Saas-Fee

Saas-Fee Sípálya információk

A síterep zárva
37.090.023.0
1050km
1800-3600m
11 Húzólift
2 Ülőlift
8 Kabinos felvonó
2024-04-22
0
km
2024-05-30
Hirdetés

Saas-Fee

Saas Fee Svájc wallisi járásában, az Alpok legnagyobb hegyeinek árnyékában található. A Saas-völgy ha lehet ilyet mondani, egy kevésbé ismert része a Pennini-Alpoknak, ugyanis a terület kapcsán a reflektorfény többnyire a szomszédos völgyben található Zermattra irányul, mely falucska a Matterhorn ikonikus formája miatt vált világhírűvé. Zermatthoz hasonlóan Saas Fee is autómentes település, így a sípályák és szállások megközelítése csak tömegközlekedéssel, illetve taxikkal lehetséges. A sícentrum egyébként három településből áll: Saas Grund, Saas Fee és Saas Almagell.

A pályák

Az itt található összesen 150 kilométer pálya rendkívül hóbiztos, ami nem csoda, hiszen már a falvak is nagy magasságban helyezkednek el (Saas Grund: 1559 méter), a pályák pedig egészen 3573 méterig nyúlnak. A hegyállomáson található a világ legmagasabban fekvő forgó étterme, amit a világ legmagasabb földalatti vasútjával közelíthetünk meg. És csak, hogy legyen még egy leg: itt található a világ legnagyobb jégpavilonja is. Leg, leg leg... 
Svájc alapban nem tartozik az olcsó kategóriába semmilyen utazás kapcsán és nem meglepő módon nincs ez másképp akkor sem, ha síelni indul az ember. Saas Fee ebből a szempontból kicsit előnyösebb helyzetben van, ugyanis a síterep a falvak szerint három részre van osztva és mindhárom pályarészre külön (is) válthatunk jegyet, ezzel spórolva néhány frankot. Érdemes továbbá odafigyelni arra, hogy olyan szállást foglaljunk, amely részt vesz a SaastalCard programban, így további kedvezményekre leszünk jogosultak. 
A pályák nehézségét tekintve mindenféle szintűből van bőven, könnyebb kék pályákat és tanulólifteket Saas Grundban és Saas Almagellben találunk. Ahogy azt Svájcban elvárja az ember, a 23 lift nagy része kabinos vagy ülős (plexis), húzólifteket csak a funparkokban, a tanulópályáknál és a gleccseren találunk. Természetesen Saas Fee a freeriderek paradicsoma is, ebben a magasságban szinte mindig találni friss havat és érintetlen területeket. Aki a szabad sízést kombinálná némi alpinizmussal is, annak több négyezres csúcsot is van lehetősége megmászni közvetlenül a sípályáról. Ezen útvonalak sokszor gleccsereken vezetnek, megfelelő felszerelés és magashegyi tapasztalat elengedhetetlen a teljesítésükhöz! A kiegészítő sportolási lehetőségek száma a völgyben gyakorlatilag végtelen, sífutni, sítúrázni, hótalpazni és korcsolyázni is lehet. Ezen szolgáltatások mindegyike fizetős, az aktuális árakról a hivatalos honlapon lehet tájékozódni. 

Szállások, gasztronómia, szolgáltatások

Saas Fee-ben rengeteg féle szállást találunk. A kis apartmanházaktól kezdve az 5 csillagos hotelig minden van, az árak felső határa pedig a csillagos ég! A magas költségek ellenére a szállások nagy része elég hamar elfogy a téli szezonra, amennyiben itt szeretnénk síelni, érdemes minél hamarabb foglalni. Éttermekből is széles a választék mind a völgyben, mind pedig a sípályán. A kanton specialitását, a Cholera névre hallgató rakott krumplihoz hasonló fogást mindenképp érdemes megkóstolni! A síelés után számtalan dologgal elüthetjük az időt. Van helyben uszoda, szauna, minigolf, lovaglás, tekepálya, korcsolyázás, sífutás, szánkózás, téli túraútvonal, lovasszános kirándulás, éttermek, szórakozóhelyek, mozi és színház is.

Saas-Fee síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
79 Chf
Gyerek
40 Chf
1 Napos
66 Chf
79 Chf
92 Chf
(Összehasonlítva Svájc síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Saas-Fee sípályához

Szerintetek Saas-Fee...

Nincs értékelés

Jártál már SAAS-FEE síterepén? Mondd el a véleményed!