Vakond futam Hír

Vuelta Sportiroda
2012/02/28
Vasárnap délelőtt startolt a második McDonald’s BringaMánia Vakond futam. A föld alatti bringás versenyen háromszáz indulót regisztráltak ovisoktól a profikig.
Hirdetés

Csúszós pálya, izgalmas versenyek, jó hangulat és nem mindennapi környezet. Ez fogadta a versenyzőket Kőbányán, a McDonald’s BringaMánia Vakond futamon. Az immár második alkalommal megrendezett földalatti kerékpárversenyen minden korosztály indulhatott, kortól, nemtől és biciklis tudástól függetlenül.

 

82180-vakond-0848.jpg

 

A gyerekeké volt a délelőtt - a kevésbé rutinos, ám de annál lelkesebb lurkók felnőtteket megszégyenítő versenyszellemmel tekerték végig az igényeikre alakított távokat. A picik egyéniben indultak, a nagyobbak már váltóban versenyeztek. Őket követték délután a junior, felnőtt és master kategóriák, ahol már senki sem úszta meg szárazon – a feszes tempót tekerő versenyzőket tarkóig beborította a sár.

Nem maradtak ki a profik sem, elit kategóriában azonban már nem a buliról szólt a futam , gyilkos tempót diktáltak a csúszós, kanyargós pályán. Felkészülésnek is kiválóan beillett ez a verseny a kerékpáros szezon indulása előtt. A dobogó legfelső fokára végül Szalontay Bence , a Merida Maraton Team versenyzője állhatott – nyakig sárosan.

 

82180-vakond-0867.jpg

 

Farsangról lévén szó a pálya több pontját a Csillagok Háborúja karakterei biztosították. A versenyzők között felbukkantak hírességek is, akik egy nem mindennapi, hét személyes bringával indultak neki a bányapályának, később pedig kétkerekűre cserélték a hatalmas járgányt. Versenyt kerekeztek többek között az X-Faktor és a Csillag Születik egykori indulói is . A Média futam versenyzőit a Merida Kőbánya TC magyar-bajnoka, Buruzcki Szilárd vezette fel.

Ezzel indult a 2012-es McDonald's BringaMánia program, melynek következő állomása április 28-án a BringaMánia Balatonkör lesz.

 

82180-vakond-0920.jpg

 

Eredmények : Férfi elit: 1.    Szalontay Bence – Merida Maraton Team 2.    Pálmai Zsolt – Market Cycling Team 3.    Garamszegi László – Merida Kőbánya TC Női elit: 1.    Sejben Anita – SHK SE 2.    Matolcsi Zita – X2S Haibike Team 3.    Tóth Éva – Merida Kőbánya TC bbi dmények


Hirdetés