Magyar induló a Világ leghosszabb síversenyén

Baumann Viola
Baumann Viola
2013/01/18
Körülbelül 700 amatőr sportoló egyesült a „Győzd le Armin Assinger-t” mottó alatt
Hirdetés

A magyar sportember, Marosvölgyi Péter is elindult a világ leghosszabb síversenyén, amelyet a „Győzd le Armin Assinger-t” mottó alatt szerveztek a karintiai Nassfeldben múlt szombaton. A 44 éves Péter 1:05:14,8-es idővel fejezte be a versenyt az 529. helyen.

 

Körülbelül 700 amatőr sportoló egyesült a „Győzd le Armin Assinger-t” mottó alatt, egy versenyen, amely a síelő legenda és tv-bemondó Armin Assinger köré szerveződött, aki a patrónusa és életrehívója is a versenynek. Noha a „házigazda” Armin Assinger top formában volt, 3,5 másodperccel így is jobbat mentek az idejénél, és csak a második helyet követelhette magának. A Nassfeld-Trophy-t az alsó-asuztriai ifj. Florian Lengl szerezte meg, aki 53:55:75-es idejével a legjobb időt érte el. 54:01:77-en belül befejezve a versenyt, a bronz a karintiai Josef Durnikhoz került.

A szintén karintiai Nicole Galle vehette át az aranyat a nők versenyében, 55:14:88-es időeredménnyel. Őt követte Alexandra Grabner (55:20:78) és Simona Höllermann (55:34:00) Salzburgból, akik az ezüst és bronzérmet vehették át.

Másodszor is legyőzve az összes többi csapatot, a Viennese Polizeisportverein (Bécsi Rendőr Sportegyesület) szerezte meg a legjobb helyet a csapatok közti versengésben (03:39:23). A második és a harmadik helyezett a “Schneggarei Racing Team 1” (03:41:24) és “Finanzsportverein Kärnten 1” tagjai lettek (03:42:51).

A leggyorsabb híresség – Armin Assinger után – a legendás síelő Hans Enn volt, aki az 54:29:60-es idejével a tiszteletreméltó ötödik helyet szerezte érte el.

 

Marosvölgyi Péter
Marosvölgyi Péter

 

A világ leghosszabb síversenye ismét sok ismert személyt vonzott: Armin Assingerhez csatlakozott Tom Walek, Ö3 rádióbemondó, Alex List, az Ö3 dídzséje, Michael Konsel, a válogatott korábbi kapusa, az egykori sílegendák, Bojan Krizaj és Jimmy Steiner, az énekes Udo Wenders, a műrepülő pilóta Hannes Arch és még számos más celeb is részt vett az eseményen.

További fénypontja volt a műsornak a Red Bull légibemutató a világbajnok Hannes Archhal, aki lélegzetelállító mutatványaival szórakoztatta a közönséget, miután végigment a kimerítő versenyen.
 

Rekord teljesítmények

A majd 26 km hosszú versenypálya, amely Nassfeld teljes síterületén nyúlik el, bekerült leghosszabbként a Rekordok Könyvébe. Közel 6400 m szintet kellett legyőzni – a néhány rövid pihenőt a felvonók jelentették, amelyek a verseny különálló szakaszait kötötték össze. Mielőtt a résztvevők befejezték a versengést a Millennium-Express aljánál, közvetlenül előtte a leghosszabb szakaszon kellet úrrá lenniük – a Carnia 7, 6 km-es lejtőjén, amely 1800 méterről 600-ra ereszkedik alá.

 

Az eredménylista és a fénylépek a oldalon elérhetők.

Hirdetés