55 millió eurós téli fejlesztés Stájerországban

55 millió eurós téli fejlesztés Stájerországban

Steiermark Tourismus
2023/11/09
Sílift, Sífutópálya és egyéb fejlesztések
Hirdetés

Téli fejlesztések Stájerországban

Idén összesen 55 millió eurót fektettek be Stájerország téli kínálatának fejlesztésébe, amelynek 13 %-át a hóágyúzás és a szolgáltatások minőségének további optimalizálására fordították.

- A Loser panorámafelvonó építése még teljes gőzzel folyik. A végeredmény egy 10 személyes panorámás kabinos felvonó lesz, amely 1610 méteres tengerszint feletti magasságig szállítja az utasokat, összeköttetést teremtve ezáltal más további felvonókkal. A teljes költség: 30 millió euró. Az eredmény: egy egész évben üzemelő hegyi felvonó.

- Új bekötőút a Kulm síugrósánchoz: 2023 év végére elkészül, így készen áll a január 24-i Sírepülő Világbajnokságra.

- Rohrmoos 10 személyes kabinos felvonó: a felvonó építését 2023 őszén kezdték meg, a befejezés 2024 decemberére várható. A beruházási volumen 13 millió euró. A Galsterberg 10 személyes kabinos felvonó és a Rittisberg kombinált felvonó (a két felvonó teljes beruházási költsége 19 millió euró volt) tavaly télen állt üzembe.

- Wildkopf felvonó a Turracher Höhén: az új 6 személyes, nagysebességű (5 m/sec) ülőlift a 2023/2024-es téli szezon kezdetétől a síterep központi elemévé válik. A Turrach stájerországi oldalán található régi Wildkopf felvonót egy modern, hat személyes ülőlift váltja fel. A beruházás 9,1 millió eurót tesz ki. Befejezés a 2023/2024-es téli szezon kezdete előtt.

- Építési munkálatok a Dachsteinon: május 24-ig teljesen felújítják a hegyállomást és az éttermet, ami új kilátóterasszal is bővül. Költségek: 15 millió euró, beleértve a 630 négyzetméternyi napelemet is.

- MAKIA. SKI Performance Center Riesneralm: új edzőközpont a hatszemélyes panorámafelvonónál, profi edzőkkel a gyerekeknek és az ambiciózus felnőtteknek.

- Újdonság: Kali's Cross Park Ramsau am Dachsteinban Magas-Stájerország: beruházások a sífutópálya és a Wald am Schoberpass pihenőtó területén, a Präbichl síterepen működő Alpfox síiskola kínálata egy új gyermekpályával gyarapodik és tovább bővül a sífutó-infrastruktúra a Eisenerzi Északi Sportok Központjában (NAZ - Nordisches Ausbildungs Zentrum): a beruházások mértéke összesen: 620 000 euró.

55 millió eurós téli fejlesztés Stájerországban-1
55 millió eurós téli fejlesztés Stájerországban-1
Forrás: Steiermark Tourismus Punkt und Komma
Hirdetés