Menü

2007.03.20.     Hozzászólás 0

Most kezdődne a tél?

A meteorológiai előrejelzés szerint elképzelhető, hogy ezen a héten havazni fog szeretett hazánk területén. Bevallom őszintén, hogy apró mosoly jelent meg az arcomon mikor meghallottam ezt a prognózist, de mint kiderült, lehetséges, hogy túlzottan szkeptikus voltam…

Ez a tél nem kedvezett a síelők számára hiszen a hazai pályák közül egyedül mátraszentistváni Sípark tudott elegendő havat produkálni a téli sportok szerelmeseinek. Az eddigi szezonban 33 napon át tartott nyitva, de végül a meleggel ők sem pörölhettek.

Évszázados meleg rekordok dőltek meg a tél folyamán a Magas-Tátra területén is, valamint az Osztrák síterepek többsége is megsínylette a szokatlanul enyhe téli hónapokat.

A hosszú hétvégén hazánk fiai és lányai közül sokan úgy döntöttek, hogy meglátogatják a szomszédos országok „hóbiztos” pályáit, ám a legtöbb helyen földfoltos lejtőkön kellett csúszkálni. Szinte mindenki úgy gondolta, hogy az idei szezonnak úgy van vége, hogy el sem kezdődött.

S lám, csodák csodájára, március 19-re, hétfő reggelre a Magas-Tátra pályáira 15-20 cm friss hó esett a síelők legnagyobb örömére, nem úgy az autósokéra.
Az égiek még kegyesebbek voltak Karintia, Tirol és Salzburg tartomány síterepeihez, hiszen vasárnap estétől ott is a havazásé a főszerep. Átlagosan 20-30 cm friss hó hullott alá, s így jó eséllyel a húsvéti szünetben is alkalmasak lesznek a pályák a síelésre.

A szomszédoknál történtek után jobban elhiszem, hogy a hazai havazásra vonatkozó előrejelzések valóra válhatnak.
Amennyiben a március 21-e utáni lehűlés havazással párosul, elképzelhető, hogy Mátraszentistván ismét megnyitja kapuit a közönség előtt és már az új POMA liftet is üzembe helyezik.
Szép lenne!


HÓJELENTÉS: mivel közeledik a 2006/2007-es síszezon vége a naponta frissülő hójelentésünk március 31-ig áll az Olvasóink rendelkezésére. Természetesen a következő szezon kezdetétől ismét naprakész információkkal és kibővült tartalommal üzemel majd.

- Mozgásvilág -