Semmering - Stuhleck

Semmering - Stuhleck Sípálya információk

A síterep zárva
19.07.0
330km
777-1774m
6 Húzólift
4 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2024-03-13
0
km
2024-07-20
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Semmering - Stuhleck

A Stuhleck a magyar határhoz egyik legközelebb eső, értékelhető méretű és minőségű osztrák síterep. A 777 méteren fekvő völgyállomás a környék adottságaihoz képest kifejezetten magasnak számít, ahogy az 1774 méteres csúcs is, ahova a modern, hat üléses ülőlift közlekedik. A jó adottságoknak és a sok hóágyúnak köszönhetően a Stuhleck hóbiztosabbnak mondható a régió többi síterepénél, ennek eredményeképpen általában rendkívül sokan vannak. Népszerűségét az is növeli, hogy az S6-os autópálya közvetlenül a völgyállomás mellett halad el, így megközelítése az egyik legegyszerűbb az összes osztrák síterep közül. A pályának több különálló parkolója is van, érdemes megjegyezni, hogy hol hagytuk a kocsit, ugyanis, ha a liftek zárása után rossz helyre csúszunk vissza, igencsak sokat kell majd sétálni.

A pályák

A 26 kilométernyi pálya nagyrészt kék besorolású, így kifejezetten alkalmas kezdők és családosok számára. A tanulók a pálya alsó részén több, rövid húzóliftet is találnak. Akik nem egyedül szeretnének tanulni, azok igénybe vehetik a három helyi síiskola valamelyikének szolgáltatásait, illetve, ha még nem rendelkeznek saját felszereléssel, több helyen is bérelhetnek. A pályakilométerekhez képest egyébként rengeteg, összesen 11 lift üzemel, melynek több, mint harmada ülős. Az ülőliftek egyetlen gyenge pontja, hogy a csúcsra vezető hatoson nincs plexi, pedig ez a hely sokszor nagyon szeles időjárása miatt indokolt lenne.  A szánkózók nagy örömére Stuhlecken jelölt szánkópálya is üzemel, melynek kiindulópontjához a Stuhleckbahn nevű négyülésessel lehet feljutni. Ebből következik, hogy a pálya használata térítésköteles, a jegyeket egyenként 5 lecsúszásra válthatjuk meg. A szánkópálya árazása egyébként elég borsos, 10 lecsúszás ára ugyan annyiba kerül, mint az egész napos síjegy. A szánkózás mellett további sportolási alternatíva a sítúrázás. A P4-es parkolóból a Kaltenbachgrabenen keresztül elérhetjük a hegy csúcsán található Alois Günther Haus-t, ahonnan akár a pályákon is visszacsúszhatunk az autóhoz. Ez a túra kezdőknek is ajánlható. Aki nap közben nem fárad el eléggé, annak esti sízésre is van lehetősége, ehhez azonban minden esetben külön jegyre van szükségünk.

Szállások, gasztronómia

A pályán és környékén rengeteg vendéglátóipari egység található, közülük kiemelhető a Weissenelfbahn tetejénél álló panoráma vendéglő, melynek teraszáról gyönyörű kilátás tárul elénk, szép időben egészen a Schneebergig ellátni. Stuhleck nagy negatívuma, hogy a pálya közelében elérhető szállások elég limitáltak és drágák. Ezen némileg segít, hogy az autópályán rövid idő alatt akár több 10 kilométert is megtehetünk, így a lehetőségek számát nagyban tudjuk bővíteni.

Semmering - Stuhleck síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
59.5 €
Gyerek
29.5 €
1 Napos
26 €
59.5 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Semmering - Stuhleck sípályához

Szerintetek Semmering - Stuhleck...

2022-12-27
Mindig nagyon jól éreztem magam,a pályák minősége,hossza teljesen megfelel,a hütték száma,minősége szintén.Néha van pár perc várakozás a felvonóknál,de a pályán nem lehet érzékelni a tömeget,annyira eloszlik.
2014-02-21
Kezdőknek: 1-2 napra, utánna uncsi. hétvégenkent nagy a tömeg.
2013-11-28
Snowboardosoknak: Van pár olyan rész ahol közel le kell csatolni, főleg kezdőknek, amúgy freeride pályák (pálya melletti részek) egész jók a felső szakaszoknál.
2013-11-28
Kezdőknek: Nem túl hosszú pályák, síoktatók
Profiknak: Kevés pálya, túlzsúfolt
Családosoknak: A Budapesttől való távolság miatt gyerekekkel könnyen megközelíthető.
2013-11-28
Kezdőknek: Találnak maguknak lankásabb pályákat is, bár többnyire tárcsás felvonók szolgálják. A gyakori tömeg viszont megnehezíti a dolgukat.
Profiknak: Nincs kemény pálya. Tömeg annál inkább.
Freeride-ra: Kevés pályán kívüli lehetőség van.
Családosoknak: Aránylag változatos rendszer, csak többnyire túlzsúfolt.
2013-11-25
Snowboardosoknak: Freeridera nem jó, kevés pálya
2013-11-24
Kezdőknek: A pályák nem nehezek, de a tömeg miatt nem a legjobb kezdőknek.
2013-11-21
Családosoknak: Kisgyermekes családoknak tökéletes lehet 1-1 napra, csak bírjad kivárni a sorod a liftnél.
2013-11-21
Snowboardosoknak: Nem rossz pályarendszer, csak kicsi.
2013-11-21
Kezdőknek: Határ mentieknek tökéletes egynapos síutakra, de kezdőknek is jó lehet egy hetes síelésre. Előnye a közelsége, hátránya a kevés pálya, igaz azok jó minőségűek.
2013-11-21
Kezdőknek: A pályák nem a leghosszabbak, de jó szélesek, ezért a kezdőknek nagyon is ajánlott.
Családosoknak: Családoknak megunhatatlan. Minden családtag megtalálja a tudásának megfelelő pályát.
Jártál már SEMMERING - STUHLECK síterepén? Mondd el a véleményed!