Szlovákiában beindultak a hóágyúk

Szlovákiában beindultak a hóágyúk

Slovakia Travel
2023/11/13
Hóágyúznak Chopokon és a Magas-Tátrában
Hirdetés

Októberben Jasnán és a Magas-Tátrában megkezdődött a síbérletek előértékesítése, november közepén pedig a hóágyúzás. A síközpontok kihasználták a lehűlést és a hóágyúk elkezdték termelni az első hóhalmokat. Vasárnap délután indult Jasnán, a Chopok-hegy északi és déli oldalán kb. 1300 méter magasságban a műhó gyártás, 180 hóágyúzási pont volt akcióban. Jó hír, hogy természetes hó korábban is esett, nagyobb magasságban akár 30 cm is, így megvan az elegendő alap.

Szlovákiában beindultak a hóágyúk-1
Szlovákiában beindultak a hóágyúk-1

Világkupa Jasnán

Jasnán 2024. január 20-21-én rendezik a világkupa versenyeket, ezért különös figyelmet fordítanak a lejtőre. Ott a kezdetektől fogva nagyobb mennyiségű vízzel készítik a havat, hogy az alap a lehető legkompaktabb legyen.

Magas-Tátrai síterepek

A hóágyúzás a Magas-Tátrában is elindult. Hétfőn éjféltől a körülmények lehetővé tették, hogy a Kőpataki-tótól megkezdjék a hóágyúzást. Körülbelül 8 órán keresztül fújták a havat, és 50 hóágyúzási pont működött.

A hóágyúzás minden üdülőhelyen folytatódik az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően. A síközpontok tájékoztatása szerint, hogy a 2023/24-es síszezont december 2-án Jasnán, december 9-én Csorba-tón és december 16-án Tátralomnicon szeretnék megnyitni.

A síbérletek előértékesítése október 30-án kezdődött gopass.travel-en, ahol a síelők rugalmas áron vásárolhatnak síbérleteket a szezon egyes napjaira. Az aktív síelők számára a legelőnyösebb síelést továbbra is a PREMIUM Smart Season Pass garantálja, amely 4 ország 10 sípályáján több, mint 200 km pályát kínál. 

Szlovák sípályák

Szlovákiában beindultak a hóágyúk-3
Szlovákiában beindultak a hóágyúk-3
Hirdetés