Menü

Összes termék a kategóriában

Bottecchia Lite Cross

Bottecchia Lite Cross

Klikk a képre a galériáért!

Specifikáció

Váz

Alu light 6061 DB Hydroformed

        

Villa

Suntour alu NEX remote lock out 700c

        

Kerék

Raxe/Ambrosio Disk
TRK 700x38
 

Hajtás

Shimano Alivio 27s

 

Váltó

Shimano SLM 370 27s

 

Fék

Shimano BRM355 Disk
 

Nyereg

Royal shadow plus

 

Súly

14,3 kg

   

 

SiMoon szerint...

Az olaszok értenek a stílusos megjelenéshez, a szemet gyönyörködtető formákhoz. A Bottecchia Lite Cross álló helyzetben is sebességet sugall, az uralkodó fekete színt fehér díszítések teszik izgalmassá a váztől kezdve a küllőkig.

Hogy a sportosság mellett a hosszú túrákon is kényelmes, illetve precízen személyre szabható legyen, a kormány magassága széles tartományban állítható, persze túl magasra állított kormányszárral a dinamikus összhatás némi csorbát szenved. A párnázott rugós nyereg és a teleszkópos nyeregcső hosszú túrákon magas komfortnövelő értékkel bírnak.

 

Botecchia-Lite-Cross-9-.JPG

 

A Suntour villa kormányról lockolható, ha a sima aszfalton energiaveszteség nélkül szeretnél hajtani, de a gumi mintázata dózerutakra is alkalmassá teszi. Hogy a nyeregből leszállva ne kelljen támasztékot keresni, vagy a bringát a földre fektetni, gyárilag felszerelték kitámasztóval, ami még régimódi megoldással a középrész alá került, így a kitámasztó és a pedál összeakadhat ide-oda tologatás közben. A sebességválasztásban Shimano Alivio váltók segédkeznek és az időjárásfüggetlen fékhatásért tárcsafékeket szereltek fel a Lite Cross-ra.

 

KisDzsoni szerint...

La Dolce Vita a nyeregben is.

Az olasz barátaink nem tudták meghazudtolni magukat és rámentek a dizájnra és a sportos életérzésre. Első ránézésre helyből feltűnik az ívelt felsőcső, és a tenyérnyi méretű logó. Bár a színei visszafogottak, aki ezzel érkezik tárgyalni biztos lehet az elismerő pillantásokban. 

A Bottecchia paripa is a sportos cross-trekking osztályhoz tartozik. Sőt, az összes kipróbált kerékpár közül ez tűnt a leggyorsabbnak, többek között a keskeny kerekeknek köszönhetően. Használat közben a váz kicsit rövidnek tűnt a többihez képest - annak ellenére, hogy azonos méretűek voltak - ettől is tűnt játákosnak a paripa. A stucnija szép hosszú és dőlésszöge állítható. Szerintem ez kicsit kilóg a képből, én rövidebbre, sportosabbra cserélném, de tény, hogy így egyszerűbben lehet állítani. 

 

Botecchia-Lite-Cross-14-.JPG

 

Ebben a kategóriában extra, hogy kormányról vezérelhető lock-out karral szerelték. 

Sportos karaktere ellenére, talán pont a trekking volta miatt az olaszok is ráerősítettek a kényelemre. A nyereg szuper kényelmes "gumi gumós" felfüggesztéses és erre még a teleszkópos nyeregcsövet is bedobták a csomagba.

Városi használathoz erősen fel kell szerelni, ha minden előírásnak meg akakrunk felelni. 

 

Suna szerint...

Olasz macsó színre lépett. A fotózás során a keménykötésű építőipari szakemberek szívét is ez a bringa dobogtatta meg leginkább. A kérdésre, hogy számunkra melyik a legcsajozosabb  egyértelműen ez a bringa volt a favorit.

 

Botecchia-Lite-Cross-18-.JPG

 

A váz izgalmas formája, a dizájn azonnal feltűnik mindenkinek. Egyetlen dolog lóg ki az összképből, mégpedig a nyereg. A Lite Cross nyergét egy klasszik trekking kerékpáron könnyebben eltudnám képzelni, mint egy gyors cross gépen, mely nemcsak a sebességet sugallja, hanem tényleg gyors is. Talán az egyik legdinamikusabb kerékpár volt a kínálatban. Fröccsteraszok feltűnő bringája lehet, hölgyek pillantásait biztosan be tudjuk gyűjteni vele.

Specifikációk, ár, részletek

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.