Tarvisio

Tarvisio Sípálya információk

A síterep nyitva
9.011.04.0
550km
750-1800m
8 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2024-02-23
9
13,3km
2024-02-25
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Tarvisio

Tarvisio az Osztrák-Olasz-Szlovén hármas határ közelében fekvő síterület az olasz oldalon. Népszerűségét annak köszönheti, hogy az osztrák A2-es autópálya folytatásaként üzemelő A23-as olasz pályáról szinte közvetlenül elérhető, így télies útviszonyok között is könnyedén megközelíthető. Nagy előnye továbbá, hogy a viszonylagos nagy magasságnak és a különleges mikroklímának köszönhetően a síterület rendkívül hóbiztos és a pályákat is jól karban tartják. Részben ennek köszönhetően Tarvisioban télen is és nyáron is számos sportrendezvényen vehetünk részt. A bérletárakat tekintve Tarvisio nagyon jó alternatívája az egyre drágább osztrák és olasz síterepeknek. A jegyek eleve sokkal olcsóbbak, mint a szomszédos országokban, illetve minden több napos bérlet érvényes a régió összes síterepére is (Forni di Sopra, Sappada, Piancavallo, Sella Nevea, Zoncolan).

A pályák

A sícentrumban összesen 33 kilométer sípálya üzemel, melyek közül a leghosszabb, a Di Prampero 4 kilométer hosszú, összesen majdnem 1000 méternyi szinteséssel. A helyi adottságokhoz képest ezek kiemelkedően nagy számok. A pályák nehézsége változatos, mindenféle nehézségűt találunk, így a legtöbb síelő talál kihívást magának ezen a síterepen. A pályakilométerekhez képest nagyon sok, összesen 13 lift üzemel, így többnyire a sorban állást is elkerülhetjük. Külön kiemelhető, hogy a kezdőknek kifejezetten jó választás Tarvisio, ugyanis 3 varázsszőnyeg és egy tanulók számára fenntartott húzólift is van, illetve a kék pályák üléses felvonókkal is megközelíthetők. A pályarendszer két hegye, a Monte Santo di Lussari és a Monte Florianca között a múltban még problémás volt az átjárás (átcsúszás), azonban ez a probléma mára már megoldódott, az összes pálya sétálás nélkül végig síelhető. Tarvisio a sífutók paradicsoma is. Összesen 55 kilométernyi sífutópálya áll rendelkezésre, melyből 7,5-öt hóágyúval is be lehet havazni, ha esetleg nem lenne természetes hó. Ilyen (ritka) esetben az alpesi pályák mindegyike behavazható. A környéken egyébként számos sítúra útvonal is található, ahogy a hótalpazás szerelmesei sem fognak unatkozni. A városkában egy síiskola üzemel, amely a jegyekhez hasonlóan nagyon baráti árakkal dolgozik és ha szerencsénk van, akár még magyar oktatót is kaphatunk. Amennyiben nincs saját felszerelésünk, síkölcsönzőt is találunk a pálya közelében.

Monte Lussari falu
Monte Lussari falu

Szállások, gasztronómia

Minden, a völgyből induló lift aljában találunk éttermet, ahogy a már említett két hegyállomáson, illetve a sífutópályák mentén is. Az olasz konyhát talán nem kell bemutatni senkinek, igaz, Tarvisioban nem feltétlenül a tésztaételek töltik ki az étlapokat. A ravioli és a pizza mellett olyan fogásokat is találunk, mint pl. a pisztráng vagy a wasabis tonhal.
Szállásokat főleg a település ellenkező oldalán találunk, a klasszikus pályaszállások itt nem jellemzőek. Az árak a felvonóbérletekkel ellentétben elég magasak, ha szeretnénk a legjobb ár-érték arányú szobákat lefoglalni, nagyon előre kell gondolkozni!

 

 

Tarvisio síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
44 €
Gyerek
10 €
1 Napos
44 €
44 €
80 €
(Összehasonlítva Olaszország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Tarvisio sípályához

Szerintetek Tarvisio...

2013-11-24
Kezdőknek: Kevés a könnyű pálya!
Profiknak: Nagyon jó piros,és fekete pályái vannak!
Freeride-ra: Nem tudtam kipróbálni,mert akkor csinálták!
Családosoknak: Kevesen voltak,legalább is mikor Én voltam!
Snowboardosoknak: Széles pályák!
Jártál már TARVISIO síterepén? Mondd el a véleményed!