométernyi fektetett sífutó nyom elérhető, melyből 8,1 km zöld, 4km kék, 15,5 km piros és 9 km fekete jelzésű. Természetesen a környéken a sítúrázás is kedvelt sport, több útvonal is kipróbálható.

Szállások

A városka két épületegyüttesre oszlik, egy 1650 egy pedig 1750 méteren helyezkedik el. Az alacsonyabban fekvő részen érhető el a legtöbb szolgáltatás, síkölcsönző, élelmiszerbolt, korcsolyapálya, mozi, étterem, szórakozóhely stb., illetve az éjszakai síelésre kialakított pályák is itt találhatók. A síterepen lehetőség van sítúrázni és sífutni is, mindkét sportághoz külön kijelölt pályák állnak rendelkezésre. Az esti sízés különlegessége Chamrousseban, hogy a klasszikus lesikló pályák mellett egy túraösvény is kivilágításra kerül, így a sítúrázás szerelmesei is nyomhatnak egy-egy esti kört.
 

Chamrousse síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
40.5 €
Gyerek
24 €
1 Napos
39.5 €
40.5 €
75 €
(Összehasonlítva Franciaország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Chamrousse sípályához

Szerintetek Chamrousse...

Nincs értékelés

Jártál már CHAMROUSSE síterepén? Mondd el a véleményed!