Ski Amadé - Schladming, ahogy a családdal szeretjük Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/01/04
Nagyon nehéz feladatot kaptunk, családostól kellett élvezni a Sissi Park Schladming kényelmét, és a völgy adta lehetőségeket.
Hirdetés

Ski amadé Ausztria legnagyobb síparadicsoma! 5 sírégió, 25 település, 860 km pálya! Ehhez 1 hét is kevés, hogy mindet besíeld, mi megpróbáltuk, és most eláruljuk mit ajánlunk szívesen nektek is!

 

Síelés Gyerekekkel

Hauser Kaibling A sípálya úgy hirdeti magát, hogy a „legszebb sípályák!” Ez elég szubjektív, de tény, hogy a Dachsteinnel szemben fekvő pályarendszer ilyen téren biztosan nem okoz csalódást!

A Ski Amadé részeként, akár elindulhatnánk Planai felé is, de van itt elég lejtő akkor is, ha egy helyben maradunk. Aki a Sissi Parkban, vagy máshol Hausban száll meg, javasoljuk próbálja ki a retro Tauern Seilbahn kabinos felvonót. Van elég kék, piros és némi fekete pálya is (Hauser Kaibling sípálya infó itt...) , hütték közül pedig a 4-es pálya felső részen találhatót javasoljuk. Ez a rusztikus, kicsi hütte hangulata túlságosan is marasztaló, erre csak ráerősít, hogy a tulajdonos rendszeresen meghív egy snapszra, illetve a vállalkozó kedvűek a „ki ver be egy ütéssel egy szeget a fatönkbe” játékban is kipróbáljhatják magukat!
Hauser Kaibling hójelentés itt...

 

Síelés gyerekekkel
Síelés gyerekekkel

 

Reiteralm Ha igazán gyerekeknek való helyen akarunk síelni, menjünk Reiteralmra! Vorstau felől hajtsunk be a völgyállomásra. Onnan szép nagy kabinnal jutunk fel a középső állomásra, ahol a gyerekpályák találhatók.

A hely egy paradicsom családoknak. A platón hüttékkel körülvéve található egy varázsszőnyeg a teljesen kezdőknek, vagy melegítés végett. Mellette egy kapaszkodós kis lift gyakorlásra. Kicsit arrébb egy rövid kék pálya, tányéros felvonóval, ahol a haladó gyerekek szüleikkel együtt csúszhatnak. Mindezt úgy, hogy a család végig egy helyen marad.
Reiteralm sípály infó...
Reiteralm hójelentés...

 

Családi programok

Vorstau romantik weg Síelés után esti programnak, vacsora előtt menjünk be Vorstauba. A templom mellett parkoljunk le, és kövessük a kivilágított ösvényt. Kis idő után a patak mellett haladjunk az erdő irányába, ahol végig fáklyákkal kivilágított túraúton sétálhatunk. Persze csak a hóember építés, és hócsata után!

Szánkópálya Hochwurzenen ki ne hagyjuk a szánkózást! A 7 km-es szánkópálya az Alpok egyik leghosszabbika. Nappal is, éjszaka is használhatjuk. Vasárnap kivételével minden este 19.30 és 23.30 között van kivilágítva. A völgy állomáson bérlehető szánkó, majd a kabinos Gipfelbahn-nal jutunk fel a kiindulópontra.
Hochwurzen hójelentés

  

  

Különlegességek

Sky toilet Schladmingon még a wc-zés is lélegzetelállító! Na persze ezt sok nyilvános wc tudja, de nem így! A 8-as ülőlift tetején kialakított tetőtől talpig üveg helyiségből lélegzetelállító látvány tárul elénk, miközben könnyítünk magunkon. Persze a látvány csak belülről kifelé működik. 

 

Wifi Ski Amadé területein 300 ingyenes Hot Spot van, ahol 150 méteres körzetben működik a Wifi ingyenesen.

 

 

100 EUR KEDVEZMÉNY A FOGLALÁSODBÓL!

Add meg az online foglalás menetében a promóciós kódot; „mozgasvilag” és máris kedvezőbb áron foglalhatod le pályaszállás apartmanodat (mindhárom Sissi Parkban érvényes). A kód megadásával min. 7 éjszakás foglalás esetén a kedvezmény 100 euró, 4-6 éjszakás foglalásoknál 50 euró kedvezményt írunk jóvá. A kedvezmény a 2012/2013-as síszezon végéig érvényes.

Katt ide!
Promóciós kód: mozgasvilag

Hirdetés