Kedvező hójelentés, kedvezőtlen útviszonyok Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/01/25
Mint kedden már beszámoltunk róla, Európába végre beköszöntött a téli időjárás. Az akkor még kezdeti reménysugárnak tartott havazás mostanra komoly, sőt bizonyos helyeken túlzott méreteket öltött.
Hirdetés

A sípályák ra zúduló égi áldás mindenképp örvendetes, a hójelentés i értékek növekedése egyértelműen örömre ad okot a síelés kedvelőinek körében. Kedd óta sűrűn esik a hó Csehország, Ausztria, Németország, Olaszország, Franciaország és Spanyolország egyes régióiban.

Feltételezhetően rengetegen rohamozzák meg a sípályák at a friss havon való lesiklás reményében, azonban nem árt pontosan tájékozódni az adott pálya megközelíthetőségét illetően. Számos helyen kaotikus állapotok uralkodnak. Prága repterét le kellett zárni, Karintia és Tirol osztrák tartományokban és Németország déli részén fennakadások vannak mind a légi-, mind a földi közlekedésben.

Itthon nincs szerencsénk, a Kárpátok mintegy védőövként "védenek" (kinek átok, kinek áldás) meg a havazástól, mint ahogy a múlt heti, Európát lerohanó orkántól is. Jelentősebb havazás Vas megyében és közvetlen környezetében tapasztalható, ám ez is elmarad az ilyenkor szokásostól. Tehát kedves síbarátok, több sípályán van megfelelő mennyiségű hó , azonban készüljetek fel a veszélyesebb útkörülményekre!
Hirdetés