Téli újdonságok a Dolomitokban - 2011 Hír

ENIT
2010/10/21
A Dolomiti Superski 450 felvonóval és 1.200 km hosszú pályával várja a síelőket.
Hirdetés
Megkezdődött a visszaszámlálás. A Dolomiti Superski november 27-től várja a téli sportok szerelmeseit az immáron világörökségi ranggal büszkélkedő Dolomitokban.
A Dolomiti Superski, a világ legnagyobb síparadicsoma , az Alpok délkeleti részén, Dél-Tirol , Trentino és Veneto tartomány között terül el. A 12 síterület rendkívül nagy választékot kínál és tökéletes úti cél a gyermekes családok számára. Az óriási kínálatot figyelembe véve itt mindenki – a kezdőtől a síbajnokig – megtalálja a számára legideálisabb pályát. A Dolomiti Superski 450 felvonóval és 1.200 km hosszú pályával várja a síelőket. Ebből 1.100 km-en hóágyú biztosítja a megfelelő mennyiségű havat decembertől egészen áprilisig.
 
81102-01.jpg
 
Az idén télen számos újdonság várja a síelőket , csak úgy mint felújított liftek és pályák , új összeköttetések a síterepek között, valamint modernizált hóágyúk .
A Dolomiti Superski a következő síterepeket foglalja magába: - Cortina d’Ampezzo - Plan de Corones - Alta Badia - Val Gardena - Alpe di Siusi - Arabba - Marmolada - Val di Fassa – Carezza - Moena – Tre Valli - Val di Fiemme - San Martino di Castrozza – Passo Rolle - Alta Pusteria - Valle Isarco - Civetta
 
81102-02.jpg
 
Idei újdonságok:
1. Megújult honlap – egyszerűbb, szebb, informatívabb 2010 októberétől elérhető a www.dolomitisuperski.com teljesen átalakított változata, mely nem csupán a modernség követelménye, hanem a navigálás és az eligazodás megkönnyítése végett jött létre. Az oldal igazi újdonságai a multimédiás tartalom és a szállás lefoglalására szolgáló alkalmazás, a freestyle rész és a közösségi hálók.
 
2010 decemberétől elérhető a 3D DOLOMITI SUPERSKI alkalmazás , melynek lebilincselő látványa ámulatba ejti a látogatót. Egy olyan háromdimenziós szimulátorról van szó, mely magas felbontású légi felvételek révén repít el minket a Dolomitok hegyei közé, hogy a 3.000 km²-es síkomplexum felfedezésére induljunk. Az alkalmazás segítségével szemügyre vehetjük a pályákat, sílifteket, pihenő- és kilátóhelyeket, miközben elénk tárul a varázslatos alpesi táj. Továbbá a síkomplexum területén 115 webkamera teszi lehetővé, hogy élőben láthassuk a völgyek időjárási és hóviszonyait, valamint arra is lehetőségünk van, hogy megtekintsük aznapi sí teljesítményünket (megtett távolság és szintkülönbség).
 
81102-03.jpg
 
Egyszerű foglalás – a www.dolomitisuperski.com honlapon található új felület segítségével téli vakációnkat most még kényelmesebben és egyszerűbben tervezhetjük meg, hiszen az új felületen számos szolgáltatás áll rendelkezésünkre ( hotel, síbérlet, felszerelés kölcsönzés, síoktatás, síbiztosítás, snowboard és freestyle ). Néhány klikkelés, és máris lefoglaltuk személyre szabott álomvakációnkat.
A honlapon külön szekciót szántak a FREESTYLE világának, ahol a műfaj szerelmesei tájékozódhatnak a különböző technikákról, hírekről, valamint fotókat, videókat és érdekes linkeket találnak a 20 snowparkról . A Dolomiti Superski jelen van a Facebook és a Twitter közösségi hálóján, előbbin 9.000, utóbbin 1.500 rajongóval.
 
