Vargánya vendégház

Vargánya vendégház

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/04/23
Felejtsd el a külföldi üdülést, itthon ezerszer jobb helyeket találsz
Hirdetés

Vargánya Vendégház a kerékpárosknak (is)

Nincs retro, se puccparádé, csak otthonos kényelem, fullextrás konyha, kiülős terasz és nemsokára a szauna is kész. Nem kell bringásnak lenned ahhoz, hogy a Vargánya Vendégház kényelmét élvezd a szlovák határ-menti Somoskőújfaluban, de úgy az igazi. Már csak azért is, mert a kölcsönözhető Scott montik és a ház alatti komplett bringaszerviz pontosan arra hivatott, hogy a Medves-Karancs kifejezetten bringásoknak kijelölt hegyi ösvényein (mint pl. a Karancs "lába" kör, vagy a Csapatás a Salgó-vár körül) zúzzál.

A Google StreetView képétől nem kell betojni, a jelenlegi állapotokat a Vargánya Vendégház facebook oldalán lévő fotók és e nagyszerű cikk képgalériája tükrözi hűen. Pöpec kecó egy csöndes, nyugis településen, ahol 150 a nagyfröccs (igen, ezt már egy másik cikkben is megírtam, de ha egyszer fontos infó...).

Vargánya Vendégház Forrás: CicaBetty

Vargánya Vendégház
Kép forrása: CicaBetty

 

Mi a Nagy BringaToplista Teszthétvégén szálltunk meg itt, hogy sanyarú munkánk előtt/közben/után kellőképp kipihenhessük magunkat. A csapat eképp fogalmazta meg az érzéseit:

Paraferee rosszul sül el

"Egy méltatlanul szinte ismeretlen, de fantasztikus, mesés táj egy apró falucskájában található vadonatúj vendégház tökéletes bázisa a felfedező túráknak. No persze, nem csak a kerékpárosoknak! A jól felszerelt konyhában hamar elkészül a vacsora, a nagy szobákban könnyedén kipihenjük magunk, míg a fedett terasz ideális helyszíne az élmények átbeszélésének. A wifi pedig lehetőséget ad, hogy ha akarjuk, ne szakadjunk ki a modern világunkból, és mindent megosszunk barátainkkal! Ja és persze, ha valami rosszul sül el menetközben, a pincében berendezett szervizben hamar ismét menetkészre pofozzák vasparipád"!

Kimura már csillagokat lát


"Személy szerint nagyon örülök, hogy lett még egy, kifejezetten kerékpárosokra szakosodott ilyen létesítmény. Végre az ország több területén is lehet szállást találni, ahol tudnak segíteni az esetleges apró-cseprő problémáinkban is, ha meghibásodna valami. A vendégház oldalán megtalálhatjuk a helyi nevezetességeket, és túraajánlókat, úgyhogy számomra 5 csillagos a hely". 

Vargánya Vendégház Forrás: Paraferee

Vargánya Vendégház
Kép forrása: Paraferee

 

  

KisDzsoni a világ legnagyobb TV-jébe szeretett bele

 

Sok hazai szinten nívós idegenforgalmi helyszínen pl: Szilvásvárad úgy kell nagyítóval keresni a megfelelő színvonalú, kellemes és megfizethető kerékpáros-, vagy túra szállást. A Vargánya Vendégház az élő példa, hogy ehhez csak egy kis odafigyelés és némi kitartás kell. 

Vendéglátóink egyszerű falusi házból varázsoltak elragadó szállást. A ház eredeti kissé unalmas homlokzatát kőberakással dobták fel, de az igazi hangulata akkor tárul elénk ha megkerüljük. Szépen befedett teraszról nyílik a 2, egyenként 2 szobával és konyha-étkezővel rendelkező- apartman. Minden szoba más stílusú, de egytől-egyig kellemes hangulatú. Nekünk a "tavaszi mező" fedőnévvel is elnevezhető szoba jutott, szomszédainknak pedig elegáns nászutas lakosztály. Ez a legnagyobb, 2 pótággyal 4 személyesre bővíthető. Nagyobb társaságoknak a háznak ezt a felét ajánljuk, azon felül, hogy a hálószobákban itt férnek el többen, az étkező is tágasabb, a világ legnagyobb tv-jét is beleszámítva.

