Shimano kerékpáros napszemüveg Hír

2015/06/22
Hirdetés
Nincs olyan kerékpáros cucc amit a Shimano ne gyártana. Mostantól már a szemüvegekre is igaz. A Trans Slovenia túrára a hátizsákhoz színben passzoló, vagány sport szemüvegeket az S71-x és az S60-x típusút kaptuk tesztelésre.
E két minta a MTB szemüvegek csúcs modelljei. Minden extrával telepakolva. 
Shimano napszemüveg technológia A szemüvegeknek is kényelmesnek kell lennie. Ennek okán a Shimano szemüvegek szára és orra is állítható. Király. Kialakításukkal együtt igazán kényelmesek, sehol sem nyomnak. Mivel kifejezetten könnyűek, szinte észre sem veszed, hogy rajtad vannak. Mármint te, mert a többiek messziről észreveszik a mérete miatt. Nem mondanám, hogy méretileg egy hegesztő szemüveg de Bono biztos irigykedne!
Az X széria különlegessége a szár ( azaz a lencse dőlésszögének ) állíthatósága. A szárat a lencséhez képest fel-le állíthatod, így meghatározva, hogy a lencse milyen szögben álljon a szemed előtt. A magyarázat erre az hogy állítólag minden szemüveg arra alapozva lett kialakítva, hogy a használója lefele néz. Ellenben mi bringások a nyeregben leginkább felfele vagy előre kacsingatunk így más dőlésszög kell nekünk. Háát, biztos. Nem vettem észre igazán ennek az előnyét, hacsak azt nem, hogy a csálé fülemre be tudtam állítani, így nem állt ferdén a cucc. 
...előnyét, hacsak azt nem, hogy a csálé fülemre be tudtam állítani...
A lencse fotokromatikus ami egy kerékpárosnak mennyei megoldás. Mi a világosabb változatot kaptuk, ami színtelenből sötétedik. A sötétet átvitt értelemben kell érteni, mert nem viszi túlzásba ezt a tulajdonságát. Maximális fényviszonyok közepette is halvány szürkét produkált. Ráadásul reakció ideje is igen lassú. Arról nem is beszélve, hogy autóban, a szélvédő mögött nem is működik. (az ilyen lencsék általában az UV-re reagálnak. Mivel az Uv-t a szélvédő kiszűri , a lencsének nincs mire reagálnia. Ellenben van már olyan gyártó aki erre megoldást talált és olyan lencsét árul, ami szélvédő/ablaküveg mögött is működik) 
A lencsék karc-, és páramentesítő bevonattal kezeltek. Ehhez jól jött volna még egy vízlepergető kezelés is, mert enélkül az esőben szép nagy vízgyöngyök gyűltek a szemem előtt, melyek csak nem akartak legördülni onnan.
Összeségében egy kényelmes sportszemüvegről beszélhetünk, amit ajánlok, de én inkább a cserélhető lencsés változatra tenném a voksomat a fotokromatikus helyett.
 

 
Itt vedd meg
Hirdetés