81102-04.jpg
 
2. Felújított felvonók, még biztonságosabb és szórakoztatóbb pályák A Dolomiti Superski területén évek óta különös hangsúlyt fektetnek a felvonók és a sípályák felújítására, karbantartására valamint a biztonság növelésére. Ezért újabb pályák kialakítása helyett a meglévők állapotának tökéletesítését, a felvonók komfortját, a síterületek közti összeköttetés javítását tekintik elsődlegesnek, illetve különös gondosságot fordítanak a pályák napi karbantartására.
Új és felújított felvonók illetve pályák a 20010/11-es szezonban:
Cortina d’Ampezzo -  Tofanán található ”Roncato/Socrepes” négyszemélyes ülőlift helyettesíti a szintén ezt a nevet viselő síliftet.
Plan de Corones - A 10 férőhelyes ”Gipfelbahn” elnevezésű kabinos felvonó működik a régi berendezés helyett.
Alta Badia - Az új négy férőhelyes ”Pre Ciablun” ülőlift köti össze az ”Arlara” felvonó felső állomását a ”Braia Fraida” felvonó közbülső állomásával. - A négyszemélyes ”La Rüa” ülőlift helyettesíti a három férőhelyes azonos elnevezésű felvonót.
Val Gardena/Alpe di Siusi - Az Ortiseiben található új ”Rasciesa” elnevezésű drótkötélpálya helyettesíti az előző azonos nevű ülőliftet, mely összeköttetést biztosít a ”Seceda” kötélpálya középső állomásához és az Ortiseibe vezető szánkópályához.
Sextern Dolomiten/Alta Pusteria - A Val Comelicóban található Padola síterület, mely három felvonóval és egy 22 km hosszú pályával rendelkezik, a Sextern Dolomiten/Alta Pusteria sírégió része lett. A Passo Monte Croce pályáiról sítalpakon is elérhető Padola. A visszaút pedig síbusszal is megoldható. - Új négy férőhelyes”Pian Casale-Col d’La Tenda” ülőlift Padolában - ”Cenerentola dx” és ”Cenerentola sx” sílift Padolában - A síbusz révén javult az összeköttetés Monte Elmo, Croda Rossa di Sesto, Passo Monte Croce és Padola között.
Valle Isarco - A Plose sírégió területén található hat férőhelyes ”Rossalm” ülőlift helyettesíti az azonos nevű háromszemélyes felvonót. - Olaszország leghosszabb természetes szánkópályája, ”Plose Rudi Run”, mely 10,5 km hosszúságú.
 
81102-05.jpg
 
3 .  Nagyobb kényelem az új HOTEL SKIPASS SERVICE szolgáltatásaival A HOTEL SKIPASS SERVICE segítségével most még egyszerűbben megvásárolható a síbérlet. A www.dolomitisuperski.com/hss oldalon – plusz költségek nélkül hitelkártyás fizetéssel – online is lefoglalhatjuk a kívánt síbérletet. A vásárló és a szállásadó is kap egy kódot, melynek segítségével a vendéglátó felveszi a síbérletet az árusítóhelyek egyikén, majd átadja azt a vendégnek érkezéskor, megspórolva neki a sorban állást. A kezdeményezésben résztvevő szálláshelyek a szlogen piktogramjával jelöltek.
 
81102-08.jpg
 
4. ”BE PART OF YOUR SAFETY”, kampány a sípályák biztonságáért Az elmúlt évek sikerén felbuzdulva a Dolomiti Superski idén is megismétli biztonsági kampányát, ezúttal ”BE PART OF YOUR SAFETY” elnevezéssel, mely kezdeményezés példaképei immáron negyedik éve Manuela és Manfred Mölgg síbajnokok. A kampány célja, hogy aktívan bevonja a téli sportok szerelmeseit, akik a www.dolomitisuperski.com/safety oldalon küldhetik el javaslataikat a síelés még biztonságosabbá tételére. A kommenteket egy zsűri fogja elbírálni, mely egyben kiválasztja a leghasznosabb tanácsot, melynek szerzője egy napot tölthet a Dolomiti Superski sípályáin Manuela és Manfred Moelgg síbajnokokkal. Fontos tudni: 14 év alatti gyermekeknek kötelező bukósisakot viselniük az olasz sípályákon!
 
