Dema Ferrara 9.0

2016/05/19
Hirdetés
Dema Ferrara első benyomások A karbon vázas Ferrara 9.0 legszembetűnőbb tulajdonsága a versenyzésre tervezett geometria. Nem igazán találok benne kompromisszumot. Kicsit hosszú, nem emelgeti az elejét, kitűnő paripa. Ha úgy szőrmentén összehasonlítom másik gyártók hasonló termékeivel, akkor a legszembetűnőbb különbség, hogy a Dema Ferrarát minőségi alkatrészekkel szerelték fel. FSA kormánycsapágy, DT Swiss kerék szettek, amit messziről felismerni az átlagnál hangosabb racsni hangjáról. A dallam értékelése szubjektív: van akinek zene, van akit zavar…
A szlovák gyártó eme darabja nem a saját márkás alkatrészekkel olcsósított változat mintapéldánya . A pozitív képet tovább erősíti a 12 mm-es hátsó tengely, és a hátsó háromszög belső oldalán elhelyezett hátsó fék. 
A kerékpár viszont kicsit nehezebb a márkásabb versenytársainál, aminek miértje valószínűleg a vázban keresendő.
Kinézetre inkább a visszafogott stílust kedvelőknek ajánlom, hiszen az egész gépen a szürke szín jellemzi, még a rikító sárga betétekkel együtt is. Jó hosszú stucnit én kicsit rövidebbre cserélném, amitől játékosabbá válna. A szűk kanyarokkal tűzdelt lefelén, viszont így is hamar összeszoktunk.
A Sram váltókarokat viszont továbbra sem tudom megszokni, mivel csak egy irányban mozognak, de ezt azért nem írnám a gyártók számlájára.  Összességében annyira tetszett, hogy át sem ültem a Quarkra, hanem mentem vele még egy kört.
Hirdetés