Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Ausztria

Hinterstoder

Hinterstoder

Sípályák 12.0km 18.0km 10.0km
Távolság BP-től 509km
SZEZON   december - április
Magasság   600-2000m
FELVONÓK 8 CSÁKÁNYOS 2 ÜLŐLIFT 2 KABINOS

A Síterep zárva

Utolsó havazás: 2017.03.19

Síelhető pálya: 0 km

Üzemelő síliftek: 0

Hóadat frissités: 2017.11.17

Hinterstoder sípálya információk

Hinterstoder

 

Felső-Ausztria déli részén, körülvéve a Totes-Gebirge hegyvonulat lenyűgöző hegyeivel fekszik a tradicionális sí világkupa falu, Hinterstoder. A Stodervölgy déli lejtőin - a Hutterer Böden kiterjedt legelői és a 2000 m magas Hutterer Höss között - terül el Hinterstoder Höss síparadicsom, melyet a hóbiztos tulajdonsága miatt gyakran neveznek "hónyelő"-nek is.

 

Ha az ember a völgyből a sűrű erdőn keresztül felfelé utazik a felvonóval, amit csak néha-néha szakít meg egy  sípálya, az emberek egyáltalán nem gondolják, hogy 1300 méteres tengerszint feletti magasságban nyílik meg előttük az elképesztő méretű Hutterer Böden fennsík. Innen, mint egy arénából vezet az összes sípálya és felvonó a Hutterer Höss-re, a tulajdonképpeni Hinterstoder síhegyre. Ezen a fennsíkon számtalan alpesi fogadót, a síiskolát, a Sunny Kids Park-ot, a Hó-Parkot, a stoderi sífutópályát találjuk, amelyek mellett feltűnik még néhány ház és hotel. Ez a közeli egymás mellett létezés sokat tesz hozzá a családias hangulatú síterep kialakulásához. Az emberek találkoznak, beülnek egy fogadóba, vagy rövid látogatást tesznek a síóvodában - itt minden olyan kiegyensúlyozott és nyugodt.

Hinterstroder tippek- a Mozgásvilág szerkesztőitől

Sok jó helyen jártunk már de Hinterstroder - főleg a családosok számára- az egyik kedvencünk lett. A fennsíkról  jól áttekinthetően csillag alakban indulnak a pályák, és a 4-5 helyi Hütte hangulata messzire elhallatszik. 

A gyermek tanuló pályák egymás mellett találhatók, a Hütte teraszától nem messze, így a srácokat egy sör mellett figyelhetjük. A pályák változatosak, senki sem fog unatkozni ha a másikhoz alkalmazkodni kellene. Az igazán extrémek számára Funpark, és sok freeride-ra lakalmas hegyoldal a kecsegtető. Siklóernyősöknek külön start hely!

A síközpont egyetlen rossz adottsága a völgy állomás és a falu mérete. Jó időben 5-6000 ember is szeretne feljutni   a mielőbbi sielés reményében. Őket egy 8 ülésés gondola repíti fel, de elég gyorsan ő sem tud dolgozni, így 9 óra felé, akár órás sorok is kialakulhatnak. Arról nem is beszélve, hogy parkolót ilyenkor már necces találni.

Tipp: Legyünk mi az elsők a hegyen. Hétvégén 8 órakor mennek az első felvonók. Ha nem sikerül legkésőbb 8- fél 9-ig odaérni, akkor vagy legyünk türelmesek, vagy kényelmesek. Megoldás lehet ha fél 11 felé próbálunk csak feljutni. Addigra lemegy a tömeg is. 

Parkoló tipp: A falu előtt balra indul a fizetős alpesi út. Ha ott lekanyarodunk, akkor a kapu mellett elslisszolva egy kevésbé ismert parkolóba jutunk, ahol mindig van hely. Mindössze egy 200 méteres séta után a 2a pálya aljában találjuk magunkat ahonnan szépen becsúszhatunk a völgy állomásra. 

A fennsíkon már eloszlik a tömeg bár 5 perces sorok kialakulhatnak. 

 

78333-Hinterstoder2.jpg 

Kapcsolat:
Hinterstoder-Wurzeralm Bergbahnen AG
4573 Hinterstoder 21
+43 (0)7564 5275
+43 (0)7564 5275 130
+43 (0)7564 5500 (Tonband)
info@hiwu.at
www.hiwu.at

Hinterstoder síbérletárak

1 nap
Felnőtt   43,5 €
Gyerek   24,0 €
12,0 €
43,5 €
55,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA AUSZTRIA SÍTEREPEIVEL)

Szállások Hinterstoder vonzáskörzetében

Hinterstoder szálláskereső


Extrák

Funpark | Gyerekpálya

Ha unod a síelést...

Túrautak

Útvonal Hinterstoder sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Hinterstoder...

JÁRTÁL MÁR HINTERSTODER SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!