Gerlitzen

Gerlitzen Sípálya információk

A síterep zárva
13.029.03.0
500km
1010-1911m
7 Húzólift
7 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2024-03-07
0
km
2024-04-17
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Gerlitzen

AZ osztrák–olasz–szlovén hármas határhoz közeli régióban több különálló síterep, termál– és élményfürdő, számos tó és Villach hangulatos városa várja a vendégeket. A síterületek közül a legjelentősebb az Ossiach–tó mellett emelkedő Gerlitzen. A tópartról kabinos liftel lehet megközelíteni a Gerlitzen pályarendszert, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező tájakra. Jó hangulatú családi síterep. Még áprilisban is jó esélyünk van itt sportolásra alkalmas havat találni. A pályákat jól karbantartják, és ami a carvingosoknak fontos lehet: a pályák szélelesek. A snowboardosok számára van funpark félcsővel és egyéb finomságokkal. A régióra jellemző módon itt is sokat síelhetünk napsütésben.

 

Csabor a Talponsíelők SE tagjának személyes élményei Gerlitzenről

Gerlitzen megközelítésénél törtem a fejem, hogy reggel felmegyek kocsival Arriach felől a Klöstrerle-hez. ( 7 km erdei szerpentin), vagy Bodensdorf felől Feverberghez. Mindkét megoldásnak előnye lett volna, hogy kikerülöm a kiskabinos felvonót. Végül mégis a hagyományos megoldást választottam. Parkolás a P4-es parkolóban (elektromos táblák jelzik a parkírozók foglaltságát, ha nem hajnali az ember, már csak a P4-ben lesz helye), a gyakran járó síbuszok valamelyikével megtenni a kb. 1000 métert a kiskabinos annenheimi végállomásáig.

A Gerlitzeni P4 parkírozó tágas, de mivel nagyon meleg volt, délután elég sáros lett az ember.

A négyszemélyes kiskabinos szorgalmasan nyelte el a hétvégi tömeget. Sokan voltak, de komolyabb sorban állás sem itt, sem később a felvonóknál sem alakult ki.

A hegyre érve érdemes egyből egy kis utazást tenni a jobbra lévő kétszemélyes felvonón. A tetején kezdődő kellemes kék pályán bemelegítésként le lehet csúszni a kiskabinos felső állomásáig. Ez a kék pálya kitünő gyakorló terep a kezdőknek. Ha valaki bemelegítésként komolyabb falatra vágyik a Prinz hütténél induló szintén kétszemélyes F felvonóval felmehet a Pöllinger hüttéig, ahonnan kellemes piros pályán csúszhat vissza.

Gerlitzen hegyét igazán meghódítani a B jelű 4 személyes felvonóval való utazással lehet. Ez a felvonó felvisz az 1911 m magasan lévő Gerlitzen centrumba. Innen a lehetőségek gazdag tárháza nyílik meg.

A 8-as, majd a 9-es piros pályákon leszáguldva több mint 7 km-t síelhetünk kellemes, széles pályákon, közben majd ezer méteres szintkülönbséget küzdhetünk le. A pálya kezdők számára is élvezhető, csak enyhe letörések találhatók rajta, amit a szélesség ellensúlyoz. A 9-sel párhozamos a 6-os piros, hasonló élményekkel az unalom ellen. A fáradékonyabbak kihasználhatják, hogy a felvonók a 7500 métert két részletben ívelik át.

A csúcsról indul a kezdőparadicsomnak számító 5-ös kék pálya. Roppant széles, kellemes gyakorló terep. Végén található a környék első 8 személyes felvonója. (bizony a többi felvonók közül a kétszemélyesek már kicsit öregecskék) Párhuzamosan fut az 5-össel a 7 és 24-es piros. Sajnos van errefelé még néhány pálya, amely csak csákányos felvonóval közelíthető meg, így számomra tartósabb figyelemre nem méltóak.

A csúcsról a Kanzelhöhe felé is tudunk jönni akár kék, akár piros, akár fekete pályán.

Másik irányba vezetnek a 10-es számmal kezdődő szintén kellemes piros pályák. Bár mint jeleztem nem vagyok híve a csákányos felvonóknak, de a 11-es pályát ennek ellenére vétek lenne kihagyni. A 10-esek után kezdődik, gyönyörű természetvédelmi területen halad át, végén csodálatos kilátással. Itt mindig kevesen vannak. Jó a pálya végén leülni a kis hüttében, ahol saját töltésű kolbászt kínálnak.

A pályák felsorolása száraznak tűnhet, szándékom csupán annak jelzése volt, hogy Gerlitzen terepein mindenki megtalálhatja számítását a különféle pályákon, legyen az kezdő, vagy haladó, kellemesen, változatosan síelhet.

