Hétvégi eplényi síelést sorsoltunk Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2015/01/26
Éppen jókor, mert hó van bőven.
Hirdetés

Alpesi körülmények az eplényi Nordica Síarénában!
December 26-án még zöldelltek az eplényi pályák, 28-án pedig több mint 30 centiméteres tömörített hóval megnyitotta kapuit a Nordica síaréna Eplényben. Ez a hihetetlen teljesítmény az eplényi sícentrumban működő 44 hóágyúnak köszönhető. A technikai hó révén átlagossá váltak a 100 napos síszezonok, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően pedig nyugati szintű infrastruktúra és fantasztikus hangulat vár a látogatókra.

Eplényben működik hazánk egyetlen négyüléses felvonója, melyhez társul még három csákányos felvonó és három oktatólift. Az óriási felvonó kapacitás biztosítja a gyors hegyre jutást. A december 28-i megnyitó óta folyamatosan várja a látogatókat a sícentrum, a hóágyúknak köszönhetően a pálya az enyhébb időszakokban is kitart. Az üzemeltetők minden alkalmat kihasználnak a hógyártásra, a folytatásban további pályák megnyitása várható.

 

Nordica Síaréna Eplény Forrás: siarena.hu
Nordica Síaréna Eplény Forrás: siarena.hu

 

Az összesen 7,2 km pályából jelenleg is síelhető 3 km kék pálya, amit sötétedés után ki is világítanak. A kezdőket a tanulópályák és a síiskola várja. A tapasztalt oktatók kezei alatt könnyedén elsajátíthatók a síelés és a snowboardozás fortélyai. Ha nincsen felszerelésünk, akkor a helyszínen kialakított kölcsönzőben bérelhetünk. Az éhes és szomjas vendégek kiszolgálására a Nordica Síarénában öt vendéglátóhely üzemel, Holle Anyó hangulatos pályaszállásán pedig akár több napot is eltölthetünk.

A jövőre nézve is vannak nagyszerű fejlesztési tervek, mint egy hatalmas kivilágított kezdő-középhaladó pálya és egy hozzá tartozó kétüléses felvonó építése. Eplényben természetesen nyáron sem áll meg az élet és a négyüléses felvonó. Tavasztól őszig kerékpáros park működik a bakonyi síterepen a gyalogosokat pedig a libegő viszi fel a kilátóhoz.

 

Nordica Síaréna Eplény Forrás: siarena.hu
Nordica Síaréna Eplény Forrás: siarena.hu

 

Hétvégi kétfős síelést nyert:
Bohuny Tibor Zsolt - Komló

Játékszabályzathoz klikk ide!

Hirdetés