Fundango Snowattack Fesztivál - Jövőre is! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/02/18
Az első Magyar Sí-és Snowboard Fesztivál, a FUNDANGO SNOWATTACK 2009. február 7-én ért véget. Háromezer fős létszámával, ez volt Európa legnagyobb party- sítábora!
Hirdetés

A FUNDANGO SNOWATTACK egy egyedülálló kezdeményezés, a hazai fesztiválpaletta hiánypótló rendezvénye, mely a nyár mellett végre a télre is kínál programot.

Az 1300 km-es távolságot négy ország érintésével két repülő, hat kamion, 35 busz és 300 autó tette meg. Az autóval érkezők számára az utazást az EASTPAK Rally kreatív feladatai tették élvezetesebbé. A helyszín azonban mindenkit kárpótolt a hosszú utazásért! 

 

A fesztiválnak a festői szépségű francia falu, Puy Saint Vincent adott otthont, ahol az 1800 méteren található apartmankomplexum közel 500 szobáját foglalhatták el a résztvevők.   

A SNOWATTACK a nyári zenei fesztivál és a freeride tábor sajátos találkozása, ugyanis minőségi sport és zenei programok között válogathattak a résztvevők.

 

A tábor sportértékét növelte az első Amatőr Sí-és Snowboard Bajnokság , melyen közel 200 versenyző indult el. Paralel szlalom, sí-és boardercross, big air és ollie számokban mérhették össze tudásukat a nevezők.

Aki nem volt elég versenyszellemű, az Puy 80 km-es pályarendszere mellett, a Grand Galaxie bérletnek köszönhetően besíelhette a környéket, összesen közel 1000 km-et. A pályán kívüli csúszásnak hódolók is megtalálhatták Puy-ben a számításukat. A legelszántabbak pedig a backcountry mekkájába La Grave -ra utazhattak át, ahol idén már 21. alkalommal rendezték meg a Derby de la Meije -t, Európa legnagyobb freeride versenyét.

 

A freestyle -nál maradva a Big Air és az Ollie mellett bemutatkozott a legújabb őrület, a Winch is. A NOKIA Winch Battle keretében a legbátrabbak még az égő slide-ot is megcsúszhatták.

Szerdán egész nap a Red Bull csapata gondoskodott a fesztiválozók fergeteges hangulatáról. Sikerrel. Az extrém csúszáson indulók a teknősbékától a rákig különböző felfújható gumiállatok hátán hódíthatták meg a lejtőt. Ezt követően szabadtéri, tábortüzes bulival búcsúztatták a napot.

 

Az éjszakákat a gyakorlatilag a semmi közepén felállított, profi, két termes, fűtött, 1000 négyzetméteres party sátorban bulizhatták végig a résztvevők. A teltház minden éjjel garantált volt.

Hazai neves DJ-k és előadók, összesen 35 fellépő, valamint a Megasztárok gondoskodtak a jó hangulatról. Fellépett többek között az Animal Cannibals, az Anima Sound System, a Retro School Band, a Roxy Rádió DJ-i Whiteboy és Smiths, a Rewind csapata, Chriss & Dandy, Yvel & Tristan, valamint Ludmilla is…7 éjszaka 7 különböző stílusú bulira tombolhattak a fiatalok.

 

Aki idén lemaradt volna, azok számára jó hír, hogy jövőre is lesz SNOWATTACK fesztivál! Az ideinél még nagyobb létszámú magyar fiatal indul majd újra felbolygatni az álmos francia falu életét!
Hirdetés