Piancavallo

Piancavallo Sípálya információk

A síterep zárva
1.910.51.4
700km
1301-1805m
6 Ülőlift
2024-03-09
0
km
2024-05-26
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Piancavallo

Piancavallo sípálya, ahonnan az Adria is látszik

A terület, amely magában foglalja Piancavallo-t és a Friuli Dolomitokat, a maga 26 kis községével, a sportlehetőségek széles választékát kínálja. Amit itt találunk, az a nyugalom, a relaxáció és ezzel együtt a dinamizmus szigete is.

Kilátás a tengerre

Kilátás a tengerre

Piancavallo fő vonzereje télen a síelés.

1300 méterrel a tengerszint felett impozáns szálláshelyeket találunk a téli szezonban 100%-ban hóval fedett sípályák lábánál. A hóhiány szinte elképzelhetetlen, hiszen a hóágyúk mindig biztosítják a megfelelően havas körülményeket.

A több, mint 20 km hosszú sípályarendszer mind kezdőknek, mind profiknak kínál kihívásokat. A sípályákra 3 varázsszőnyeggel és 6 ülőlifttel lehet feljutni.

Az sem véletlen, hogy sok világbajnokságot ide szerveznek, hiszen Piancavallo-n minden extra megtalálható: lesiklás, szlalom, szuper szlalom, sífutás és snowboard pályák

Csak egy kis lépés a hótól a jégig, a vendégek a korcsolyázás adta örömöket is kihasználhatják a korcsolyapályán. Amennyiben szeretnéd a tudásod egyensúlyba hozni több téren is, síiskola is rendelkezésedre áll, akár a kezdő szinttől az atlétikai edzések szintjéig.

A Mozgásvilág.hu tapasztalatai Piancavalloról:

Igazi családi síterep. A déli fekvése és a tenger közelsége miatt gyakori az enyhe idő, ideális hely tavaszi napsütéses sízésre. Rossz idő esetén is van mit csinálni. Hatalmas fedett koripálya és sportcsarnok áll készenlétben. Az olaszok kedvesek, az espresso finom és olcsó.
Külön említésre méltó, hogy az osztrák pályákon megszokott tömegnek itt nyoma sincs. A funpark kifejezetten nagy és jól kialakított. Kék-piros-fekete jelzések az ugratókon is megtalálhatók. A könnyebbeket a kezdőknek is bátran javasoljuk de csak védőfelszerelésben, amit a park alján lévő kölcsönzőből egyszerűen kikérhetünk.
Velence 1,5 óra autóval, így feltehetjük a pontot az i-re, ha a síelés után hazafele egy napot ott is eltöltünk.

Téli szolgáltatások, létesítmények:

- kivilágított sífutópálya
- síoktatás
- felszerelés kölcsönző
- orvosi szolgálat
- snowboard park
- gyerek sípark
- játszótér
- snow tubing
- fedett korcsolyapálya

Piancavallo síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
31 €
Gyerek
10 €

Főszezon

Felnőtt
44 €
Gyerek
10 €
1 Napos
44 €
44 €
80 €
(Összehasonlítva Olaszország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Piancavallo sípályához

Szerintetek Piancavallo...

Jártál már PIANCAVALLO síterepén? Mondd el a véleményed!