Menü

Összes termék a kategóriában

Mozgásvilág

Merida Scultura 6000

Merida Scultura 6000

Klikk a képre a galériáért!

Felszereltség

Váz Villa

Scultura CF4 lite MC
karbon
tapered fejcső 

Scultura Mid Superlite
   
Fék Váltó
Shimano Ultegra
patkófék
Shimano Ultegra
Hátsó sor 11 seb (11-28)
   
Hajtómű Kerék
FSA Gossamer Pro 50/34 Fulcrum Racing 7
Continental Grand Sport Race

 

Szubjektív vélemények

SiMoon

"A világ egyik legkönnyebb karbon váza, amire a világ legkönnyebb, sorozatban gyártott kerékpárját is építik". 

A Merida országúti palettájából egy igen ütős darabot tesztelhettünk a hétvégén, így nem is annyira meglepő (mégha sokan nem is fogadtunk volna rá), hogy ez vitte a pálmát mind közül. Természetesen ennek az előnynek ára is van, de akárhogy is nézzük, a Merida Scultura 6000 egy bitangjó országúti kerékpár lett, ami még a kételkedőket is képes meggyőzni (volt is erre példa közülünk).

Az a helyzet, hogy a Scultura nyergében ülve egyetlen pillanatra sem kellett viaskodni a kerékpárral, hogy azt tegye, amit szeretnék. Én csak tekertem, beleadtam apait-anyait és a bringa adta alám a lovat. Fantasztikusan egyben van a gép, ami alatt azt kell érteni, hogy még kiállva lószolásnál sem nyekereg-ropog-nyeklik-nyaklik, érzed, hogy bátlan odaléphetsz neki, anélkül, hogy belerokkanna a szerkezet. A váltás villámgyors és pontos, aminek kényelmét (és persze ezzel a bringa árát) már csak egy Di2 nyomkodós "távirányítóval" lehetne növelni.

Ugyanez a stabil érzés tapasztalható lejtőzésnél is. A kormány nagy sebességnél és rosszabb útminőség mellett is határozott irányítást enged, nem rezeg-izeg-mozog, ami nagy mértékben növeli a biztonságérzetet és ezt a fékerő csak tovább fokozza (bár hozzáteszem, a legjobb fékerő élményt mégsem ezzel, hanem egy másik modell 105-os szettjével éltem át).

Az üléspozíciója annak ellenére nem kényelmetlen, hogy a többi tesztelt bringához képest előredőlősebb üléspozíciót kíván meg a geometria.

A dizájn összhatása is szépre sikeredett, a matt koromszürke alapon meridazöld színű betétek még a mozgásvilágos mezemhez is szépen passzoltak :) Ha a hátsó fékhez hasonlóan (ami a láncvillák alá került), valahogy az első féket is el tudták volna rejteni, akkor még elegánsabb, minimalistább lehetne a megjelenés, de ez már csak olyan "káka és csomó" jellegű megjegyzés.

Specifikációk, ár, részletek

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


  • Zoli 2016.05.01.   20:59

    Zoli

    Nagyon jó az össze állitása.

    válasz erre...