Superior XP 919 Hír

2017/04/28
Hirdetés
Felszereltség Váz
Merevfarú alu tapered (1-1/8" - 1,5") fejcső 9 mm tengely
Villa
Rock Shox 30 lock-out: kormányról vezérelhető rugóut: 100 mm 9 mm tengely
Váltó
Shimano XT/Deore
Fék
Shimano BR-M396 hidraulikus tárcsafék első rotor: 180 mm hátsó rotor: 160 mm
Hajtómű
Shimano FC-M627

  
Szubjektív vélemények KisDzsoni
Felépítése, geometriája nagyon hasonlít a Cube Acidéhez. A kettőt váltogatva ezt minimálisan kényelmesebbnek éreztem. Kényelme mellett megemlítendő, hogy ezzel a túragéppel emelkedőkre kaptatni is remekül lehetett. Designban is nagyon hasonlít a német versenytársra, így ő is a kinézeti dobogóra került. Az első viszonylag rugalmas villa és a szérián kívüli Shimano fékek a meredek lejtőkön átlag alatt teljesítettek. Ha ilyen technikás terepekre visszük akkor erre figyelni kell, amúgy közepes és egyszerű terepeken kiváló választás. 
Paraferee
Meglepően kényelmes és jól kezelhető merevfarú alumínium vázas bringát ismerhettem meg az XP 919-ben. Felfele jól lehetett mászni vele, nem emelgette az elejét, érezhetően többet tudott volna, mint amit a lábaimból kipréseltem. Lefele a szűk ösvényen is jól irányítható volt, nagyon egyben van.
SiMoon
Bátran ajánlható amatőr hegyibringa, meglepően stabil mászóélménnyel. Durvuláshoz, gyorsabb techikás lejtőzésekhez már nem a legideálisabb, mert a fék nagy sebességnél kevés lehet és a bringa fara meglehetősen merev és pattogós. Ez a pattogás amúgy rázós szintúton is kényelmetlenné teszi, ilyenkor a sebesség csökkentésével lehet a komfortot visszaállítani. Átlagos amatőr felhasználásra, kellemes mászásokhoz és laza lejtőzésekhez kiváló.
Vertich Tamás
Hozza az aluváztól elvárt szintet, lefelé nagyon kényelmes, felfelé a robbanékonyság elmarad, inkább lomha.
Viola
Semmi sallang, csak egy elérhető árú, vállalható monti. A kormány furcsán kifelé hajlik, ami szokatlan volt és a stabilitást csökkentette.
Hirdetés