Top 3 program Donovalyban

Top 3 program Donovalyban

Kakuk András
Kakuk András
2023/02/13
Ha különleges téli élményekre vágysz
Hirdetés

Persze a síelés Donovalyban, wellness vagy a séta mind-mind különleges program, de mindig kell valami új. Illetve valljuk be, ezek is vállhatnak megszokottá vagy akár kevésbé kellemessé, ha pl. nagy a tömeg. Fiatal koromban nem okozott problémát, hogy korán felkeljek és a barátaimmal 8-kor a völgyállomáson várjam a felvonó indulását, hogy mi lehessünk az elsők a frissen ratrakolt pályán. A korai érkezés lényeges, hiszen mások is hasonlóképpen gondolkoztak, így a második körre már elfogy a kordbársonyszerű, szűz terület a pályán.

Top 3 program Donovalyban-5
Top 3 program Donovalyban-5
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Fresh Track Donovaly

A más pályákon már ismert korai, exkluzív síelést idén Donovalyban is bevezették. A 7 órai kezdés nem fog azokon segíteni, akiknek a 8-as vagy fél 9-es start is nehézséget okoz, de akik limitált konkurencia mellett szeretnék a friss pályán húzni az íveket, azoknak remek alkalom erre a Fresh Track-nek nevezett lehetőség. Az eseményen  min. 15,  max..50 fő vehet részt, és  minden szombaton 7-tól 8-30-ig nyújtja az exkluzív síelés élményét. Mire a tömeg felsorakozik a felvonó előtt, te már - a szolgáltatás részeként 8.30-tól 9.30-ig - az ínyenc reggelidet fogyasztod a Husky bárban. 

Jegyvásárlás Fresh Track

 

Top 3 program Donovalyban-6
Top 3 program Donovalyban-6
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Kutyaszánhúzás

Régi emlékeim között előkelő helyen találhatók a donovaly-i kutyaszán versenyek. Mondjuk, ha nem értünk időben a hágóra, akkor inkább bosszúsak voltunk, hiszen az utat lezárták az esemény miatt. Úgy hallottam versenyek már nincsenek, de a kutyusok szeretettel várják a turistákat egy körre. A fő parkoló mellett lévő focipálya nagyságú területet már a főútról látni lehet.

Top 3 program Donovalyban-7
Top 3 program Donovalyban-7
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Túra, sífutás az Alacsony-Tátra gerincen

Donovaly az Alacsony-Tátra és a Fátra találkozásánál helyezkedik el. A téli időszakon kívül a nagyobb kihívásra vágyók számára Donovaly a kiindulóhely egy többnapos Alacsony-Tátra gerinctúrához. Télen az útvonalat a sífutók, túrázók és a futók használhatják. A géppel készített sífutónyomokon nem illik gyalog túrázni, de ha nincs nyom és nem tiltja tábla, akkor használhatjuk futáshoz, túrázáshoz is. A kijelölt sífutópályák itt találhatók

Top 3 program Donovalyban-3
Top 3 program Donovalyban-3
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

@mozgasvilag.hu Top 3 program Donovalyban #foryou #fy #fyp #mozgásvilág #snowboarding #snowboard #ski #husky #dogsledding #dog #sunset #sunrise ♬ eredeti hang - Mozgásvilág

Hirdetés