8 sportággal, 4 versennyel debütál az eplényi Snow Day Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/01/04
Magyarországon ez idáig egyedülálló sportesemény kerül megrendezésre január 16-án
Hirdetés
A hóágyúzott eplényi sípályán, fesztivál keretében, egy nap leforgása alatt összesen 8 téli sportággal ismerkedhetnek meg a kilátogatók. Az igazolt versenyzők a „Nordica bajnoka ” címért csatolhatnak lécet. A Snow Day -en a síszámok és a snowboard mellett a kutyaszán és a jégszobrászat is szerepel a programban.
Snow Day
Mint Barbai Áron főszervező elmondta, a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület és a Nordica Skiarena Eplény hagyományteremtő szándékkal rendezi a Snow Day elnevezésű téli sportfesztivált , melyet azért hívtak életre, hogy legyen egy olyan nap, amikor az érdeklődők egy helyen ismerkedhetnek meg minél több téli sportolási lehetőséggel, a magyarországi szakszövetségek bemutathatják működésüket, a gyerekek kipróbálhatják az általuk még ismeretlen sportágakat, felszereléseket, eszközöket. - Egy napon, egy helyszínen lesznek jelen a különböző téli sportok képviselői: alpesi és freestyle síelők valamint snowboardosok, sífutók, síugrók, biatlonisták, kutyaszánhúzók valamint jégszobrászok. A kicsik a hógolyózás és hóemberépítés mellett közelebb kerülhetnek a havas sportokhoz, akár még a pályakitűzés feladataiba is bepillanthatnak - mondta a főszervező, aki hazai vonatkozású síversenynek rendezése tekintetében már letette névjegyét.
Snow Day
A programok reggel kilenc órától estig tartanak. A Snow Day alkalmával amatőr sí illetve snowboard verseny is kiírásra kerül, csak úgy, mint az igazolt versenyzők részére az Alpesi Sí és Snowboard Verseny a Nordica Bajnoka címért.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés