Red Bull Ragnarok Snowkite nemzetközi távolsági verseny Hír

Red Bull
2012/04/11
A versenykiírás szerint hozzávetőlegesen 100 km távot kell sílécen vagy snowboardon megtenni a kite ernyő segítségével.
Hirdetés

 

2011. őszén a Red Bull magyarországi vezetősége felkérte a Kiteline SE -t, hogy képviselje Magyarországot a 2012. április 12-15. között Norvégiában megrendezésre kerülő Red Bull Ragnarok elnevezésű, magasan jegyzett, nemzetközi snowkite versenyen .

 



 

A versenyről A Red Bull Ragnarok nemzetközi snowkite verseny immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a norvég Haugastol városának közelében lévő Hardangervidda fennsíkon. A verseny részben a technikáról, részben a kitartásról szól, hiszen a versenykiírás szerint hozzávetőlegesen 100 km távot kell sílécen vagy snowboardon megtenni a kite ernyő segítségével. Egy kb. 15-20 km-es, hegyes-dombos körpályán 5 kört kell megtenni ahhoz, hogy valaki célba érjen. A feladat nem könnyű, az első évben 110 indulóból 4 versenyző ért célba a rendkívüli körülmények következtében. A verseny helyszíne ugyanis arról ismert, hogy a napsütés, havazás, szélcsendes és viharos időjárási körülmények alig gyors egymásutánjában váltakoznak, mindenféle rendszer és előjel nélkül.

A verseny nemzetközi jellegét, valamint magas nívóját illusztrálja az a tény, miszerint az idei rendezvényen a 220 versenyző 25 országból érkezett, és az indulók között többszörös kitesurf világbajnokok, Aaron Hadlow, Ruben Lenten és Susi Mai is szerepeltek.

A verseny hivatalos honlapja: .

 



 

Indulók A Kiteline SE a Red Bull Magyarország felkérésére négy versenyzőt delegál a rendezvényre, Becht Lászlót, Duska Várkonyt, Duska Zarándot és Szabó Gergelyt . A versenyzőink mind tapasztalt kitesurfösök, évente több hónapot töltenek gyakorlással vízen és havon, valamint részt vettek a korábban már említett hazai és nemzetközi kitesurf rendezvényeken. A versenyzőket egy segítő személy fogja kísérni, aki mind a verseny alatt, mind a felkészülés során teljes körű segítséget fog nyújtani az indulók számára, valamint operatőri funkciókat is el fog látni.

 

Videó: klikk ide!

 
Hirdetés