Havazás Hawaiin, vidámpark a sípályán Hír

Havazás Hawaiin, vidámpark a sípályán Hír

Takács Viktor
Takács Viktor
2019/02/18
Kattintásvadász bulvárhíreink a síelés világából.
Hirdetés

Havazott Hawaii szigetén

A vasárnaptól keddig tartó havazás előtt a helyi meteorológusok még soha nem jegyeztek fel havazást a Hawai szigetcsoporthoz tartozó Maui szigetén! A hóvihar és a helyi viszonylatban szokatlan hideg (volt ahol -12 fok is volt)elég nagy káoszt okozott. A helyieket és a turistákat felszólították, hogy tartalékoljanak vizet és élelmet, ugyanis az utánpótlás igencsak nehézkes! Vajon volt ott kinek elővenni a sílécet? Egyébként hetek óta az egész Észak-Amerikai kontinensen sarkvidéki hideg uralkodik, sok helyen van fennakadás!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

elvirakeserovic (@elvirakeserovic) által megosztott bejegyzés, Febr 10., 2019, időpont: 4:01 (PST időzóna szerint)

 

Vidámpark a hegyen

A svájci Engelberg síterepén igazi különlegességgel találkozhatunk. A Titlis névre hallgató nemrégiben átadott sílift olyat tud, mint semelyik másik a világon. A lift 3208 méteres magasságba vezető útja alatt minden egyes kabinja egy 360 fokos fordulatot tesz, hogy utasai megszemlélhessék a lélegzetelállító panorámát. Az út végén nem ér véget a különlegességek sora, ugyanis ha pihennénk még egyet a lecsúszás előtt, végig sétálhatunk Európa legmagasabban húzódó, 100 méter hosszú függőhídján, mely egy 500 méter magas szakadékot ível át!

 

Sztár Crash!

Gwyneth Paltrow amerikai színésznőt pereli egy 72 éves férfi 3,1 millió dollárra, akit állítása szerint egy sípályán „gázolt el”, majd hagyott cserben a sztár. A férfi közepesen súlyos fejsérüléseket szenvedett és eltört négy bordája. Az eset egyébként két éve történt a Utah állambeli Deer Valley síterepen, de csak most került nyilvánosságra. A színésznő tagad, a hó pedig azóta már többször elolvadt és újra lehullott...

 

Lavina

Újabb halálos lavinabaleset történt Olaszországban. Val d’Aosta régióban nyolc embernek tűnt nyoma a hógörgeteg pusztítása után. Három holttestet megtaláltak a hegyimentők, egy brit és négy francia férfit pedig továbbra is keresnek. Legyetek elővigyázatosak!

 

Freeride World Tour

Már a második állomásán is túl van az ide Freeride World tour sorozat. Az első japáni, Hakubai állomáson az olasz sízők taroltak, ugyanis a férfi síben Markus Eder, nőiben pedig Arianna Tricomi győzedelmeskedett. A férfi snowboadot az amerikai Travis Rice, míg a nőit az orosz Anna Orlova nyerte.

A második kanadai (Kickin Horse) állomáson az első győztesek nem rúgtak labdába, ugyanis a győztesek névsora teljesen megváltozott az első versenyéhez képest. A férfi sít az ausztrál Craig Murray, a nőit az amerikai Jacqueline Pollard nyerte. A snowboard kategóriában mindkét számban a franciák örülhettek, a férfiaknál Victor de le Rue, a nőknél Marion Haerty állhatott a dobogó felső fokára.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés