Nassfeld Mountain Night Sprint

Nassfeld Mountain Night Sprint

Kakuk András
Kakuk András - Nassfeld
2023/02/03
Esti sítúra-, mtb és terepfutó verseny Nassfelden
Hirdetés

Nassfeld Mountain Night Sprint 2023 MTB és sítúra verseny a megvilágított völgypályán Nassfeldben, Karintia legnagyobb síközpontjában.  Az elmúlt hétvégén, a kivilágított Carnia pályán Nassfeld a sítúrázókról, terepfutókról és a hegyikerékpárosokról szól.

A Nassfeld Mountain Night Sprint sítúra versenyszámában a helyi Christof Hochenwarter győzött. A nyomvonal a 1800 méteren keresztül és 410 méteres szintkülönbséggel a Millennium Express völgyállomástól az 1. Gmanberg középállomásig vezetett.

Nassfeld Mountain Night Sprint-1
Nassfeld Mountain Night Sprint-1
Forrás: Nassfeld-Pressegger See (www.nassfeld.at)

Szombat este 5 nemzet több, mint 100 sportolója állt rajthoz. Ahol általában csak a síelők tántorognak lefelé a pályán, 2023. január 28-án rettenthetetlen downhill hegyikerékpárosok, edzett sítúrázók és hegyifutók hódították meg a "Carnia" völgypálya 410 méteres magasságkülönbségű és 1800 méter hosszúságú lejtőjét. A nap legjobb idejét és a pályarekordot Christof Hochenwarter érte el 15 perc 25 másodperces idővel a sítúra versenyszámban. Silvio Wieltschnig (férfiak) és Annemarie Sturm-Begusch (nők), mindketten az SC Hermagor klubtól, 16 perc 28 másodperces, illetve 22 perc 34 másodperces idővel nyerték a terepfutó versenyt.

Ezen az estén a részvevők láthatták, hogy többféleképpen lehet le-, vagy feljutni a hegyre. Ez volt a helyzet a látványos MTB downhill eseményen is - a LINES "Schneefräsn"-n - ahol a résztvevők a leggyorsabb időért versenyeztek a kivilágított "Carnia" völgypályán a Gmanberg középállomástól a Millennium Express völgyállomásáig. A legjobb időt Markus Preumel érte el 1 perc 54 másodperccel.

Nassfeld Mountain Night Sprint-2
Nassfeld Mountain Night Sprint-2
Forrás: Nassfeld-Pressegger See (www.nassfeld.at)
Hirdetés