440 cm hó Nassfelden

440 cm hó Nassfelden

Gulyás Sára
2014/02/17
Ki mondta, hogy nem lehet síelni?
Hirdetés

Az idei síszezonban az osztrákoknál a legtöbb hó Nassfelden esett, még a gleccsereken sincs ennyi hó, mint itt, még a Mölltal-gleccsert is „csak” 380 cm hó fedi. Ausztria egyik legszebb síterepe közvetlenül az olasz határ mellett található Karintia tartományban, a legmagasabb pont, amely felvonóval elérhető 2020 méter, a besíelhető távolság összesen 110 kilométer és minden tudásszintnek megfelelő nehézségű pálya megtalálható.

Nagyon népszerű célpont a téli sportok űzői körében, ennek oka egészen egyszerű: különleges mikroklímájának köszönhetően itt minden télen lehet csúszni, de idén tényleg rengeteg hó esett! Nassfeld eddig is benne volt a Top-10 sípályarendszerben, de idén megerősítette pozícióját, mint az egyik leghóbiztosabb terült, jelenleg 430 cm hó fedi a pályákat, sőt a völgyben is 180 cm hóban sétálhatnak az odalátogatók!

Januárban mi is leteszteltük a terepet. Beszámolóinkat a Sacher tortáról, gyönyörő kilátásról, a pályákról, a lézer biatlonról stb.. itt olvashatjátok. 

Panoráma
Panoráma
Kép forrása: nassfeld.at

Gyönyörű képekhez Klikk!

Persze hóból is megárthat a sok, az igazán nagy havazás január utolsó napján kezdődött, ekkor még 270 cm hó borította a pályákat, de február 1-re összesen 1 méter csapadék zúdult le a síterepre és a városra is, a lavinaveszély miatt a sípályákat és az utakat is le kellett zárni. Természetesen a felkészült osztrákoknak köszönhetően egy nap alatt elhárították a veszélyt és újra járhatóvá tették az utakat és síelhetővé a pályákat. Azóta is folyamatosan lehet élvezni a lesiklást, többnyire gyönyörű napsütéses időben és az időnként lehulló pár centis friss hóban!
A következő napokban még további 67 cm havat ígérnek, úgyhogy lesz még friss utánpótlás hóból! Részletes előrejelzést és statisztikát az elmúlt 30 napról itt találtok 

Ausztriában nem csak itt van sok hó, tiroli területhez tartozó Kaunertal-gleccser régióban 320 cm, míg Golzentipp – Lesachtal síterepen 310 cm hóban lehet téli sportolni. A Dachstein-gleccseren és Schladmingban 200 cm hó van, Katschbergen pedig 240 centiméterben lehet gyakorolni. Vannak azonban olyan területek is, ahol egyáltalán nincs hó, a pályák zárva vannak, mint például Turmkogelen, ezért is érdemes indulás előtt utána nézni a hójelentésnek és a várható időjárásnak itt:

Hójelentés

Hirdetés