Semmering - Hirschenkogel

Semmering - Hirschenkogel Sípálya információk

A síterep zárva
6.56.51.0
330km
1000-1360m
1 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2024-02-23
0
km
2024-06-18
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Semmering - Hirschenkogel

A Hirschenkogel a Semmering sírégió második legnépszerűbb síterepe a Stuhleck után. Nagy előnye nagytestvéréhez képest, hogy a síjegyek sokkal olcsóbbak (és online is megvásárolhatóak, mely vásárlási forma kedvezményekkel is jár), azonban ezekhez az árakhoz sokkal kevesebb szolgáltatás is tartozik. Neve mellé írható még az is, hogy bár a Stuhleck is a Semmering hágóban helyezkedik el, a Hirschenkogel völgyállomása mégis több, mint 200 méterrel magasabban, majdnem ezer méteren van. Ez tovább növeli a környék többi síterepéhez képest kiemelkedő hóbiztosságot.

A pályák

Az összesen 14 kilométernyi pályára 25 hóágyú is jut (ha mégsem lenne elég hó), melyek biztosítják a kiváló síélményt. És akkor itt jön a síterep nagy fekete pontja, a liftek. Hiába a jól karbantartott, hóbiztos pályarendszer, ha azt mindössze két lift látja el. Igaz ezek mindegyike viszonylag nagy kapacitású (egy kabinos, egy pedig négyüléses), a hétvégi tömeg mégsem szokatlan látvány. A pályák besorolása egyébként változatos, kék, piros és fekete pálya is egyaránt van. Hozzá kell azért tenni, hogy aki „igazi” piros és fekete pályákat keres, annak ez a hely lehet, hogy egy kicsit kevés lesz. Jó hír ez a kezdőknek és a családosoknak, akik bőven találnak maguknak megfelelő lejtőket. A hely méretéhez képest sok síiskolát és kölcsönzőt is találunk, melyek árai nem igazán vannak egyensúlyban a már említett viszonylag olcsó síjeggyel. A síterep nagy különlegessége az esti sízés. Este 6 óra után egy pálya kivételével az összeset kivilágítják, ezzel a Hirschenkogel az egész ország legnagyobb esti sípályája. A kivilágítás egyébként tökéletes, az S6-os autópályáról is már nagyon messziről észrevehető a szinte nappali világosság. Fontos, hogy az esti sízés lehetőségét a síbérletek nem tartalmazzák, estére külön kell jegyet váltani. A síterepen továbbá éjszaka is kivilágított szánkópálya (tobogán) is üzemel, emellett még sífutással tudjuk elütni az időnket, ha nem szeretnénk síelni. A sípálya körül fut a régió egyik legnagyobb, részben kezelt sífutóköre, a Semmering-Wechsel-Panoramaloipe, amely összesen 70 kilométer hosszú. A magasabb részekről csodás kilátás nyílik a Raxra és a Schneebergre.

 

Semmering éjszakai Panoráma

Szállások, gasztronómia

A Hirschenkogelen meglehetősen kevés étterem és hütte található, így akik a változatos hütteélményt keresik síelés közben, azok rossz helyen keresgélnek. Az éhes síelőket a Liechtensteinhaus panorámaétterem (amely a liftek hegyállomásánál található) illetve az Enzianhütte szolgálja ki. Mindkét helyen számítani kell sorbanállásra. A falucska szállásokkal sincs eleresztve, így ha mindenképp helyben szeretnénk éjszakázni, jó előre foglalni kell.

 

Semmering - Hirschenkogel síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
49 €
Gyerek
24.5 €
1 Napos
26 €
49 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Extrák

Éjszakai pálya

Ha unod a síelést...

Szánkópálya

Útvonal Semmering - Hirschenkogel sípályához

Szerintetek Semmering - Hirschenkogel...

2014-02-21
Kezdőknek: 1-2 napra, utánna uncsi. hétvégenkent nagy a tömeg.
2014-02-20
Kezdőknek: Közeli síterep!
2013-11-25
Kezdőknek: kezdőknek ideális hely
2013-11-21
Családosoknak: Kisgyermekes családoknak tökéletes lehet 1-1 napra, igaz hétvégente tényleg és az osztrák síszünet alatt tényleg rengetegen vannak, ilyenkor inkább kerüljétek el.
2013-11-21
Kezdőknek: Kék pálya, és a szélső piros pálya is alkalmas kezdőknek.
Profiknak: Személyes tapasztalatom nincs ebben, de biztos hogy a fekete pálya jó profiknak.
Családosoknak: Gyerekekkel járunk oda mi is, és a kék pálya nagyon jó a picuroknak is.
Snowboardosoknak: Snowboardosoknak is kiváló, talán annyi a problémám, hogy lehetne kicsit szélesebb a pálya.
2013-11-21
Családosoknak: Az egyes pálya ideális kisgyerekkel - elég hosszú, jó lejtésű. Szánkózni is lehet, ha megunja a síelést. A hétvégéket viszont érdemes elkerülni, mert általában elég nagy a tömeg.
2013-11-21
Kezdőknek: Síelés és szànkózàs szempontjàból is egy élmèny. Csalàd mindegyik tagja élvezte. :)
Jártál már SEMMERING - HIRSCHENKOGEL síterepén? Mondd el a véleményed!