Ghost nomád túra táska szett

Ghost nomád túra táska szett

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2016/07/25
Hirdetés

Magam részéről imádom a nomád kerékpártúrát, az abban rejlő mountain bike esszenciát.

Bringázni egész nap, majd valahol a természet ölén megpihenni, esetleg egy tábortűz mellett.

Van benne egy extra kihívás: hiába tervezed meg okosan a ruházat, kaja és egyéb felszerelés mennyiségét, ezeket magaddal vinni, ráadásul úgy, hogy a gurulás élményfaktorán ne essen csorba, nagyon nehéz. Nos, a német kerékpárgyártó úgy fest potenciált lát eme irány kiszolgálására, és komoly erőfeszítéseket tett, hogy a célunkhoz megfelelő táskák legyenek elérhetők.

 

A kormánytáska egy kisebbel kiegészíthető, például GPS használatához
A kormánytáska egy kisebbel kiegészíthető, például GPS használatához
Kép forrása: Paraferee

 

A cég ezért keresett egy megfelelő gyártót - ez lett a cseh Pinguin, és egy olyan embert, aki él-hal a nomád bringázásért - Ő pedig a fiatal, spanyol ipari formatervező Gerard Soler Mampel. A triumvirátus találkozásának gyümölcse az a rendszerben használható, 4 táskából álló készlet, melyet a Eurobike Media Days-en mutattak be nekünk.

 

Az alapkoncepció

A többnapos túrákhoz szükséges felszerelésünknek legyen hely, de ne a hátunkon, és ezen táskák használata ne befolyásolja a bringázás élményét. Nos, a rövid teszt során tapasztaltak és a látottak alapján kimerem jelenteni, hogy sikerült elérni a célt.

 

Hatalmas száján keresztül könnyen pakolhatjuk
Hatalmas száján keresztül könnyen pakolhatjuk
Kép forrása: Paraferee

 

Mit kapunk?

Egy kormány-, egy első háromszög-, egy nyeregtáskát, valamint egy hátizsákot. Ezek mindegyike erős és vízálló Cordura anyagból készült, de a varrások nem hegesztettek, így a könnyebb esőt kibírják, de a nagyobb, kitartó zuhét már nem. De nincs gond ilyenkor sem: a hátizsáknak van esőhuzata, a háromszögtáska elhelyezkedéséből eredően védett (erre azért nem vennénk mérget), a kormány- és nyeregtáskában pedig van egy vékony, teljesen vízhatlan anyagból készült zsák. Minek még egy táska a táskán belül? A kérdés jó, és mi is feltettük... Egyszerűen azért, mert így a cuccaid egy mozdulattal egyben kivehetők és a táska leszerelése nélkül hurcolászható (pl. a táborhelyen), valamint más típusú túrákon is jól használható (pl. kenutúra). 

 

Ami a stabilitást és ezzel a bringázás élményét érinti

A nyeregtáska két extra széles tépőzárral rögzül a nyeregcsövünkhöz, és egy hevederrel a nyereghez. A kompressziós hevederei segítségével nem fog sose lötyögni a hátsónk alatt, és nem lesz zavaró még terepen sem. A háromszögtáska 8 (!) darab széles tépőzár segítségével szerintem egy atomtámadást is stabilan átvészel. A kormánytáska pedig két tépőzárral áll, azaz lóg a helyén viszonylag stabilan – de a fel-le lötyögés nem annyira zavarja az egyensúlyozó tekerést egy ösvényen.

A bringára szerelt táskák szükség esetén villámgyorsan a hátizsákra is rögzíthetők, így például egy patak átkelés során könnyebben tudjuk a paripát mozgatni/emelni.

  

És ami még fontos

A középső háromszögbe készült táskából van merevfarú és fully bringához való is, de ez utóbbi csak a Ghost fullykhoz (illetve a hasonló felépítésűekhez) lesz alkalmas. 

Nekünk bejött. Útra fel!

Hirdetés
Hirdetés