A másik apartman kicsit kisebb, az egyik szobája emeletes ággyal felszerelt.

Ottlétünkkor a szauna még nem volt készen, de alig bírjuk kivárni, hogy visszamenjünk azt is kipróbálni! Gyerekesek számára is több lehetőség van az idő eltöltésére: Adja magát a közeli Salgó illetve Somoskői vár (már Szlovákiában), illetve az ide és körülötte vezető túrautak. Magyarországon egyedülálló mennyiségű jelzett MTB útra van lehetőség. A Medves-fennsíkon gyerekekkel is bringázhatunk viszonylag szép távokat, anélkül, hogy nehezebb terepet kellene legyűrnünk.

Ha nincs bringánk az se baj, hiszen a Vargánya Vendégház kerékpáros szállás, kérjünk párat a 10 gondosan felkészített Scott bringák közül".

Vargánya Vendégház Forrás: CicaBetty
Vargánya Vendégház
Kép forrása: CicaBetty

 


Suna a WiFinek örült

"Először Facebook galéria képeken láttam a házat és a környezetet. Már ekkor látszódott, hogy nagyon szépen felújított, teljesen átgondolt bringa tanyára fogunk érkezni. Szállás elfoglalása után ez be is igazolódott: modern étkező, dizájnos, vidám hangulatú tágas szobák, plusz szobánként fürdőszoba és WiFi. A kert tökéletes a pihenésre, későbbiekben pihenő sarok, kemence is várja majd a vendégeket. A házigazdák pedig garantáltan a legjobb welcome drinkkel várnak, ami feldobja a hangulatod. A ház alatti pincében Scott bringák és kis szerviz háttér áll a rendelkezésre. Én még visszamegyek".

CicaBetty újfent kíváncsian pillant a mesevilágra (vigyázat, csöpögős)

"Kora délután érkeztünk a csendes, friss és üde tavaszi virágzó fákkal szegélyezett somoskőújfalui utcácskába. Hamar megtaláltuk a Vargánya Vendégházat is, amely felújított homlokzatával már elsőre kitűnt a többi ház közül. Elsőre kíváncsi pillantásainkkal csak kívülről ostromolhattuk, ám nemsokára megérkezett a kulcs is, így már belülről is szemrevételezhettük a két egymás mellett nyíló apartmant. Ám még mielőtt beléptünk volna az ajtón, feltűnt a ház háta mögött felhúzott takaros tornác, ahol a meleg nyári napokon kellemesen jár a hűs levegő. A meredek dőlésű kertrészen kővel kirakott lépcsőkön egy pergolához jutunk, ahonnan a kerti sütögető látványa mellett, a kilátás a környező dombokra szintén magával ragadó. Visszatérve a házba a két apartmanban kellemes kialakítású konyhákból nyílnak - egy kivételével - a fürdőszobával rendelkező szobák, ahol a belső terekben a természetesség jegyében a fa, a kő és az otthonos színek kapták a fő szerepet.

Vargánya Vendégház Forrás: Paraferee

Vargánya Vendégház
Kép forrása: Paraferee 

Minden szobában más és más színösszeállítás uralkodik, a vidám tapéták meghatározzák a szobák stílusát, így mindenki talál számára megfelelőt. A kerékpárok elhelyezésével sincs gondunk, hiszen a ház alsó szintjén zárható kerékpár tároló- és egyben szerviz helység is található. Összességében a ház kialakítása modern, komfortos és funkcionális, minden ott van, ahol lennie kell".

Hirdetés