Gerlitzen síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
62 €
Gyerek
31 €

Főszezon

Felnőtt
62 €
Gyerek
31 €
1 Napos
26 €
62 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Gerlitzen sípályához

Szerintetek Gerlitzen...

2016-11-16
Kezdőknek:

A K2 síoktatójának véleménye

Kezdőknek nem ajánlott, mert nehéz a továbblépés. A kezdőpályához képest sokkal meredekebb és nehezebb lejtők vannak. Így nekik csak 1-2 pálya van, amin csúszkálhatnak.
Profiknak:

A K2 síoktatójának véleménye

Vannak jó pályák, amin lehet szép íveket húzni, de azokon napokig lehet tolni.
Családosoknak:

A K2 síoktatójának véleménye

Különböző sítudás esetén nehéz összeszervezni a közös találkozókat. Éttermek zsúfoltak...
2014-02-24
Kezdőknek: Itt tanultam meg board-ozni :)
2014-02-20
Kezdőknek: Mindenki megtalálja a sítudásának megfelelő pályát!
2014-02-20
Kezdőknek: A teljesen kezdőknek nem igazán vannak alkalmas pályák ! De akinek van már némi tapasztalata az nem fog csalatkozni !
Profiknak: Erős piros pályák, szélesek, buckás pálya melletti részek is vannak !
Freeride-ra: Kevés a szűzhavazós lehetőség !
Családosoknak: Átlátható egyszerű pályarendszer, szánkózási, korcsolyázási lehetőség !
2013-11-29
Kezdőknek: Két tanuló pálya plusz egy extra széles kék pálya minden kezdő igényét kielégíti. Mozgó járda viszont nincs, csak gumiköteles és mini tányéros, vagy lassú ülőszékes felvonó.
Profiknak: A 8-as 9-es és az 1-es pálya reggel nagyon jó carvingolásra.
Freeride-ra: Mindenhol szögesdrót kerítés védi az erdőt, egy-két kisebb facsoport közé lehet csak becsúszni. Felvonóval támogatott freeride pálya nincs.
Családosoknak: Különböző tudásszintű pályák összefutnak vagy egy helyről indulnak, ezért nem kell túl messze síelnie a különböző tudásszintű családtagoknak.
Snowboardosoknak: Van egy Snowboard park, amin ritkán van hó, nem tartják karban. 1 használható elem van 1 "kiránduló asztal" amire a felcsúszót maguk a deszkások szokták karbantartani. Pár éve még volt félcső is, de azt eldózerolták. A nap végén a pálya szélén mély porhó keletkezik (mert a síelők kitúrják oda), amiben deszkázni igazi freeride élmény.
2013-11-29
Kezdőknek: Kiépített tanpálya felvonóval, oktatók kicsiknek, nagyoknak
Profiknak: Technikás, gyors pályák vannak.
Családosoknak: Mindenki talál a tudásszintjének megfelelő pályát.
2013-11-28
Kezdőknek: Sokfajta pálya található itt, ahol mindenki megtalálja a sítudásához való pályát.
Profiknak: A fekete pálya nagyon rövid.
Freeride-ra: A pályák körül elég sok terület van, ahol űzhető a síelés ezen módja.
Családosoknak: Mindenki megtalálja a magának való pályát, nagyon jó, hogy a hegycsúcson van a legtöbb pálya indulóállomása, ezért a családtagok akár külön-külön is síelhetnek és a hegycsúcson könnyedén találkozhatnak. Sok hütte és pihenőhely van kialakítva.
Snowboardosoknak: Sajnos ilyen szemmel nem tudom jellemezni, mert soha nem snowbordoztam, bár azt látom, hogy ugratópark van kialakítva a számukra.
2013-11-25
Kezdőknek: Rövid,lankás pályák.Beülős felvonók.
Profiknak: Hosszú,kellően gyors pályák.
Családosoknak: A család minden tagja talál magának meg felelő pályát,sok abelős felvonó
Snowboardosoknak: A kialakitott snowboard tökénletes szórakózás
2013-11-24
Kezdőknek: A kék pályák szélesek és lankásak. A piros pályák között is van könnyen síelhető.
2013-11-22
Kezdőknek: Szinte minden tudásszintnek megfelelő pályák állnak rendelkezésre,
Profiknak: A pályák sokszínűsége és nehézségi foka a profikat is kielégíti.
Freeride-ra: Vannak a kijelölt pályák mellett lehetőségek, igaz szerintem elég veszélyes!
Családosoknak: A mi kislányunk is imádta, nagyon élvezte a pályákat, alig akart hazajönni a 4 nap végén
Snowboardosoknak: Ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem tudok boardozni
2013-11-21
Kezdőknek: Kezdőknek is megfelelő, de a haldók is megtalálják a számításukat.
2013-11-21
Profiknak: hóbiztos, kevés sorállás sok péya
Jártál már GERLITZEN síterepén? Mondd el a véleményed!