Superior XP 919 Hír

2017/04/28
Hirdetés

Felszereltség

Váz

Merevfarú alu
tapered (1-1/8" - 1,5") fejcső
9 mm tengely

Villa

Rock Shox 30
lock-out: kormányról vezérelhető
rugóut: 100 mm
9 mm tengely

Váltó

Shimano XT/Deore

Fék

Shimano BR-M396
hidraulikus tárcsafék
első rotor: 180 mm
hátsó rotor: 160 mm

Hajtómű

Shimano FC-M627

  

Szubjektív vélemények

KisDzsoni

Felépítése, geometriája nagyon hasonlít a Cube Acidéhez. A kettőt váltogatva ezt minimálisan kényelmesebbnek éreztem. Kényelme mellett megemlítendő, hogy ezzel a túragéppel emelkedőkre kaptatni is remekül lehetett. Designban is nagyon hasonlít a német versenytársra, így ő is a kinézeti dobogóra került. Az első viszonylag rugalmas villa és a szérián kívüli Shimano fékek a meredek lejtőkön átlag alatt teljesítettek. Ha ilyen technikás terepekre visszük akkor erre figyelni kell, amúgy közepes és egyszerű terepeken kiváló választás. 

Paraferee

Meglepően kényelmes és jól kezelhető merevfarú alumínium vázas bringát ismerhettem meg az XP 919-ben. Felfele jól lehetett mászni vele, nem emelgette az elejét, érezhetően többet tudott volna, mint amit a lábaimból kipréseltem. Lefele a szűk ösvényen is jól irányítható volt, nagyon egyben van.

SiMoon

Bátran ajánlható amatőr hegyibringa, meglepően stabil mászóélménnyel. Durvuláshoz, gyorsabb techikás lejtőzésekhez már nem a legideálisabb, mert a fék nagy sebességnél kevés lehet és a bringa fara meglehetősen merev és pattogós. Ez a pattogás amúgy rázós szintúton is kényelmetlenné teszi, ilyenkor a sebesség csökkentésével lehet a komfortot visszaállítani. Átlagos amatőr felhasználásra, kellemes mászásokhoz és laza lejtőzésekhez kiváló.

Vertich Tamás

Hozza az aluváztól elvárt szintet, lefelé nagyon kényelmes, felfelé a robbanékonyság elmarad, inkább lomha.

Viola

Semmi sallang, csak egy elérhető árú, vállalható monti. A kormány furcsán kifelé hajlik, ami szokatlan volt és a stabilitást csökkentette.

Részletek, ár, satöbbi...
Hirdetés
Hirdetés