Menü

2007.03.26.     Hozzászólás 0

Technikai vívmányok a szabadabb szabadidősportért

A szabadidősport lényege visszatérni természetanyánkhoz, kiszabadulni a városi mesterséges környezetből. De mit tegyünk, ha néha a mesterséges emberi technológia a szabadidősport hasznára válik!? Talán még jó is kisülhet belőle.


A síszezon vége felé - amikor talán több van, mint eddig bármikor - még egy-két érdekes technológiai vívmányról adunk számot. Az egyik ilyen a fényviszonyokhoz alkalmazkodó síszemüveg, ami elektromos működése révén az éppen aktuális fényviszonyoknak megfelelően változtatja a plexi színét. Így ugyanazt a szemüveget viselhetjük az éjszakai sízés alkalmával, amit a nappali rikító fényben.

Hogy nyáron se essünk ki a snowboard gyakorlatból és jövőre kezdeti botladozás nélkül, rutinnal vághassunk neki az első lesiklásnak, bármikor gyakorolhatunk az iJoy Snowboard Szimulátorral. Többféle nehézségi fokozatban állítható, motorizált kütyü.

 

De, hogy ne csak téli sportokról essen szó, vegyünk egy nyári sportot górcső alá. A Motorola is beszállt a kerékpár-bizniszbe. A főként fejlődő országokba szánt kerékpárok lényege, hogy akár a mobiltelefonokat is feltölthetjük a speciális dinamóval. A motiváció így garantált, ha merül a mobil, tekerni kell néhány kilcsit.

 

- Mozgásvilág.hu -