Menü

2009.02.18.     Hozzászólás 0

Fundango Snowattack Fesztivál - Jövőre is!

Az első Magyar Sí-és Snowboard Fesztivál, a FUNDANGO SNOWATTACK 2009. február 7-én ért véget. Háromezer fős létszámával, ez volt Európa legnagyobb party- sítábora!

A FUNDANGO SNOWATTACK egy egyedülálló kezdeményezés, a hazai fesztiválpaletta hiánypótló rendezvénye, mely a nyár mellett végre a télre is kínál programot.

Az 1300 km-es távolságot négy ország érintésével két repülő, hat kamion, 35 busz és 300 autó tette meg. Az autóval érkezők számára az utazást az EASTPAK Rally kreatív feladatai tették élvezetesebbé. A helyszín azonban mindenkit kárpótolt a hosszú utazásért! 

 

A fesztiválnak a festői szépségű francia falu, Puy Saint Vincent adott otthont, ahol az 1800 méteren található apartmankomplexum közel 500 szobáját foglalhatták el a résztvevők.   

A SNOWATTACK a nyári zenei fesztivál és a freeride tábor sajátos találkozása, ugyanis minőségi sport és zenei programok között válogathattak a résztvevők.

 

A tábor sportértékét növelte az első Amatőr Sí-és Snowboard Bajnokság, melyen közel 200 versenyző indult el. Paralel szlalom, sí-és boardercross, big air és ollie számokban mérhették össze tudásukat a nevezők.

Aki nem volt elég versenyszellemű, az Puy 80 km-es pályarendszere mellett, a Grand Galaxie bérletnek köszönhetően besíelhette a környéket, összesen közel 1000 km-et. A pályán kívüli csúszásnak hódolók is megtalálhatták Puy-ben a számításukat. A legelszántabbak pedig a backcountry mekkájába La Grave-ra utazhattak át, ahol idén már 21. alkalommal rendezték meg a Derby de la Meije-t, Európa legnagyobb freeride versenyét.

 

A freestyle-nál maradva a Big Air és az Ollie mellett bemutatkozott a legújabb őrület, a Winch is. A NOKIA Winch Battle keretében a legbátrabbak még az égő slide-ot is megcsúszhatták.

Szerdán egész nap a Red Bull csapata gondoskodott a fesztiválozók fergeteges hangulatáról. Sikerrel. Az extrém csúszáson indulók a teknősbékától a rákig különböző felfújható gumiállatok hátán hódíthatták meg a lejtőt. Ezt követően szabadtéri, tábortüzes bulival búcsúztatták a napot.

 

Az éjszakákat a gyakorlatilag a semmi közepén felállított, profi, két termes, fűtött, 1000 négyzetméteres party sátorban bulizhatták végig a résztvevők. A teltház minden éjjel garantált volt.

Hazai neves DJ-k és előadók, összesen 35 fellépő, valamint a Megasztárok gondoskodtak a jó hangulatról. Fellépett többek között az Animal Cannibals, az Anima Sound System, a Retro School Band, a Roxy Rádió DJ-i Whiteboy és Smiths, a Rewind csapata, Chriss & Dandy, Yvel & Tristan, valamint Ludmilla is…7 éjszaka 7 különböző stílusú bulira tombolhattak a fiatalok.

 

Aki idén lemaradt volna, azok számára jó hír, hogy jövőre is lesz SNOWATTACK fesztivál! Az ideinél még nagyobb létszámú magyar fiatal indul majd újra felbolygatni az álmos francia falu életét!