Hinterstoder

Hinterstoder Sípálya információk

A síterep zárva
12.018.010.0
509km
600-2000m
8 Húzólift
2 Ülőlift
2 Kabinos felvonó
2024-03-27
0
km
2024-04-22
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Hinterstoder

Felső-Ausztria déli részén, körülvéve a Totes-Gebirge hegyvonulat lenyűgöző hegyeivel fekszik a tradicionális sí világkupa falu, Hinterstoder. A Stodervölgy déli lejtőin - a Hutterer Böden kiterjedt legelői és a 2000 m magas Hutterer Höss között - terül el Hinterstoder Höss síparadicsom, melyet a hóbiztos tulajdonsága miatt gyakran neveznek "hónyelő"-nek is.

Ha az ember a völgyből a sűrű erdőn keresztül felfelé utazik a felvonóval, amit csak néha-néha szakít meg egy sípálya, az emberek egyáltalán nem gondolják, hogy 1300 méteres tengerszint feletti magasságban nyílik meg előttük az elképesztő méretű Hutterer Böden fennsík. Innen, mint egy arénából vezet az összes sípálya és felvonó a Hutterer Höss-re, a tulajdonképpeni Hinterstoder síhegyre. Ezen a fennsíkon számtalan alpesi fogadót, a síiskolát, a Sunny Kids Park-ot, a Hó-Parkot, a stoderi sífutópályát találjuk, amelyek mellett feltűnik még néhány ház és hotel. Ez a közeli egymás mellett létezés sokat tesz hozzá a családias hangulatú síterep kialakulásához. Az emberek találkoznak, beülnek egy fogadóba, vagy rövid látogatást tesznek a síóvodában - itt minden olyan kiegyensúlyozott és nyugodt.

 

Hinterstroder tippek- a Mozgásvilág szerkesztőitől

Sok jó helyen jártunk már de Hinterstroder - főleg a családosok számára- az egyik kedvencünk lett. A fennsíkról jól áttekinthetően csillag alakban indulnak a pályák, és a 4-5 helyi Hütte hangulata messzire elhallatszik.

A gyermek tanuló pályák egymás mellett találhatók, a Hütte teraszától nem messze, így a srácokat egy sör mellett figyelhetjük. A pályák változatosak, senki sem fog unatkozni ha a másikhoz alkalmazkodni kellene. Az igazán extrémek számára Funpark, és sok freeride-ra lakalmas hegyoldal a kecsegtető. Siklóernyősöknek külön start hely!

A síközpont egyetlen rossz adottsága a völgy állomás és a falu mérete. Jó időben 5-6000 ember is szeretne feljutni a mielőbbi sielés reményében. Őket egy 8 ülésés gondola repíti fel, de elég gyorsan ő sem tud dolgozni, így 9 óra felé, akár órás sorok is kialakulhatnak. Arról nem is beszélve, hogy parkolót ilyenkor már necces találni.

Tipp: Legyünk mi az elsők a hegyen. Hétvégén 8 órakor mennek az első felvonók. Ha nem sikerül legkésőbb 8- fél 9-ig odaérni, akkor vagy legyünk türelmesek, vagy kényelmesek. Megoldás lehet ha fél 11 felé próbálunk csak feljutni. Addigra lemegy a tömeg is.

Parkoló tipp: A falu előtt balra indul a fizetős alpesi út. Ha ott lekanyarodunk, akkor a kapu mellett elslisszolva egy kevésbé ismert parkolóba jutunk, ahol mindig van hely. Mindössze egy 200 méteres séta után a 2a pálya aljában találjuk magunkat ahonnan szépen becsúszhatunk a völgy állomásra.

A fennsíkon már eloszlik a tömeg bár 5 perces sorok kialakulhatnak.

 

Hinterstoder síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
59 €
Gyerek
27 €
1 Napos
26 €
59 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Hinterstoder sípályához

Szerintetek Hinterstoder...

2013-10-24
Kezdőknek: A pályák egy nagy platón futnak össze, elegendő kék és piros pálya
Családosoknak: Szép nagy gyerek rész egy mágikus szőnyeggel, egy kapaszkodós lifttel és egy fánk (gumibelső) páylával. A pályák ráadásul egy nagy platóról indulnak. A hütte teraszáról végig kísérheted a gyerek mozgását.
Jártál már HINTERSTODER síterepén? Mondd el a véleményed!