81102-06.jpg
 
5. Ünnepi szezonkezdet A Dolomiti Superski síterületei híresek hagyományaikról és ünnepeikről, melyek főként a szezon kezdetén zajlanak. - 2010. november 25. - 2011. január 6.: hagyományos karácsonyi vásár Brunicóban - 2010. november 27. - 2011. január 6.: hagyományos karácsonyi vásár Bressanonéban - December 1.: Santa Cristinában (Val Gardena) megkezdődik a romantikus karácsonyi vásár, ahol a meleg almaital, fahéj és forralt bor illatát követve apró csecsebecséket is találunk. - December 4-től: Castelrottóban zenés műsorokkal, vásárral és helyi gasztronómiai specialitásokkal várják a Karácsonyt. - December 4.: Dobbiacóban a Mikulás és a krampuszok ajándékokkal halmozzák el a gyerekeket. - 2010. december 5. - január 11.: Tesero (Val di Fiemme) karácsonyi díszbe öltözik. - December 12.:  A Valle Isarco a téli szezonkezdetet ünnepli Vallesben. Ugyanaz nap Alpe di Siusiban is szezonnyitó ünnepségek kezdődnek. - December 16-19.: Cortina d’Ampezzo haván az Eurochocolate Ski várja a téli sportok és a csokoládé szerelmeseit a fenséges Tofana hegycsoport lábainál.
 
81102-07.jpg
 
6. DOLOMITI SZUPER ajánlatok a 2010/11-es szezonra A Dolomiti Superski az idei szezonra is számos érdekes és kedvezményes ajánlatot kínál a téli sportok szerelmeseinek, valamint a kisgyermekes családoknak, akik a Dolomitokban szeretnék eltölteni téli vakációjukat.
- Dolomiti Superski Premiére 2010/11 2010. november 27. és december 23. között legalább 4 napra szóló foglalás esetén 1 nap (szállás és síbérlet) ingyenes a kezdeményezéshez csatlakozott vendéglátóhelyeken.
- Nézze a Sí Világkupát élőben ! A kedvezményes csomagok (szállás, síbérlet, belépő) révén több helyszínen (Val Gardena, Alta Badia, Cortina, Val di Fiemme) is előnyös áron tekinthetjük meg a versenyeket.
- DolomitiSuperKids 2011 2011. március 20. és 2011. április 3/10/25. között (a síterületek nyitva tartásától függően) a 8 év alatti kisgyermekek számára ingyenes, a 12 év alattiaknak fél áron foglalható a vakáció a kezdeményezéshez csatlakozott vendéglátóhelyeken.
- DolomitiSuperSun 2011 2011. március 20. és 2011. április 3/10/25. között (a síterületek nyitva tartásától függően) 7 napra szóló foglalás esetén 1 nap (szállás és síbérlet) térítésmentes a kezdeményezéshez csatlakozott vendéglátóhelyeken.
 
7. DOLOMITI SUPERSKI – a gyerekbarát síparadicsom 8 év alatt ingyenes, 16 éves korig kedvezményes síbérlet Felnőtt síbérlet vásárlása esetén a 8 év alatti (2002. november 27. után született) gyermekek számára ingyenes egynapos és többnapos (a felnőtt bérlettel megegyező lejáratú és típusú) síbérlet jár az egész szezon során. A 8 és 16 év közötti fiatalok 30 %-os kedvezményben részesülnek egynapos és többnapos bérlet vásárlása esetén.
 
81102-09.jpg
 
Családi kedvezmény További árengedmények illetik a nagycsaládosokat többnapos (2-28 nap) bérlet vásárlása esetén. Szükséges a családi állapot igazolása. Egész idényre szóló kedvezményes bérletek családok számára 8 év alatti (210,00 euro) vagy 8 és 16 év közötti szezonális bérletet vásárolva (500,00 euro) a szülők 160,00 eurót spórolnak sajátjukon (660,00 euro helyett 500,00 euro elővételben). Még nagyobb a megtakarítás négy darab egész idényre szóló bérlet vásárlása esetén (két szülő és két 16 év alatti gyermek). Ebben az esetben ugyanis a többi gyermek részére ingyen bérlet jár.
 
8. Garantált hó Az elmúlt telek során a Dolomiti Superski 1.200 km-es pályahosszán természetes hó híján is garantáltan nagyszerű hóviszonyok várták a síelés szerelmeseit. Mesterséges hóágyúk biztosítják a pályák csaknem teljes hosszán a megfelelő mennyiségű havat. Ma már a hóágyúkat megújuló energiaforrások segítségével működtetik. Ehhez hozzájárul a tény, hogy a síközpontok területének 90%-a a Marmolada gleccsertől 1.500 és 3.269 m közötti magasságon, kellemes alpesi környezetben található, mely első rangú hóviszonyokat biztosít.
81102-10.jpg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés