Menü

2007.12.28.     Hozzászólás 0

Síhelyzet itthon és külföldön

Karácsonyra sokan kapnak ajándékba síutat, vagy valamilyen sífelszerelést, ezért általában ünnepek idején különösen nagy az érdeklődés a környező síterepek iránt. Nézzük hol milyen a helyzet.


Egy biztos: aki szeretne, tud síelni, minden országban találhatunk megfelelő terepeket.

Kezdjük a hazai helyzettel, ami ugyan nem túl rózsás a mindössze jelképesnek nevezhető havazás miatt. Szerencsénkre a hóágyúk áldásos tevékenységének köszönhetően Eplény, Kékestető, Mátraszentistván és a Visegrádi Nagyvillám Sípálya is várja vendégeit. Ha hóbol nem is, hidegből van bőven, ezért tartósan jó minőségű havat képesek produkálni.

Osztrák szomszédunk bővelkedik a síelhető terepekben, köszönhetően kedvező domborzatának. Nem kell messzire mennünk a határtól, St. Corona, Semmering, vagy akár Hochkar is szép fehér köntösbe bújt.
Személyes tapasztalataink vannak Lachtalból, ahol térdig érő szűz hó fogadja az arra látogatókat, s jellemzően így van ez egész közép-Ausztriában. Nassfeldben a tartós mínusz 10 fok körüli hőmérsékletben minden nap ratrakolták, műhóval borították be a pályát.

Szlovákiában gyengébb a hóhelyzet, az időjárás nagyjából megegyezik a nálunk tapaszaltakkal.

Összefoglalva a kevesebbet utazni szándékozók ugyanúgy találhatnak remek kondícióban lévő síterepek, mint akik a jól bevált távolabbi helyeket választják úticélul.

 

Mozgásvilág.hu