Síhelyzet itthon és külföldön Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/12/28
Karácsonyra sokan kapnak ajándékba síutat, vagy valamilyen sífelszerelést, ezért általában ünnepek idején különösen nagy az érdeklődés a környező síterepek iránt. Nézzük hol milyen a helyzet.
Hirdetés

Egy biztos: aki szeretne, tud síelni , minden országban találhatunk megfelelő terepeket.

Kezdjük a hazai helyzet tel, ami ugyan nem túl rózsás a mindössze jelképesnek nevezhető havazás miatt. Szerencsénkre a hóágyúk áldásos tevékenységének köszönhetően Eplény, Kékestető, Mátraszentistván és a Visegrádi Nagyvillám Sípálya is várja vendégeit. Ha hóbol nem is, hidegből van bőven, ezért tartósan jó minőségű havat képesek produkálni.

Osztrák szomszédunk bővelkedik a síelhető terepekben, köszönhetően kedvező domborzatának. Nem kell messzire mennünk a határtól, St. Corona, Semmering , vagy akár Hochkar is szép fehér köntösbe bújt. Személyes tapasztalataink vannak Lachtalból , ahol térdig érő szűz hó fogadja az arra látogatókat, s jellemzően így van ez egész közép-Ausztriában. Nassfeld ben a tartós mínusz 10 fok körüli hőmérsékletben minden nap ratrakolták, műhóval borították be a pályát.

Szlovákiában gyengébb a hóhelyzet, az időjárás nagyjából megegyezik a nálunk tapaszaltakkal.

Összefoglalva a kevesebbet utazni szándékozók ugyanúgy találhatnak remek kondícióban lévő síterepek, mint akik a jól bevált távolabbi helyeket választják úticélul.

 

Mozgásvilág.hu
Hirdetés