Akciós síléc mustra

Akciós síléc mustra

(x) - Támogatott tartalom
2014/02/10
Kevés a hó, de annál jobban megéri most sílécet venni.

Lehet, hogy enyhe a tél, de annál inkább megéri most sílécet vásárolni, mert extrán jó akciókkal lehet találkozni. Lecsekkoltunk pár leárazott sílécet, hogy könnyebben tudj dönteni.

 

Blizzard Viva Sport + IQ LT-10
Kezdő és középhaladó hölgyek részére ajánljuk. 

A léc súlyából adódóan kicsit könnyebb, nem annyira masszív, így egyből gondoltam, hogy jól oda kell lépni neki a kanyarodásoknál. Meglepetésemre az íveket igen könnyedén vette a ratrakolt pályán, persze a határozottságot ezzel együtt megköveteli, ám igen komfortos síelést tesz lehetővé. A kezeletlenebb havas részeknél kicsit kóvályog a léc orra, ezért a mélyebb hónál több izommunkára van szükség a lécek irányban tartásához.

Mivel többféle hóviszonyhoz is jól alkalmazkodik, ezért valóban alkalmas kezdők és középhaladók részére, is mivel a síelő dönthet arról, több vagy kevesebb energiát fektet bele a síelésbe.

 

Blizzard G-Force Sonic IQ TP 11 és Blizzard Power 600
Blizzard G-Force Sonic + IQ TP 11 és Blizzard Power 600
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Blizzard Power 600
Ez a síléc tökéletes éltartást és erőátvitelt biztosít a kemény ratrakolt pályán. Erre biztosíték a beépített hidraulikus rezgéscsillapító.

Ez a léc már súlyra is nehezebb, mint a Viva, felépítése biztató volt már első ránézésre is. Kíváncsian vártam hát a csúszást. A léc éltartása valóban remek, dinamikus fordulatokat, ezzel együtt gyors csúszást is lehetővé tesz. Ennek oka, hogy a karcsú testből kiinduló orr enyhén szélesedik, így igen jó hibrid síelést tesz lehetővé. Ezzel együtt a kicsit mélyebb havat véleményem szerint jobban szereti a ratrakoltnál, ahol jobban kijönnek az előnyei. Az erőátvitel tökéletes, kicsit odalép az ember és a léc máris teszi a dolgát. A Power 600 nálam egyértelmű kedvenc, nagyon élvezetes vele a csúszás.

 

Blizzard Magnum 8.0 CA SUSP + Power 11
Széles felépítése miatt ez a modell kiválóan alkalmas pályán és pályán kívül való síelésre, a beépített hidraulikus rezgéscsillapító minden körülmények között gondoskodik a kényelemről.

Ez a léc súlyra szintén nehezebb, szélesebb talprésze és erőteljes piskóta orra miatt már előre láttam, hogy golyóban száguldozás ezúttal biztosan nem lesz. A léc éltartása határozottan jobban működik a mélyebb hóban, sőt érzésre is inkább ezt a terepet kedveli, semmit a simára ratrakolt pályát, ahol az orr kicsit kacsázva csúszik. Egyértelmű carving léc, aki ezt választja felejtse el a hosszú íveket, itt sűrű fordulatokra és izommunkára van szükség. Az előbbiek miatt nekem ez a léc kicsit lomha, számomra nem nyújt elég változatosságot. Aki viszont mélyebb hóban imád szlalomozni és kedveli a szélesebb léceket, annak tökéletes választás.

Ez bejön be, mennyibe kerül?

 

Nordica Spitfire TI-N EXP. P.R. EVO
2 az 1-ben síléc. A léc közepe GS, az orra és a hátulja SL karakterisztikájú, így nem kell választani a nagyobb GS ívek, vagy a rövidebb szlalom ívek között, a léc mindkettőben tökéletes partner. Titánium erősítés.

Kicsit fáztam ettől a léctől, mivel - egyenlőre - nem vagyok válogatott síversenyző, márpedig ehhez a léchez tudni kell, mivel típusa szerint oktató/versenyző lécről van szó. Megróbáltam felnőni a feladathoz, az íveket rugalmasan venni, a völgylábat jobban terhelni és az ívek hosszát próbálgatni, ennek ellenére nem éreztem magam komfortosan a lécen, úgy gondolom nem terheltem elég határozottan, ezért a kívánt eredmény is elmaradt. Tapasztalataimból kiindulva ezt a lécet egyértelműen gyakorlottabb síelőkre tervezték, akik tudatosabban használják ki a léc előnyeit. Haladóbb síelők biztosan nagyobb örömet lelnek benne és elégedettek is lesznek vele.

Jónak tűnik, mennyibe kerül?

 

Blizzard Viva Sport IQ LT-10 és Nordica Spitfire TI-N EXP. P.R. EVO
Blizzard Viva Sport + IQ LT-10 és Nordica Spitfire TI-N EXP. P.R. EVO
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Blizzard G-Force Sonic + IQ TP 11
Olyan biztos sítudással rendelkezők számára ajánlott, akik már szeretnének agresszíven is síelni, de tudásukat még nem érzik biztosnak.

Az igazat megvallva, nem vagyok egy agresszív síelő, ennek ellenére úgy érzem megtaláltuk a léccel a közös hangot, ugyanis már az első kanyarnál éreztem, hogy nekem bizony jobban fekszik, mint a Spitfire. A ratrakolt pályán az általam belefektetett izommunkával, kissé statikus testtartással is elértem, amit szerettem volna, a síelés ezzel a léccel már számomra is élvezetessé vált. Bár a mélyebb havat elkerültem, azért elmondhatom, hogy az éltartással és az erőátvitellel nem volt gond, nem nagyon csúszott ki a léc alólam. A nap végén vissza sem akartam adni a kölcsönzőbe, mert úgy éreztem, hogy még egy kis idő ráfordítással, sokat fejlődhetnék ezzel a léccel.