Hebalm (bezárt)

Hebalm (bezárt) Sípálya információk

A síterep nyitva
7.03.01.0
485km
1050-1400m
5 Húzólift
1 Ülőlift
2015-02-24
2
9km
2015-03-19
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Hebalm (bezárt)

Hebalm sípálya a 2014/15 szezon végén végleg leállította felvonóit.

 

Archívum

Hebalm egy vonzó sielő- és kirándulóhely Stájerország déli részén. Könnyen megközelithető, az A2-es autópálya Packsattel kijáratától csak 10 km-re fekszik.
Az 60 darab uj, nagyrészt automatikus vezerlesű hóágyú segitségével olyan jó minőségű havat tudunk teremteni, amely szinte semmiben nem különbözik a természetes hótól, sőt optimális viszonyok mellett még jobb is. Porhó az egész szezonban.

Széles pályáink "kék" és "piros" nehézsegi fokozatúak. A terep kiválóan alkalmas carvingolásra, hódeszkázásra, edzésre. A palya mind a kezdők mind a haladók igenyeinek tökeletesen megfelel. Legfontosabb a síelés nyújtotta öröm.
Felvonorendszerünk: 4-es ülőlift, 5 csákányos felvonó, 2 gyereklift, 1 kötéllift, szállítószalag és körhinta.
Pályáinkon ejszakai sielésre is van lehetőség naponta 21 óráig, hat pályán.
A nap végén a helyi vedéglők egyikeben vagy az "Apres Ski"-bárban pihenhetik ki magukat a faradt sielők.

A Klinger Síiskola szívesen áll mindazon kezdő és haladó sielők rendelkezésére, akik technikájukat tökéletesiteni szeretnék.
Közvetlen a sípálya mellett található a Liquid sportüzlet, ahol amellett, hogy felvilágositást kaphatnak a legújabb sportfelszerelésekről, ki is kölcsönözhetik a legújabb siléceket.

 

Személyes tapasztalat
A sípálya 5 óra autózással megközelíthető, valamennyi pályája végig kivilágított (!), este 9-ig üzemelnek a síliftek (egy négyüléses, aminek tetejéről mindegyik pálya elérhető és 4 csákányos lift) és ami a legszebb az egészben, hétköznap szinte senki nincs a pályákon. Olyan, mintha lenne egy saját, jól karbantartott, csak miattad kivilágított sípályarendszer - nem is értjük, hogy nem megy csődbe.

Két lezárt, kezeletlen pályáján bele lehet kóstolni a freeride ízébe is - persze a hagyományos síbiztosítás nem vonatkozik a lezárt pályákra, ezért mindenki csak saját felelősségére próbálja ki! A bérletet nem kell dugdosni sehová, a kapuk érzékelik a kabátzsebben lévő kártyát. Sajnos hivatalosan nincs egész napos bérlet, a leghosszabb, 7 órás bérlet 27,5 Euroba kerül. Ám ha mégis szeretnél ugyanezért az összegért egész nap síelni, ajánljuk a fungary.hu weboldalt ;) Ugyanitt találsz saját szaunás, kandallós, fullon felszerelt pályaszállást is.

Északi fekvése miatt jellemzőbb a felhős időjárás, de előfordulnak szép, napsütéses napok is.

Hebalm (bezárt) síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
30 €
Gyerek
18 €
1 Napos
26 €
30 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Hebalm (bezárt) sípályához

Szerintetek Hebalm (bezárt)...

2013-11-20
Kezdőknek: kicsi, családias, nincs extre pálya
Profiknak: uncsi
Családosoknak: kisgyerekeseknek, mert nincsenek nagy távolságok (pálya , szállas, étterem)
Snowboardosoknak: uncsi
2013-11-19
Kezdőknek: A legelső csúszásokhoz talán pont nincs megfelelő pálya, de azért túl lehet lenni rajta. 2-3. naptól már tökéletes, főleg mert szinte senki sincs a pályán, és nem kell a föntről száguldóktól tartani. Szuper széles pályák.
Profiknak: Bár km-ben nem sok pálya van itt, de extrém kevesen vannak (hétköznap szó szerint 1-2 ember) ezért azon kevés pályák egyike ez, ahol végig lehet húzni egy carving ívet. Reggel 9-től este 9-ig akár megállás nélkül lehet nyomni az összes pályán. Sorban állás itt ismeretlen fogalom. A pályák az elvártakon felül jól hóágyúzottak és ratrakoltak. Északi fekvése miatt ugyan leégni nem fogunk, de cserébe március közepéig teljesen hóbiztos.
Freeride-ra: Ha épp esett a hó, akkor 1 lezárt pályán lehet élvezkedni, de ehhez azért kell szerencse.
Családosoknak: Pályaszállás közvetlenül a pályák fölött. Mivel este 9-ig mennek a liftek, apu és anyu is kisíelheti magát, még ha felváltva vigyáznak is a gyerekekre. Szánkót lehet bérelni a síkölcsönzőben.
2013-10-24
Kezdőknek: Széles, éjszaka is kivilágított pályák, hétköznap kevés síelő
Jártál már HEBALM (BEZÁRT) síterepén? Mondd el a véleményed!