Komfortérzet növelés zoknival és esőkabáttal Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/10/08
Ugye Téged sem tántorít el a hidegebb időjárás és továbbra is hódolsz a kedvenc szabadtéri sportodnak!? Mi azt is tudjuk, hogyan érezheted magad még komfortosabban!
Hirdetés

Ilyenkor a legbosszantóbb az tud lenni, hogy egyik pillanatról a másikra elsötétül az égbolt és nekikezd esni az égből valamiféle csapadék, ezesetben nevezzük esőnek. Ha magamból indulok ki, én speciel nagyon nem csípek sok cuccot magammal cipelni, pláne, ha feleslegesen teszem. Egy esőkabát kifejezetten felesleges, ha tiszta az idő, esőben viszont kétségtelen, hogy jó szolgálatot tesz.

 

Ha tehát nem szeretnél egy váratlanul jött esőben elázni, de cipekedni semi akarsz, egy mini-szütyőre lesz szükséged, ami egy frankó esőkabátot rejt magában, ráadásul alig nagyobb, mint egy pénztárca. A Heavy Tools Iago esőkabát ja elfér akár a zsebedben is a mellékelt kis szütyőbe hajtogatva és zuhé esetén akár 5000 mm vízoszloptól is megvédi érzékeny testedet, meg a nem-vízhatlan ruhádat. Ezt minimum elvárjuk egy esőkabáttól, de én általában épen azért ódzkodom tőlük, mert ugyan az eső nem áztat el, ám a verejtékem megteszi ugyanezt helyette - sőt még talán annál is jobban. Az Iago esőkabát paraméterei közt találtuk ezt az értéket: 5000 mm/24h lélegző képesség. Namármost utánakérdeztünk mit is jelent ez és nagyjából annyit tesz, hogy miközben befelé nem engedi a nedvességet, kifelé folyamatosan azon dolgozik, hogy elpárologtassa a belül keletkező párát (verejtékgőzt), így tartva szárazon kedvenc öltözékedet. Az 5000-es érték elég jó, vagyis egy erősebb tekerés vagy futás közben keletkező (akár négyzetcentinként 5000 mm vízoszlopnyi) izzadságmennyiséget is képes kipárologtatni... Most már tudod, hogyan ne ázz el!

 



 

Az esőkabáthoz hasonlóan, általában kevés figyelemnek örvendő ruházati kellék a zokni, pedig ha odafigyelsz milyet viselsz, nagyban javulhat a közérzeted és a teljesítményed is. Ha a zoknid simán beszívja a nedvességet, akkor pillanatok alatt tönkreteszi a lábadat, csini vízhólyagod nő, kidörzsölődik a bőröd, feltörik a sarkad és a szaga sem lesz éppen csajozós (hölgyeknek meg nem pasizós). 

A Heavy Tools Bottom technikai sízokni ja 60% Dry release , vagyis nedvességelvezető anyagból készült, szárazon tartva a beizzadni készülő lábfejedet. Mindemellett egy speckó x-static anyagból is kevertek bele 3%-nyit. Az x-static egy ezüst bevonatú textilszál, ami megakadályozza a gombák, a baktériumok megtelepedését, szaporodását. Ebből az x-static anyagból készítenek haskötőt és kismamaalsót is mellesleg, úgyhogy garantáltan hasznos anyag. A száraz és gombamentes láb titka tehát a dráj rilísz és az iksz-statik. A polyamid tartalom a hőszigetelésért felel, ebből is tettek 29% százalékot bele, mert nem árt, ha nem fagy el a lábfejed.

 



 

Ez csupán két olyan ruházati kellék, amiből a megfelelő minőséget és típust használva soha nem gondolt komfortot érezhetsz, ezen felül számtalan más kiegészítőnél sem árt, ha komfortnövelt szolgáltatásokat nyújt. Ha ezek után bepállik a lábad és elázol, csak magadra vess, hisz mi szóltunk előre!
Hirdetés