Bánkút Sícentrum

Bánkút Sícentrum Sípálya információk

A síterep zárva
1.60.61.1
191km
770-935m
7 Húzólift
2024-01-19
0
km
2024-02-21
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Bánkút Sícentrum

Bánkút ma a magyar téli tömegsport fellegvára. Nyolc lesiklópályán, négy húzó, négy tolókaros sífelvonó, és hótaposó gépek biztosítják a kíváló síelési lehetőségeket. A nehéz, közepes valamint a tanulópálya között válogathat ki-ki tudásának megfelelően.

A jövő "síbajnokai" elzárt pályán ingyenes bébilift segítségével sajátíthatják el a síelés alapjait. A téli időszakban amatőr sí és snowboard versenyeken mérhetik össze tudásukat a lejtők szerelmesei. A szánkózók az elkülönített szánkópályát használhatják. A sípályák karbantartását hóágyúk és hótaposó gépek végzik.

A sífutóknak három kijelölt sífutópálya áll rendelkezésére a Bükk-fennsík legszebb részén. A pályák jól karbantartottak és jelzéssel vannak ellátva.

Bánkút a Bükki Nemzeti Park része, ezért különleges védelmet élvez!!

 

A Bánkút Sí Klub szolgáltatásai

sífelvonók üzemeltetése; turistaszállás; étterem, büfé; camping; lezárt parkoló a szállóvendégeknek; gyermektáboroztatás; símentő szolgálat; sí, snowboard Kölcsönző és szerviz; kerékpárkölcsönző; csomagmegörző.

 

Bánkút megközelítése

A 3-as főúton Miskolcig, majd a Lillafüred jelzést követve Lillafüredig, tovább Ómassa irányába a Pisztrángos telepig, onnan a Bánkút táblát figyelve a szerpentinen lehet eljutni Bánkútra. Eger irányából: Eger-Felsőtárkány-Lillafüred-Pisztrángos telep Bánkút útvonalon, vagy Eger-Szilvásvárad-Mályinka-Bánkút útvonalon lehet eljutni. Menetrendszerinti buszjárat nincs, a városi busz /15-ös/ Ómassáig közlekedik, innen gyalog Bánkút 5 km a sárga + turistajelzésen.

Bánkút Sícentrum síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
6500 Ft
Gyerek
3500 Ft
1 Napos
5990 Ft
6500 Ft
15200 Ft
(Összehasonlítva Magyarország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Bánkút Sícentrum sípályához

Szerintetek Bánkút Sícentrum...

2014-02-20
Kezdőknek: Szerintem kezdőknek elég jó!
2013-11-29
Profiknak: Lepukkant, unalmas, "szocreál" síterep.
Kezdőknek: Zsúfolt, vacak felvonók, rosszul kezelt pályák.
2013-11-23
Kezdőknek: több, kezdőknek is alkalmas pálya található, amelyek változatos útvonalon is besielhetőek
Profiknak: több különböző szintnek megfelelő pálya van, bár úgy hallottamhogy az1-es fekete pályát meg akarják szüntetni. Több felvonó áll rendelkezésre, változatosan besielhető útvonalakat biztosítva, bár hétvégén gyakran hosszú a sorbanállási idő
Családosoknak: A család bármilyen tudásszinten álló tagja megtalálhatja a megfelelő pályát, még az abszolút kezdők is (bébilift is van a síház mellett)
2013-11-20
Kezdőknek: Kicsi, átlátható és egyáltalán nem meredek.
Jártál már BÁNKÚT SÍCENTRUM síterepén? Mondd el a véleményed!