HEAD sícipő technológia Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/11/17
Mitől mások a HEAD sícipői, mint a többi gyártóé? Milyen sícipőt ajánl számodra a HEAD? A következőkben mindenre választ kapsz...
Hirdetés

Az alábbiakban áttekintjük a HEAD sícipők legfontosabb technológiai jellemzőit.

HEAD RAPTOR sícipők – versenyzőknek és a kihívást keresőknek. Precíz, agresszív, teljes kontrollt biztosító cipők a pálya ördögeinek.

 

Flex teljesítmény állíthatósági tuning Vadonatúj hátsó beállítási lehetőség, mellyel a hátsó támaszt gyorsan személyes preferenciánkhoz igazíthatjuk.

 

Belső bélés Csökkentett méretű, szűkebb belépési profil biztosítja a magasabb szintű sí kontrollt. Anatómiailag kialakított lábujjrész segíti az érzékenységet. Extrém szűk kaptafa: 1500-1800 cm3, 95-98 mm lábfej szélesség

Cipőgeometria A szár agresszív szögben (17°)  dől előre Alacsonyabb talplejtési szög (4°) a gyorsabb élezési reakcióidő érdekében

További jellemzők: Heatfit Pro lábra formálható bélés, 4 fém micro-állítható versenycsat, dupla erõkarú csatolást segítõ rendszer, dupla kantni állítás (x-láb, o-láb kompenzáció), rázkódást elnyelõ zóna, 150-105 közötti flexindex…

 

  A  HEAD VECTOR – profiknak, a versenycipő polgári változata  

A VECTOR sícipő sorozat egyesíti az avantgard ház fröccsöntési technológiát az új SuperHeat4 (SH4) béléssel és a forradalmi Spineflex csattal. A maximális teljesítmény párosul a cipő magas komfortszintjével.

SH4 bélés (Vector 120; Vector LTD): Teljesen új dizájn postorganikus, bió anyagokból. Tökéletes kényelem és energia átvitel. A Spineflex (csigolya formájú) csat (Vector 120): Az új geometriájú, rugalmas elemekből álló csat tökéletes körkörös rögzítést biztosít állandó tapadási ponttal. A tripla (dupla) öntvényű ház : A magas teljesítményű struktúrált ház különböző anyagjellemzők kombinálásával éri el az ergonómialag optimális energiaátvitelt:



További jellemzők: HeatFit lábra formálható bélés, 4 mikro állítható alu csat, egy szuper makró záró pecek, két Double Power csatolást könnyítő rendszer, flex teljesítmény állíthatósági tuning, dupla kantni, tuningolt hátsó támasz, állítható keménység, flexindex: 120-90 között, kaptafa. 2000 cm3, 103 mm lábfej szélesség, 40 mm tépőzáras pánt

HEAD EDGE+  teljesítményorientált síelőknek



Komfortos All Mountain sícipők középhaladó síelők részére. A legendás szintű lábra illeszkedés és a teljesítmény összhangja miatt vált ez a modell sorozat népszerűvé világszerte.

Jellemzők: Állítható Flex index (100/90, 90/80 illetve 80/70)

Stabilizáló keret Az oldalsó keret megerősíti az EDGE + modellek házát, így a cipő stabilabbá és teljesítőképesebbé válik.



Csúszásmentes talp A puha gumi betét megakadályozza a megcsúszást jeges felületeken. A HEAD SoftWalk sarokkal együtt a cipőben sétálás egyszerűbbé és biztonságosabbá válik.

EDGE+ női jellemzők Az egyéni anatómiai igények a bélés méretének többszörös állíthatóságával figyelembe vehetők. Igy a felsőrész kerülete akár egy cm-el is növelhető.  A női modell specifikus bélés a bunda vagy gyapjú bevonatnak és a felsőrész formakialakításának köszönhetően jobban megőrzi a meleget. 



További jellemzők: HeatFit Pro lábra formálható bélés, négy mikro-állítható alucsat, két db felső csat erőkarral kiegészítve, dupla kantni, állítható keménységű vádli támasz, rezgéscsillapító sarokelem, belépést segítő bélésanyag, kaptafa. 2100 cm3, 104 mm lábfejszélesség

  HEAD I-TYPE – a kényelmeseknek Egész nap viselhető, különösen kényelmes cipő, mely akár egész nap lábon lehet. Egyformán komfortosan érezzük magunkat útban a hegy felé, síelés közben, vagy a síelés utáni partin.

 

Jellemzők:

FWS (Flex Walking Sole): A kötésből való kilépéskor a cipő felszabadítja a láb rögzítését ASW (Auto Ski & Walk) szabadalmaztatott rendszer: Síelő pozícióba rögzíti a cipő szárát, amint belelépünk a kötésbe. Kilépéskor a szár mozgathatóvá válik, azaz kényelmesen sétálhatunk vele (automata lépésfunkció).



Széles kialakítású belépő rész : A felső csat kinyitása után a belépő rész szélesen kitárulkozik, ami által a cipő már akár kora reggel is kényelmesen felvehető. Erősebb vádlijú síelőknek különösen ajánlott.

További jellemzők: a két alsó csat egy mozdulattal működtethető (bowdenes) és memóriafunkcióval ellátott, felső fém makró + mikroállítós csat erőkarral kiegészítve, járáskor hajlik a cipő. Kaptafa: 2200 cm3, 106 mm lábfejszélesség

HEAD EZON 2 – kényelmes cipő kezdőknek, és középhaladóknak

  Modern négy csatos sícipõ, könnyített belépõ funkcióval és ergonómikus béléssel. További jellemzők: komfort bélés, anatómiailag jól illeszkedő talpbetét, négy műanyag és egy mikro csat, szupermakro zár a bélés precíz illesztéséhez, SoftWalk sarok (mely a könnyű sétát segíti, ugyanakkor merev, ha a kötéssel rögzítjük)

 

HEAD RAPTOR 50 Supershape – a jövő bajnokainak

  A felnőtt RAPTOR cipő replikájaként tervezett kítűnő minőségű junior cipő segít a síelést megszerettni és az első  sportsikereket megszerezni. Jól sielő fiataloknak. Jellemzők: Junior Team lábra formálódó bélés, négy kényelmes műanyag csat.

 

HEAD EDGE J1, J2, J3 – kényelmes junior cipők

  Kényelmes, sokoldalú junior cipő egy (J1), két (J2) vagy három (J3) műanyag csattal. További jellemzők: a bélés nyelvén fogantyú, komfort talp, polár bélés, belépést könnyítő kialakítás, SoftWalk sarok.

 

Összeállította: Kazár Gábor (HEAD termék menedzser)

 
Hirdetés