Jégpalota a Hintertux gleccser hasadékában Hír

Mozgásvilág.hu
2011/02/16
Van fogalmad arról, hogyan cseng a hangod több ezer köbméter jég belsejében?
Hirdetés
Rejtélyes alakzatok, csillogó jégkristályok egy mitikus környezetben.
A Jégpalota a Hintertux gleccser 3. szintű sífelvonójának (3250 m) megállójától kb. 200 m-re található. A Gefrorenen Wand , a zillertali hegyvidék panoráma kilátójától, 25 m szintkülönbséggel egy keskeny ösvény vezet a Jégpalota kapujához.
 
81339-hintertuxeis018_neu.jpg
 
A Jégpalota egy természetes üreg , amely emberi beavatkozás nélkül jött létre. A türkizkék különböző árnyalataiban pompázó színek egyedülálló élményt nyújtanak szemünknek. A természetes napfény hatására a kék szín árnyalatai tükröződnek át a jégen. A hasadékot elhelyezkedése szerint több belső területre lehet osztani, melyek a következő neveket kapták: „Előtér”, a kristálykamrás „Jégkúpgaléria”, a jégkápolnás „Kék kamra”, és maga a valóságos, a hibátlan jégformációi révén ismertté vált „Jégpalota”. Az üreg 25 méterrel a Gefrorenen Wand lejtője alatt található. A sötétebb helyeken energiatakarékos lámpák fényében csodálhatjuk a képződményeket, a 15 m magas „Jégpalota” jég remekei ráadás halogén reflektorfényben tündökölnek.
 
81339-gruppe.jpg
 
A Jégpalotát síruhában, sícipőben vagy snowboardcipőben javasolt látogatni, egyébiránt magasabb szárú túrabakancs ajánlott. A Jégpalota belső hőmérséklete téli napokon 0 és -2 fok között, nyáron 0 fok körül helyezkedik el. Sisak, beülő, karabiner a helyszínen biztosított. A Jégpalotába minden időjárási körülmények között be lehet lépni, pl. síelésre alkalmatlan, kint tomboló hóvihar esetén remek program.
A Jégpalotát egyedül tilos látogatni, a belépés csak a Natursport Tirol szervezésében kirendelt tapasztalt túravezető segítségével és megfelelő felszereléssel történhet.
 

 
Nyitva tartás: minden nap, 10h-15h-ig, a túrák minden egész órakor indulnak és 1 órán át tartanak Korhatár: gyerekek 8 éves kortól vehetnek részt a túrán Résztvevők száma: egyidejűleg maximum 20 fő léphet be, két csoportban, két vezetővel Árak: felnőtteknek 8 EURO, gyerekeknek 8-15 év között 4 EURO
 
A Jégpalota belépőkártyáját a 3. kasszánál lehet megvásárolni vagy pedig a 3. felvonó infópontjánál. Csoportoknak előzetes bejelentkezés ajánlott, az info@hintertuxergletscher.at e-mail címen, a +43 5287 8510 -es telefonszámon, vagy a Natursport Tirol-nál, Roman Erler +43 676 307 0000 telefonszámán illetve az info@natursport.at e.mailen.
Kártyás fizetés csak a völgyben, a beszálló állomáson lehetséges, a fenti infópontnál csak készpénzt fogadnak el.
 
További képek:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés