Ghost nomád túra táska szett Hír

Ghost nomád túra táska szett Hír

2016/07/25
Hirdetés
Magam részéről imádom a nomád kerékpártúrát, az abban rejlő mountain bike esszenciát.
Bringázni egész nap, majd valahol a természet ölén megpihenni, esetleg egy tábortűz mellett.
Van benne egy extra kihívás: hiába tervezed meg okosan a ruházat, kaja és egyéb felszerelés mennyiségét, ezeket magaddal vinni, ráadásul úgy, hogy a gurulás élményfaktorán ne essen csorba, nagyon nehéz. Nos, a német kerékpárgyártó úgy fest potenciált lát eme irány kiszolgálására, és komoly erőfeszítéseket tett, hogy a célunkhoz megfelelő táskák legyenek elérhetők.
 
A kormánytáska egy kisebbel kiegészíthető, például GPS használatához Kép forrása: Paraferee
 
A cég ezért keresett egy megfelelő gyártót - ez lett a cseh Pinguin, és egy olyan embert, aki él-hal a nomád bringázásért - Ő pedig a fiatal, spanyol ipari formatervező Gerard Soler Mampel. A triumvirátus találkozásának gyümölcse az a rendszerben használható, 4 táskából álló készlet, melyet a Eurobike Media Days-en mutattak be nekünk.
 
Az alapkoncepció A többnapos túrákhoz szükséges felszerelésünknek legyen hely, de ne a hátunkon, és ezen táskák használata ne befolyásolja a bringázás élményét. Nos, a rövid teszt során tapasztaltak és a látottak alapján kimerem jelenteni, hogy sikerült elérni a célt.
 
Hatalmas száján keresztül könnyen pakolhatjuk Kép forrása: Paraferee
 
Mit kapunk? Egy kormány-, egy első háromszög-, egy nyeregtáskát, valamint egy hátizsákot. Ezek mindegyike erős és vízálló Cordura anyagból készült, de a varrások nem hegesztettek, így a könnyebb esőt kibírják, de a nagyobb, kitartó zuhét már nem. De nincs gond ilyenkor sem: a hátizsáknak van esőhuzata, a háromszögtáska elhelyezkedéséből eredően védett (erre azért nem vennénk mérget), a kormány- és nyeregtáskában pedig van egy vékony, teljesen vízhatlan anyagból készült zsák. Minek még egy táska a táskán belül? A kérdés jó, és mi is feltettük... Egyszerűen azért, mert így a cuccaid egy mozdulattal egyben kivehetők és a táska leszerelése nélkül hurcolászható (pl. a táborhelyen), valamint más típusú túrákon is jól használható (pl. kenutúra). 
 
Ami a stabilitást és ezzel a bringázás élményét érinti A nyeregtáska két extra széles tépőzárral rögzül a nyeregcsövünkhöz, és egy hevederrel a nyereghez. A kompressziós hevederei segítségével nem fog sose lötyögni a hátsónk alatt, és nem lesz zavaró még terepen sem. A háromszögtáska 8 (!) darab széles tépőzár segítségével szerintem egy atomtámadást is stabilan átvészel. A kormánytáska pedig két tépőzárral áll, azaz lóg a helyén viszonylag stabilan – de a fel-le lötyögés nem annyira zavarja az egyensúlyozó tekerést egy ösvényen.
A bringára szerelt táskák szükség esetén villámgyorsan a hátizsákra is rögzíthetők, így például egy patak átkelés során könnyebben tudjuk a paripát mozgatni/emelni.
  
És ami még fontos A középső háromszögbe készült táskából van merevfarú és fully bringához való is, de ez utóbbi csak a Ghost fullykhoz (illetve a hasonló felépítésűekhez) lesz alkalmas. 
Nekünk bejött. Útra fel!
Hirdetés