Menü

2010.11.22.     Hozzászólás 0

Továbbra is Balaton Bike Fest - A legjobb kezekben

Szalay Balázs a fõszervezõi posztra Eisenkrammer Károlyt a Vuelta Sportiroda ügyvezetõ igazgatóját kérte fel, aki most újabb kihívás elõtt áll.

Az egyik legjobb terep-rally versenyzõ Szalay Balázs, aki tizenegyszer indult a Dakaron, 2009-ben rendezte meg elõször Magyarország legnagyobb kerékpáros fesztiválját, amely az azóta közismerté vált Balaton Bike Fest nevet kapta. Ez az esemény belépett az európai szintû kerékpáros rendezvények sorába. A jövõ évi fesztiválnak immár harmadik alkalommal, festõi környezetben, a Balaton parti Balatonfüred és Tihany városok adnak otthont.

 

Szalay Balázs a fõszervezõi posztra Eisenkrammer Károlyt a Vuelta Sportiroda ügyvezetõ igazgatóját kérte fel, aki most újabb kihívás elõtt áll. A korábbi 17-szeres felnõtt magyar bajnok, olimpikon több világversenyen is képviselte hazánkat. Immár tíz éve sportszervezõként tevékenykedik, és e mellett a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség alelnöki posztját is betölti. Olyan nagyhírû, nemzetközi és hazai verseny, túra és kerékpár os program sikeres szervezõje, mint a Tour de Hongrie, a Mátra Maraton, a 800 km-es KorszakVáltó Határon Túra vagy a McDonald’s BringaMánia program. Szakértelme révén a Balaton Bike Fest szervezése a legjobb kezekbe került.

 

Reméljük a legjobbakat

 

A Balaton Bike Fest több versenyt bonyolít le öt nap alatt. A versenyszámok minden évben egy-egy újabb izgalmasabb szakággal bõvültek. 2011-ben az X2S Tereptriatlon, a Right Guard XCO, a Triál, a Monster Energy Dirt, a Tihany Downhill, a Bianchi Csillagtúrák, a MTB-Kajak duatlon versenyszámok mellett Balaton-kerülõ túra, Four Cross (4X), és egy, a Maratont is magában foglaló, többnapos mountain bike cross-country verseny is színesíti majd a fesztivál programját.

 

A Tihany Downhill, a Triál, és a cross-country versenyszámok helyet kérnek maguknak a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában, vagyis világranglista pontokért hajthatnak a legjobb hazai és külföldi bringások. A Balaton Bike Fest - Monster Energy Dirt Contest 2011-ben is csatlakozik a nemzetközi szinten elismert biciklis rendezvények sorába, a Freeride Mountain Bike World Tour-hoz.

 

Tavaszra elkészül a 14 ezer m² területen épülõ balatonfüredi Bringapark triál és dirt pályája, amelyen állandó otthonra talál a Monster Energy Dirt Contest. 2011. június végén számtalan újdonsággal és programmal várjuk a sportolókat és a fesztiválra látogatókat.

 

Reméljük elfelejthetjük a 2010-es Balaton Bike Fest körüli botrányokat és az elsőhöz hasonló - vagy legyen inkább még jobb - kerékpáros fesztivál lesz 2011-ben!

Olvass többet a témáról: Balaton Bike Fest 2011