Vienna Air King Hír

Kimura - Mozgásvilág.hu
2012/04/06
Persze ez kell a népnek, vér és nagy esések, különben nem is lenne annyira izgalmas, ha nem lenne valami plusz.  Ezek a srácok olyanok mint a rocksztárok...
Hirdetés

 

Nagyjából egy hónapja nézem a versenyeket, hogy hova kéne menni fotózni idén, és láttam, hogy megint lesz Vienna Air King . Erre az eseményre már vagy két éve ki akartam jutni, így most mindenképpen menni kellett. Kis szervezés után már a kocsiban ültünk Bécs felé. Sajnos az időjárás koránt sem volt kegyes, az eső az még a kisebb baj, de a szél is viharos erejű volt néhol, így kétségessé vált, hogy egyáltalán lesz-e verseny. A helyszín Bécs belvárosa, a festői szépségű Rathauspark , a rendezvény pedig az Argus bringás fesztivál. Kicsit úgy kell elképzelmni a dolgot mint a BringaExpót , csak ez szabad téren van, és mellékeseménynek versenyt is szerveznek, meg kerékpáros felvonulást. Volt itt minden, új bringák, régi bringák, kisebb pályák gyerekeknek és felnőtteknek, kézműves szakkör, eladó holmik tömkelege. 

 

 (Fotó: Kimura;  Galériához klikk ide! )

 

Igazi különlegességként láthattunk még kinti építésű bambuszbicajokat minden fajtából, legérdekesebb ez a tallbike volt talán. Még a fékkarok is bambuszból készültek. 

Szombat délelőtt a selejtezőre edzettek a srácok, amikor a nagy " Whoooaaaa " hangokat hallottunk a levegőből, közben egy-egy métert arrébb rakta őket a szél. Szerencsére a selejtezőre egy minimálisan csillapodott, így neki tudtak kezdeni az ugrálásnak. 

 

Ez a látvány fogadta fentről a versenyzőket a pályára nézve.  (Fotó: Kimura;  Galériához klikk ide! )

 

Nem mondom, hiába ugráltam régen én is kisebbeket, istennek nem mertem volna bevállalni ezt a nagyjából hat méteres droppot. Alatta hiába volt szalma, nem akartam volna abban kiakadni. Persze a versenyzők tökösek, láttunk innen mindent, hátraszaltót, vázpörgetést, a döntőben még egy előreszaltót is bepróbáltak .  Az nyer, aki a legtöbb, és legnehezebb trükköt adja be a négy ugratón. 

 

Az első kidobó alulról. (Fotó: Kimura; Galériához klikk ide! )

 

Ez után összesen még három ugrató volt, nem a kisebb fajtából. Itt kellett helyt állnia a srácoknak. A selejtezőben több magyar is indult, köztük Horváth Ferenc, Nagy Oszkár, Nagy Dániel és Lenthár Gábor. Sajnos egyiküknek sem sikerült igazán átütőt ugrania így kiestek a selejtezőkből. Nagy Oszi ugrott egy hátraszaltót az első ugratón pl. Lenti a második körében a droppból akart egy nullkezet ugrani, de filmesen elfújta a szél, és sajnos esett belőle.  

 

 (Fotó: Kimura;  Galériához klikk ide! )

 

Persze nem csak a magyarok estek a szél miatt, Martin Söderstrom , aki esélyes lett volna megnyerni a versenyt, szerencsétlenül pont fejre esett . Hála az égnek nem esett nagyobb baja, bár akkor igen komolynak tűnt, az arca jobb oldala többszörösére dagadt, és nem nagyon tudott mozogni, végül a döntő alatt, amelyet kihagyott, így nyilatkozott:

 

 (Fotó: Kimura;  Galériához klikk ide! )

"it's sucks, but I'm pretty happy to I can walk now..."

 

Az esés azért is volt megrázó, mert a verseny főszervezője, Tarek Rasouli szintén egy rontott esés következményeképpen került tolószékbe. Az eset után látszott az aggódás a szemében. 

 

 (Fotó: Kimura;  Galériához klikk ide! )

 

Persze ez kell a népnek, vér és nagy esések, különben nem is lenne annyira izgalmas, ha nem lenne valami plusz. Ezek a srácok olyan mint a rocksztárok, legalább akkora tisztelet övezi őket, mintha mondjuk a Metallica jönne a városba koncertezni, mindenki megy autogramokat kérni...

 

 (Fotó: Kimura;  Galériához klikk ide! )

 

Persze mi sem maradhattunk ki a körből, én és a győztes Sam Pilgrim :) Barátnőm szerint olyan voltam mint egy tinilány :D:D 

 

 (Fotó: Kimura;  Galériához klikk ide! )

 

Persze van is miért rajongani, furcsa ezt mondani 25 évesen, hogy egy 23 éves srác videóin nőttem fel, de ez tényleg igaz. Az eseményen részt vett Anreu Lacondeguy , egy igazi példakép, már most legenda néven ismert, ő ugrott először versenyen dupla hátraszaltót, többek közt tavaly is. Sajnos idén a rossz idő miatt kihagyta, pedig hátborzongató érzés lett volna látni milyen is az. Így sem kellett szűkölködnünk, kiadtak magukért a srácok a rossz idő ellenére is, láthattunk szaltókat előre-hátra, vázpörgetést, 720 fokos tengely körüli forgást, ésatöbbi. Megéri kockáztatni, a győztes 3800 eurót vihetett haza. 

 

 (Fotó: Kimura;  Galériához klikk ide! )

 

Érdemel még pár szót a bécsiek hozzáállása a kerékpározásoz. Remekül kiépített bringakölcsönző hálózatuk van, jó kerékpárutakkal, ingyenes térképpel, amire nem csak a város, de a környező hegyeken is találhatunk túraútvonalakat. Még a metróra is felrakhatjuk a bringát, ha éppen úgy van. Aki csak teheti, mindenképpen menjen ki egy hosszú hétvégére Bécsbe, megéri, rengeteg a látnivaló, jó a közlekedés, és vonattal 30 euró körüli áron oda-vissza megússzuk. 
Hirdetés