Menü

2007.02.26.     Hozzászólás 0

Havazik!!!

Reggel még "jeges-vizes valami"-ként tituláltuk az égből hulló kásás-jeges csapadékot, ám mostanra rendes havazásba váltott át! Osztrák síterepen lévő kollégánk elmondása alapján 15-20cm-nyi friss hó esett a pályára.

Ahogy e cikk készül, úgy lesz egyre sűrűbb a havazás is óbudai irodánk körül, s értesüléseink szerint nincs ez másképp máshol sem.

Kollégánk a múlt héten kevés reménnyel indult Arnoldstein sípályáinak, s milyen a sors, az utolsó nap előtti éjjelen friss, jó minőségű hó érkezett oda is. A reggel frissített hójelentésünkből egyelőre még nem látszik egyértelműen a változás - lévén a sípályák is nehezen ocsúdnak valószínűleg az elkeseredésükben már nem várt eseménytől. Az előbb említett sípálya adataihoz már most 10-15 cm pluszt tehetünk.
(Egyes francia és osztrák síterepeknél már most látható a változás).

A délután folyamán a várva várt havazásra való tekintettel újra átnézzük a síterepek hójelentéseit és frissítjük a számokat. Reméljük végre a hazai pályák is jelentős értékekről adnak majd számot. A Kékesről egyébként már jó ideje folyamatos havazást jelentenek.