Újra látogathatóak a Pilisi Parkerdő turistaútjai

Támogatott tartalom
Támogatott tartalom
2017/04/28
A múlt heti extrém csapadék- és hóhelyzet miatt a kiadott lezárást a Pilisi Parkerdő Zrt. a turistautak többségére  feloldja.

A lezárt turistautak többségét újra megnyitják - a balesetveszély elhárult

A tavaszias, kis hidegfronttal kecsegtető hosszú hétvége előtt a Pilisi Parkerdő Zrt. örömmel tudatja a természetjáró társadalommal, hogy a múlt heti extrém csapadék- és hóhelyzet miatt lezárt turistautak többségét az erdőgazdaság munkatársai már megtisztították, így a múlt héten kiadott lezárást feloldják. A károk felmérése jelenleg is zajlik.
(Korábbi cikkünkben foglalkoztunk a lezárt turistautakkal, amelyek listája >> itt << található - a Szerk.)

A közlekedés a korábban említett útvonalakon már nem balesetveszélyes, az Országos Kéktúra érintett szakaszai is újra járhatóak.


Zöld lomb Forrás: Zöld lomb
Zöld lomb
Kép forrása: Zöld lomb


A Rám-szakadék egyenlőre még lezárva marad

A múlt héten lezárt útvonalak közül egyedül a Rám-szakadék marad továbbra is lezárva. A népszerű útvonal további helyreállítási munkálatai várhatóan a jövő hét végéig tartanak majd.

Azonban a lezárt turistautak feloldásától függetlenül se feledjük: a természetjárás csak odafigyeléssel és tudatos, felelősségteljes hozzáállással lehet igazán örömteli időtöltés, így mindenképpen érdemes betartani néhány aranyszabályt. (Bővebben erről a Pilisi Parkerdő honlapján lehet tájékozódni)

Az alábbi webkamerák felvételeit megtekintve pedig mindenki könnyedén leellenőrizheti, hogy sok száz méter magasan éppen milyen időjárásra lehet számítani, így a kirándulók megalapozottabb, körültekintőbb döntést hozhatnak a kirándulást, erdőjárást illetően.

Hármashatár-hegy (495 m)

Prédikálószék (639 m)

Pilis-tető (756 m)

 

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt. 

Hirdetés