Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Ausztria

Gerlitzen

Gerlitzen

Sípályák 13.0km 29.0km 3.0km
Távolság BP-től 500km
SZEZON   12.01. - 04.03
Magasság   1010-1911m
FELVONÓK 7 CSÁKÁNYOS 7 ÜLŐLIFT 1 KABINOS

A Síterep nyitva

Utolsó havazás: 2019.12.12

Síelhető pálya: 34 km

Üzemelő síliftek: 10

Hóadat frissités: 2019.12.16

Gerlitzen sípálya információk

AZ osztrák–olasz–szlovén hármas határhoz közeli régióban több különálló síterep, termál– és élményfürdő, számos tó és Villach hangulatos városa várja a vendégeket. A síterületek közül a legjelentősebb az Ossiach–tó mellett emelkedő Gerlitzen. A tópartról kabinos liftel lehet megközelíteni a Gerlitzen pályarendszert, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező tájakra. Jó hangulatú családi síterep. Még áprilisban is jó esélyünk van itt sportolásra alkalmas havat találni. A pályákat jól karbantartják, és ami a carvingosoknak fontos lehet: a pályák szélelesek. A snowboardosok számára van funpark félcsővel és egyéb finomságokkal. A régióra jellemző módon itt is sokat síelhetünk napsütésben.

 

Csabor a Talponsíelők SE tagjának személyes élményei Gerlitzenről

Gerlitzen megközelítésénél törtem a fejem, hogy reggel felmegyek kocsival Arriach felől a Klöstrerle-hez. ( 7 km erdei szerpentin), vagy Bodensdorf felől Feverberghez. Mindkét megoldásnak előnye lett volna, hogy kikerülöm a kiskabinos felvonót. Végül mégis a hagyományos megoldást választottam. Parkolás a P4-es parkolóban (elektromos táblák jelzik a parkírozók foglaltságát, ha nem hajnali az ember, már csak a P4-ben lesz helye), a gyakran járó síbuszok valamelyikével megtenni a kb. 1000 métert a kiskabinos annenheimi végállomásáig.

A Gerlitzeni P4 parkírozó tágas, de mivel nagyon meleg volt, délután elég sáros lett az ember.

A négyszemélyes kiskabinos szorgalmasan nyelte el a hétvégi tömeget. Sokan voltak, de komolyabb sorban állás sem itt, sem később a felvonóknál sem alakult ki.

A hegyre érve érdemes egyből egy kis utazást tenni a jobbra lévő kétszemélyes felvonón. A tetején kezdődő kellemes kék pályán bemelegítésként le lehet csúszni a kiskabinos felső állomásáig. Ez a kék pálya kitünő gyakorló terep a kezdőknek. Ha valaki bemelegítésként komolyabb falatra vágyik a Prinz hütténél induló szintén kétszemélyes F felvonóval felmehet a Pöllinger hüttéig, ahonnan kellemes piros pályán csúszhat vissza.

Gerlitzen hegyét igazán meghódítani a B jelű 4 személyes felvonóval való utazással lehet. Ez a felvonó felvisz az 1911 m magasan lévő Gerlitzen centrumba. Innen a lehetőségek gazdag tárháza nyílik meg.

A 8-as, majd a 9-es piros pályákon leszáguldva több mint 7 km-t síelhetünk kellemes, széles pályákon, közben majd ezer méteres szintkülönbséget küzdhetünk le. A pálya kezdők számára is élvezhető, csak enyhe letörések találhatók rajta, amit a szélesség ellensúlyoz. A 9-sel párhozamos a 6-os piros, hasonló élményekkel az unalom ellen. A fáradékonyabbak kihasználhatják, hogy a felvonók a 7500 métert két részletben ívelik át.

A csúcsról indul a kezdőparadicsomnak számító 5-ös kék pálya. Roppant széles, kellemes gyakorló terep. Végén található a környék első 8 személyes felvonója. (bizony a többi felvonók közül a kétszemélyesek már kicsit öregecskék) Párhuzamosan fut az 5-össel a 7 és 24-es piros. Sajnos van errefelé még néhány pálya, amely csak csákányos felvonóval közelíthető meg, így számomra tartósabb figyelemre nem méltóak.

A csúcsról a Kanzelhöhe felé is tudunk jönni akár kék, akár piros, akár fekete pályán.

Másik irányba vezetnek a 10-es számmal kezdődő szintén kellemes piros pályák. Bár mint jeleztem nem vagyok híve a csákányos felvonóknak, de a 11-es pályát ennek ellenére vétek lenne kihagyni. A 10-esek után kezdődik, gyönyörű természetvédelmi területen halad át, végén csodálatos kilátással. Itt mindig kevesen vannak. Jó a pálya végén leülni a kis hüttében, ahol saját töltésű kolbászt kínálnak.

A pályák felsorolása száraznak tűnhet, szándékom csupán annak jelzése volt, hogy Gerlitzen terepein mindenki megtalálhatja számítását a különféle pályákon, legyen az kezdő, vagy haladó, kellemesen, változatosan síelhet.

Gerlitzen síbérletárak

1 nap
Felnőtt   48,5 €
Gyerek   24,0 €
16,0 €
48,5 €
58,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA AUSZTRIA SÍTEREPEIVEL)

Szállások Gerlitzen vonzáskörzetében

Gerlitzen szálláskereső


Extrák

Funpark | Gyerekpálya | Sífutópályák | Freeride

Ha unod a síelést...

Szánkópálya | Túrautak | Wellness | Jégkorcsolya

Útvonal Gerlitzen sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Gerlitzen...

JÁRTÁL MÁR GERLITZEN SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!