Remek hírek Nagy-Hideghegyről Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2006/01/10
Korábban megjelent írásunkra ( Majdnem remek síelés, majdnem Nagy-Hideg-hegyen… ) érkezett válaszul egy e-mail, a Magyarországi Kárpát Egyesület elnökétől. Személyes kérésére tesszük közzé a levelet. Érdemes elolvasni, hiszen őszintén beszél a felmerült problémáról és úgy tűnik, sikerült megoldást találni rá!
Hirdetés
Tisztelt Sportbarátok! őszinte sajnálattal olvastam, milyen rossz élmények érték Hidegheggyel kapcsolatban dec. 30-án. Mentség erre nincs, csak magyarázat, ezzel tartozunk mindenkinek, aki Önhöz hasonlóan járt. A Magyarországi Kárpát Egyesület önkéntesei egész ősszel dolgoztak, hogy a 22 éves, nem tökéletes konstrukciójú nagy sífelvonó működőképes legyen, és hogy a pályák métert meghaladó növényzetét lekaszálják. A turistaház és a felvonók tulajdonosa idén nem tudta megbízhatóan működőképes állapotba hozni egyetlen síbuszát, ezért egy tavaly már valamennyire bevált sportegyesülettel állapodtunk meg idén 2-3 busz működtetésében. Az egyesület nem számolt azzal, hogy már ilyen korán lesz hó, nagy nehezen hol egy, hol két sofőrt tudtak összeszedni. Karácsony után nagy havazások is voltak, meg hideg, a hideghegyi tulajdonos hókotró járműve pénteken nem indult be, az egyik síbusz becsúszott a mély hóba (nem először), ezért idősebb vezetőjének elment a kedve az egész munkától, s amint kihúzták a hóból, senkivel nem egyeztetve, nem törődve Önökkel, a sok várakozóval, hazament. Látva a szállítás csődjét, a régi síbuszt nagy nehezen beindítva aznap elvitték javítani. Így találkoztak vele. Magunk is rettentően bántuk ezt a helyzetet, mert ott volt a remek hó, a felvonók, de a pályák szinte elérhetetlenek voltak. Azóta találtunk egy másik céget, a Sargent iskolabuszokat működtető vállalatot. A jan. 7-8-i hétvégén remekül vizsgáztak, három síbusz fennakadás nélkül szállította a közönséget. Ugyan a szilveszteri porhavat tömör, kemény hó váltotta fel, de a kezelt pályán, gyors havon remekül lehet sízni. Sajnos az esők, illetve a vízátfolyások a hegyről levezető síutat egyelőre használhatatlanná tették, de a síbusz lefelé 200 Ft-ért szállít. Ha a Duna-Ipoly Nemzeti Park nem tiltaná, már régóta közúton, esetleg székes felvonón lehetne megközelíteni Hideghegyet, az ország legjobb síterületét. E téren változásra azonban nincs remény, marad a jobban működő síbusz.
Mi itt a Mozgásvilágnál úgy gondoljuk, hogy sikerült a lehető legjobb megoldást megtalálni és már várjuk a napot amikor időnk engedi, hogy kipróbálhassuk a pályát!
Hirdetés