HEAD síkötés technológia Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/10/28
A HEAD kötéseit saját speciális igényei szerint, sí kínálatával teljes harmóniában az osztrák TYROLIA céggel gyártatja. A TYROLIA 80 éve a sí kötések technológiai továbbfejlesztésének éllovasa, domináns piaci pozícióban.
Hirdetés

Az alábbiakban áttekintjük a HEAD kötések legfontosabb technológiai előnyeit.

 

FREEFLEX A hátsó kötés megengedi a sarok szabad elmozdulását, így a léc akadálytalanul meghajolhat, anélkül, hogy a sícipő nyomása az első kötésre megváltozna.  A FREEFLEX támogatja mind a homorú mind a domború sí meghajlást. Ez garantálja a kötés kioldásának állandó értékét, ami esésnél a sérülés valószínűségét minimálisra csökkenti. A Race Pro Heel emellett csökkentett magasság beállítást tesz lehetővé. A FREEFLEXPRO 16, 14, 12 vagy 11 a profi versenyzők választása!

 


 
RAILFLEX – SPEEDRAIL A RAILFLEX sín rendszerrel a kötés szerelése nagyon leegyszerűsödik. Az első és a hátsó kötést csak simán a sínre kell csúsztatni, a megfelelő pozícióban rögzíteni egy csavarral – és máris kezdődhet a lesiklás!  A léc megfúrása szükségtelen.

A RAILFLEX emellett szintén megengedi a sarok szabad elmozdulását, így a léc akadálytalanul meghajolhat, anélkül, hogy a sícipő nyomása az első kötésre megváltozna

A SPEEDRAIL lehetővé teszi a kötés villámgyors hozzáigazítását a sícipő méretéhez és teljesítménykategóriájához. Ehhez egyszerűen pattintsuk fel a rögzítő fület. Csúsztassuk az első és hátsó kötést a cipő talphossz méretének megfelelő pozícióba. A rögzítés után ellenőrizzük a kioldás erősséget.

Az optimális teljesítmény elérése érdekében a sícipő középpontját a lécen módosíthatjuk: + 15 mm (előre): alacsony sebességhez 0 mm: kiegyensúlyozott síeléshez - 15 mm (hátra): gyakorlott síelőknek

 
 
LITERAIL (LR) A RAILFLEX technológia könnyebb, rövidebb és szűkebb kiadásban. Kisebb súlyú síelőknek, hölgyeknek, fiataloknak készül.  
  FULL DIAGONAL Az első kötés 180 fokos íven belül képes mind vízszintesen, mind függőlegesen kioldani. Maximális biztonságot jelent bármilyen hátrafelé történő csavarodásnál és esésnél.  
DIAGONAL HEEL 150 fokos íven belüli kioldási képességével az ilyen típusú hátsó kötés közvetlenül az esés irányába old ki és így csökkenti a térdre és ínszalagokra háruló nyomást.

ABS - Anti Blocking System Az első kötésben elhelyezett recézett, körbefordítható műanyag szalag garantálja a tökéletes kioldást – függetlenül a hőmérséklettől, a sícipő esetleges kopásától, a kötésbe került piszoktól vagy jegesedéstől. Öntisztító dizájn, nem igényel karbantartást.

TRP TOE SYSTEM A négy görgőből és belső legördülő elemekből álló TYROLIA Roller Pincer System (azaz „görgős harapófogó” rendszer) lehetővé teszi az első kötés 180 fokos íven belüli kioldását. Emellett biztosítja azt, hogy a sícipő mindig pontosan centrálisan van rögzítve a kötésben. A TRP rendszer így csökkenti a térdekre és szalagokra háruló terhelést és javítja a síelő teljesítményét.  
 
MOJO Freeride célra optimalizált kötések: maximális biztonságot garantáló műszaki tartalom, alacsony rögzítési pont, széles sífékek – és látványos dizájn.  
 
LD és SL Az LD (=könnyű diagonál) és az SL (=szuper konnyű) a piac legkönnyebb súlyú kötései közé tartoznak, különösen kedvező áron garantálják a síelők biztonságát.

 

   

 

 


Hirdetés