Steep series síruha Hír

Steep series síruha Hír

(x) - Támogatott tartalom
2014/01/30
A The North Face Antarktisz hódító kollekciója

Xavier de la Rue tavaly snowboarddal hódította meg az Antarktiszt, ebben a The North Face Steep széria segítette.

 

Antarktisz
Antarktisz
Kép forrása: tnf- Tero repo

Még több antarktiszi fotó: klikk a képre

Pro Down- gyorsan száradó pehely

A toll a a legjobb szigetelőanyag. Könnyű és nagyon meleg, ellenben minden jó tulajdonságát elveszíti ha megázik. A Pro Down ezen igyekszik javítani. A Pro Down esetében a toll illetve pehely egy felületi kezelést kap amitől sokkal gyorsabban megszárad illetve kb. 10x annyi ideig ellenáll a nedvességnek mint a kezeletlen toll.

Gore-Tex Pro - a profiknak

A Gore-tex anyag jó tulajdonságaival majdnem mindenki tisztában van, de azzal már talán kevébé, hogy a Gore-tex-nek is több változata is van. Az über ezek közül PRO névre keresztelt. A Gore-tex membránok legújabb fajtája a többi Gore membránhoz képest 28%-l jobban lélegzik és vízállósága, tartóssága is fejletebb. A Pro 3 rétegű anyag, ahol a membránt a külső héj és a belső bélés közé ragasztják. Így a rétegek nem mozognak egymáson, ami tartósság előnyére válik. A Pro vízállóság értéke 28 000 mm, ami köznyelvre lefordítva igen erős védelmet nyújt. A legtöbb gyártó10 000 mm-es membránnal dolgozik és azt is vízállónak szokás hívni. A kettő közt az a különbség, hogy a kisebb értékkel bíró anyag hamarabb megadja magát az elemeknek. Aki komoly körülmények között akar extrémkedni ezt válassza.

Fuseform - egyedi szövés

Mindenki könnyű de strapabíró terméket akar. De minek ez a nagy hajcihő amikor már a legtöbb kabát elég könnyű? Ne a saját felhasználásunkból induljunk ki. Évi egyszeri 1 hetes síelés mellett lehet, hogy mindegy mit veszünk fel. De ha egyszer komoly kihívás elé tesszük magunkat fontos, hogy mennyi súlyt cipelünk magunkon. Az extrém sportolók gyakran meg kell, hogy másszanak 1-2 hegyet, hogy a kívánt hegyoldalt elérjék. Néhány száz gramm felesleg jelenTheti a különbséget az élvezetes, friss csúszás és az elfáradt, merev szenvedés között.

A Fuseform technológia lehetővé teszi, hogy 2 anyagot -megtartva az előnyeiket- összeszőjenek 1 textíliává. Az eredmény: 2 anyag találkozásánál szükségtelen a varrás, a hegesztés. Így könnyebb, kisebb térfogatú, erősebb terméket kapunk.

Flashdry - gyors párolgás mindhalálig

A The North Face saját fejlesztésű lélegző technológiája. Egy textília lélegző képessége ugyanannyira fontos, mint a vízállósága. Mit sem ér az eső ellenni védelem, ha saját izzadságunkban ázunk el. A Flashdry technológia gyorsa száradást tesz lehetővé úgy, hogy megint csak könnyű, de strapabíró terméket kapunk.

Életkép
Életkép
Kép forrása: tnf- J.Bernard

 Galéria Klikk a képre!

Egyéb okosságok:

Telefontartó zseb: Sok kabátban található a mostanra elengedhetetlen tartozékká kinövő mobiljaink számára külön zseb. A The North Face ezt is tovább gondolta. A tároló egy páraaálló anyagból készült. Saját tapasztalat, hogy a vízálló kabát belső zsebében tartott telefon a párolgásomtól teljesen elázik. Az így használhatatlanná váló telefon nem segít sok mindenben vész esetén. Síelés közben apró bosszúságokat okozhat a hideg miatt gyorsabban lemerülő aksi is. A Steep szériában a telefontartó zsebek plüss béléssel készülnek, hogy melegen tartsák a kütyünket.

Összekapcsolható nadrág és kabát. A hószoknya okos dolog, de nem sokat ér ha hónaljba felcsúszik, márpedig szokott. A Steep széria kabátjait és nadrágjai egyszerűen összekapcsolhatjuk néhány ringli segítségével. Probléma megoldva.

Kinézet: A The North Face Steep széria öltöztet! Biztos nem maradsz észrevétlenül sem a hegyekben sem az afterparty-ban! Ha pedig meguntad a stílust, fordítsd ki a bélést és máris friss a kinézeted!

Találd meg a hozzád legjobban illő darabot a TNF ruhatárában! (Klikk a képre)