Menü

2011.02.16.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu

Jégpalota a Hintertux gleccser hasadékában

Van fogalmad arról, hogyan cseng a hangod több ezer köbméter jég belsejében?

Rejtélyes alakzatok, csillogó jégkristályok egy mitikus környezetben.

A Jégpalota a Hintertux gleccser 3. szintű sífelvonójának (3250 m) megállójától kb. 200 m-re található. A Gefrorenen Wand, a zillertali hegyvidék panoráma kilátójától, 25 m szintkülönbséggel egy keskeny ösvény vezet a Jégpalota kapujához.

 

81339-hintertuxeis018_neu.jpg

 

A Jégpalota egy természetes üreg, amely emberi beavatkozás nélkül jött létre. A türkizkék különböző árnyalataiban pompázó színek egyedülálló élményt nyújtanak szemünknek. A természetes napfény hatására a kék szín árnyalatai tükröződnek át a jégen. A hasadékot elhelyezkedése szerint több belső területre lehet osztani, melyek a következő neveket kapták: „Előtér”, a kristálykamrás „Jégkúpgaléria”, a jégkápolnás „Kék kamra”, és maga a valóságos, a hibátlan jégformációi révén ismertté vált „Jégpalota”. Az üreg 25 méterrel a Gefrorenen Wand lejtője alatt található. A sötétebb helyeken energiatakarékos lámpák fényében csodálhatjuk a képződményeket, a 15 m magas „Jégpalota” jég remekei ráadás halogén reflektorfényben tündökölnek.

 

81339-gruppe.jpg

 

A Jégpalotát síruhában, sícipőben vagy snowboardcipőben javasolt látogatni, egyébiránt magasabb szárú túrabakancs ajánlott. A Jégpalota belső hőmérséklete téli napokon 0 és -2 fok között, nyáron 0 fok körül helyezkedik el. Sisak, beülő, karabiner a helyszínen biztosított. A Jégpalotába minden időjárási körülmények között be lehet lépni, pl. síelésre alkalmatlan, kint tomboló hóvihar esetén remek program.

A Jégpalotát egyedül tilos látogatni, a belépés csak a Natursport Tirol szervezésében kirendelt tapasztalt túravezető segítségével és megfelelő felszereléssel történhet.

 

 

Nyitva tartás: minden nap, 10h-15h-ig, a túrák minden egész órakor indulnak és 1 órán át tartanak
Korhatár: gyerekek 8 éves kortól vehetnek részt a túrán
Résztvevők száma: egyidejűleg maximum 20 fő léphet be, két csoportban, két vezetővel
Árak: felnőtteknek 8 EURO, gyerekeknek 8-15 év között 4 EURO

 

A Jégpalota belépőkártyáját a 3. kasszánál lehet megvásárolni vagy pedig a 3. felvonó infópontjánál. Csoportoknak előzetes bejelentkezés ajánlott, az info@hintertuxergletscher.at e-mail címen, a +43 5287 8510-es telefonszámon, vagy a Natursport Tirol-nál, Roman Erler +43 676 307 0000 telefonszámán illetve az info@natursport.at e.mailen.

Kártyás fizetés csak a völgyben, a beszálló állomáson lehetséges, a fenti infópontnál csak készpénzt fogadnak el.

 

További képek: Klikk ide!

Olvass többet a témáról: Jégbarlang