Menü

2011.10.03.     Hozzászólás 0

Kéri István - velosport.hu

Újra elindul a SuperCross

A tavalyi év sikeressége után a SuperCross Sorozat öt alapító rendezője idén is invitál benneteket a futamokra.


Talán még emlékeztek rá, hogy az előző szezon végén megkérdezték a véleményeteket egy kérdőív formájában. Amit abban láttak, az nagyon jól esett a szervezőknek, mert összességében igen jónak értékeltétek a kezdeményezésüket. Többen jeleztétek ezen fórumon keresztül, hogy szívesen látnátok több futamot a sorozatban. Erre vonatkozóan két versenyrendezővel is megkezdték az egyeztetéseket a szervezők még augusztus elején, de sajnos végül egyiküknél sem álltak össze úgy a dolgok, ahogyan azt a belépni szándékozók szerették volna, így egyenlőre öt futam marad a sorozatban. Ugyanakkor talán nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a magyar krossz-élet az idei szezonban vélhetően két versennyel is bővülni fog, de erről majd tájékoztatnak titeket az érintettek.

 

81898-A-n-337-i-c-mv-d-337-D-sa-Eszter.jpg

Az elit női címvédő: Dósa Eszter

 

A II. SuperCross Sorozat futamai a 2011/2012-es szezonban tehát:

2011. október 23., vasárnap
Kazincbarcika, Jubileumi park (Kerékpár Klub Kazincbarcika)

2011. november 6., vasárnap
Salgótarján, Tóstrand - SBTC pálya (Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület)

2011. november 20., vasárnap
Ózd, Városi Stadion (Ózdi Kerékpáros Egyesület)

2011. december 3., szombat
Balassagyarmat, Szabó Lőrinc Általános Iskola - Springa domb (Vitalitás Sportegyesület)

2012. január 8., vasárnap
Kerekegyháza, Borbás Gáspár Sporttelep (Guriga Bringa Kerekegyháza Kerékpáros Egyesület)

 

81898-Az-elit-f-rfi-c-mv-d-337-Buruczki-Szil-rd.jpg

Az elit férfi címvédő: Buruczki Szilárd

 

A II. SuperCross Sorozat (és vélhetően a hazai krosszos szezon) első eseményeként megrendezésre kerülő kazincbarcikai verseny nyitja a sort, a megszokott helyszínen kijelölt körön. Ezt követően Salgótarjánba érkezik a sorozat abban a reményben, hogy november első felében még nem vár a versenyzőkre akkora hó és olyan hideg, mint amit tavaly tapasztalhattatok a nógrádi megyeszékhelyen. Ezután a hazai krossz életbe tavaly rendezőként is belépett ózdi verseny következik - a borsodi városban a korábbi évek megszokott farkaslyuki központja helyett ismét a városi stadion környékén kerül lebonyolításra a verseny. A következő futam esetében ismét reménykedünk abban, hogy a balassagyarmatiaknak ezúttal nem kell mázsaszámra takarítani a havat a kijelölt nyomvonalról. A záró felvonásra már a következő év második hétvégéjének vasárnapján kerül sor, így csínján kell bánni a szilveszteri mulatozással annak, aki Kerekegyházán még javítani szeretne összetett pozícióján. A futamokat egységes szabályrendszer, időrend, nevezési díj és szolgáltatás jellemzi ebben a szezonban is, melyekről részletesen a néhány napon belül induló www.supercross.hu honlapon keresztül lehet tájékozódni.

Minden érdeklődőt, versenyzőt és a cyclo-cross versenyzéssel ismerkedni szándékozót várnak a rendezők a SuperCross Sorozat futamain, mely kezdeményezés az idei évben már a MountainBike Challenge támogatásával valósul meg.

 

81898-Az-el-337-z-337-szezon-dobog-sai-a-z-r-futamon-Salg-tarj-nban.jpg

A tavalyi szezon dobogósai

Olvass többet a témáról: kerékpár